|

آیا حراج تهران غیر قانونی عمل می‌کند؟

امروز جمعه بعدازظهر قرار است در حراج تهران یک نقاشی دوره صفوی با نام « پرتره دختر نشسته» فروخته شود.

آیا حراج تهران غیر قانونی عمل می‌کند؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛  قرار است  اثر نگارگری «پرتره دختر نشسته» رضا عباسی با برآورد قیمت ۲۰ تا ۲۲ میلیارد تومان  امروز عصر به عنوان گران‌ترین اثر بیست و دومین دوره حراج تهران  عرضه شود. این اثر در کنار یکصد اثر  دیگر شامل نقاشی، خوشنویسی، کتابت، هنرهای تجسمی کاربردی و فرش‌های تصویری از دوران صفویه تا عصر معاصر   چهارشنبه و پنجشنبه- ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه- ساعت ۱۱ تا ۲۱ در هتل پارسیان آزادی تهران به نمایش درآمدند. 

مهم‌ترین پرسش این است که در بخش نقاشی بیست و دومین حراج تهران چگونه آثار رضا عباسی نقاش شهیر عصر صفوی به فروش می‌رسد؟  پرسش دیگری نیز مطرح است که آیا این اثر با مجوز میراث فرهنگی چوب حراج می‌خورد؟و پرسش دیگر این است چگونه اشیا بالای ۱۰۰ سال در این حراج قرار می‌گیرد؟ این اشیا موزه‌ای هستند و حتی اگر صاحبان آنها افراد حقیقی یا حقوقی به غیر از میراث فرهنگی باشند و مالکان خصوصی داشته باشند نخست باید کلیه اشیا در سیستم جام کشور ثبت و ضبط شود و ممنوعیت فروش و خروج از کشور بخورد بعد به حراج راه یابد! نکته مهم این است که کلا در حراج ، فروش آثار دوره صفوی ممنوع است.  

آیا این اثر از حراج خارج می‌شود؟  

حضور این اثر در حراج  در حالی صورت می‌گیرد که میراث فرهنگی اعلام کرده است که اشیا بالای ۱۰۰ سال نیازمند مجوز از میراث فرهنگی و این اقدامی غیر قانونی است. 

پیگیری‌ها حکایت از آن دارد که میراث‌فرهنگی در این‌ خصوص هم رسما به این حراج اعلام کرده است که فروش اشیا بالای ۱۰۰ سال غیر قانونی است! 

و راه حل دیگر آن است که دستگاه‌های نظارتی جلوی فروش  این اثر را بگیرند!

  میراث‌باشی