اولین شماره مجله «تنور» رونمایی شد
مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» با حضور چهرههای شناختهشده فرهنگ و رسانه برگزار شد.
مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» با حضور چهرههای شناختهشده فرهنگ و رسانه برگزار شد.
علی دهباشی در ابتدای این مراسم، درباره اهمیت انتشار نشریات و سختیهای کار آنها بیان کرد: «در روزگاری که با روند کاهشی تیراژ نشریات روبهرو هستیم و در سرمقالات نشریات، سخن از تهدیدهایی که این نشریات را به خطر میاندازد میشود، شاهدیم که این نشریات کارشان را ادامه میدهند حتی با وجودی که قیمتها روزبهروز افزایش پیدا میکند. در چنین شرایطی، سپهر سرلک دست به انتشار مجلهای تخصصی درباره آشپزی زده است. سپهر سرلک کسی است که در کارش شوروحال خاصی دارد. در حوزه ادبیات آشپزی، تنها اثر قابل قبول را نجف دریابندری نوشته است که ما را صاحب ادبیات آشپزی کرد و یک کتاب از ایرج افشار که درباره آشپزی دوره قاجاریه بود و ما فقدان این نوع ادبیات را شاهدیم». دهباشی گفت: «سپهر سرلک در شماره اول توانسته درباره تاریخ و آینده ادبیات آشپزی سخن ویژه بگوید و از این جهت نقطه شروع آن خوب محسوب میشود».
در ادامه، سپهر سرلک، مدیر نشریه «تنور»، درباره شکلگیری این نشریه گفت: «از قبل بهشدت به آقای دهباشی ارادت داشتم تا زمانی که از من خواستند نشریهای در مورد آشپزی و تاریخ آشپزی تهیه کنیم».
او با بیان اینکه رضا عابدینی گرافیک و لوگوی نشریه را طراحی کرده است، عنوان کرد: «از مهر سال گذشته تا امروز خیلی تلاش کردیم تا نشریه قابل قبولی منتشر شود. ما هم بیشتر از دستورهای آشپزی، روی مقوله فرهنگی و جامعهشناسی موضوع صحبت میکنیم».
در ادامه مراسم، سوشیانس شجاعیفرد، سردبیر مجله «تنور»، درباره روند موضوعی این فصلنامه گفت: «در هر شماره از مجله، پرونده موضوعی داریم. در شماره اول بر اساس یک تجربه زیسته که بسیاری از ما با آن مواجه شدهایم، «غذا پس از مهاجرت» را مد نظر قرار دادیم. درواقع موضوع سبک رفتن آدمها از ایران و تأثیرش بر نسبت آنها با غذای ایرانی در غربت و... را مورد بررسی قرار دادهایم و داستانهایی از این دست را مطرح کردهایم».
رضا عابدینی، هنرمند گرافیست که مدیریت هنری مجله «تنور» را عهدهدار است، بیان کرد مخاطبان چنین موضوعی خیلی بیشتر از تصور او بود و ادامه داد: «متوجه شدم قرار است غذا به عنوان المانی فرهنگی در مفاهیم مختلف بررسی شود».
در ادامه مراسم، تورج دریایی، پژوهشگر مطالعات ایران که تمرکزش روی فرهنگ و غذاست، در ویدئویی درباره اهمیت غذا، آشپزی و پرداختن به فرهنگ و تاریخ غذا سخن گفت.
نعمتالله فاضلی سخنران بعدی مراسم بود که با ذکر نکاتی درباره گرافیک «تنور»، سخنش را آغاز کرد و گفت: «اگر بخواهد تغییر ماندگاری در جامعه ما صورت بگیرد، باید از طریق فرهنگ غذا انجام شود. همچنان که کتاب «آشپز و آشپزخانه» اثر دکتر بلوکباشی، آشپزی را امری کاملا فرهنگی برشمرده است و اگر بخواهیم ملتی را بشناسیم باید بدانیم چگونه، کجا و چطور غذا میخورند».
در پایان، فاضلی با تأکید بر شکلگیری نوعی غذاآگاهی در فرهنگ و نسبت آن با قدرت، تصریح کرد: «برنامههای اجتماعی ما انباشته از خوراکیهاست، نه آگاهی فرهنگی و درواقع آن چیزی که میتواند مغز ما را تحریک کند، مجلاتی مثل «تنور» است».