|

اولین فروشگاه حضوری دیجی‌کالا افتتاح شد

مسیر جدید خرید

دیجی‌کالا؛ بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین کشور اواخر اردیبهشت‌ماه در راستای ارائه خدمات جدید خود یک گام دیگر به جلو برداشت و اولین فروشگاه حضوری یا به قول مدیران این شرکت «فروشگاه تجربه‌محور» خود را راه‌اندازی کرد.

مسیر جدید خرید

دیجی‌کالا؛ بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین کشور اواخر اردیبهشت‌ماه در راستای ارائه خدمات جدید خود یک گام دیگر به جلو برداشت و اولین فروشگاه حضوری یا به قول مدیران این شرکت «فروشگاه تجربه‌محور» خود را راه‌اندازی کرد. مدیران دیجی‌کالا در مراسم افتتاح این فروشگاه که در «مجتمع تجاری رویال» بود، اعلام کردند که با افتتاح این فروشگاه می‌خواهند تجربه خرید آنلاین و آفلاین را به هم گره بزنند. به گزارش «فن‌زی» مدیران دیجی‌کالا باور دارند راه‌اندازی فروشگاه حضوری این غول تجارت الکترونیکی کشور می‌تواند به رشد خرید آنلاین هم کمک کند. در مراسم افتتاحیه این فروشگاه مسعود طباطبایی به عنوان مدیرعامل دیجی‌کالا اعلام کرد می‌خواهند با کاربرانی که هنوز میل به خرید فیزیکی دارند ارتباط برقرار کنند و خرید تجربه‌محور برایشان داشته باشند. او گفت قرار است این فروشگاه تجربه‌محور دیجی‌کالا کاربران را با محیط خرید آنلاین نیز بیشتر آشنا کند و فاصله تجربه خرید آنلاین و آفلاین را کم کند. به گفته او این فروشگاه فیزیکی در سه حوزه الکترونیکی یعنی موبایل، صدا و بازی‌های الکترونیک فعالیت خواهد کرد.

 

راه‌اندازی فروشگاه حضوری براساس نیازسنجی

مسعود طباطبایی، در مراسم افتتاح اولین فروشگاه حضوری خود اعلام کرد که این فروشگاه براساس یک نیاز‌سنجی از کاربران راه‌اندازی شده است. او در این مورد گفت: «در سال ۱۴۰۱ مطالعاتی اجتماعی درباره اینکه چرا مردم ایران همچنان سهم کمی در خرید آنلاین دارند، انجام دادیم. یکی از دلایل مهمی که در این افکارسنجی به آن دست یافتیم این بود که کاربران دوست دارند کالا را در زمان خرید لمس کرده و تجربه کنند، یعنی در واقع این موضوع به تجربه خرید کاربران کمک می‌کند».

او ادامه داد: «به همین دلیل فروشگاه حضوری دیجی‌کالا را بر اساس تجربه‌محور بودن و کم‌کردن فاصله فضای آفلاین و آنلاین راه‌اندازی کردیم. این فروشگاه تجربه‌محور ترکیبی از فضای آفلاین و آنلاین و متمرکز روی کالاهای الکترونیکی است. فروشگاه در سه بخش موبایل، ابزارهای‌ صدا و بازی‌های الکترونیکی کار خود را شروع کرده و قرار است با دریافت بازخوردهای کاربران نیازمندی‌های آنان را کشف کرده و در کنار آن فروش آنلاین را توسعه دهیم». او تأکید کرد که آنها در این راه مجتمع‌ها و مراکز تجاری را به عنوان شرکای تجاری خود می‌شناسند.

اما چرا یک فروشگاه آنلاین که اتفاقا بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین کشور هم محسوب می‌شود، باید به سمت راه‌اندازی یک فروشگاه فیزیکی برود. مسعود طباطبایی در پاسخ به این پرسش به «فن‌زی» می‌گوید: «واقعیت این است که یک قشری از مردم طبق مطالعاتی که ما داشتیم هنوز تجربه آنلاین را امتحان نکرده‌اند و تعدادشان در سراسر کشور کم نیست و حتی در پایتخت. دلایل مختلفی هم دارند از اینکه اعتماد ندارند، از اینکه دوست دارند کالا را تجربه و لمس کنند یا بلد نیستند. در واقع فروشگاه حضوری دیجی‌کالا تلاشی‌ است برای اینکه قشری از افراد را بیاوریم و تجربه لمس و بررسی را در اختیار آنها قرار دهیم».

به گفته او در این فروشگاه سه بخش اصلی وجود دارد که هرکدام از این بخش‌ها گروه‌های خاصی از کالا را در بر می‌گیرند. آن‌طور که او توضیح می‌دهد در بخش صدا، کالاهای مرتبط با صدا وجود دارد و در بخش کنسول‌های بازی، تجهیزات مربوط به بازی و اکسسوری‌های آن دیده می‌شود و در بخش موبایل، روی موبایل به صورت تخصصی کار می‌شود.

او توضیح می‌دهد که مردم می‌توانند به هرکدام از این بخش‌ها بیایند و تجربه شخصی داشته باشند و از امکانات و ویژگی‌هایی که گروه کالایی دارد، استفاده کنند. در کنار آن همکاران آموزش‌دیده نیز در فروشگاه مستقر شدند تا به این افراد یاد بدهند از فضای آنلاین هم می‌توانند خرید کنند. به گفته او به جز چندهزار کالایی که اینجا امکان خرید دارند، می‌توانند از ۱۱ میلیون نوع کالای دیگری که در دیجی‌کالا وجود دارد از طریق کیوسک‌هایی که در فروشگاه گذاشته شده و نیز آموزشی که پرسنل در اختیارشان قرار می‌دهند، تجربه خرید آنلاین را امتحان کنند.

او در مورد هدف از آموزش آنلاین در فروشگاه فیزیکی اعلام می‌کند: «می‌خواهیم گروهی از کاربران که به هر دلیلی دوست دارند تجربه آفلاین یا حضوری را امتحان کنند، این امکان را داشته باشند و به آنها آموزش بدهیم که آنلاین هم خرید کنند. یا حتی کسانی که آنلاین خرید می‌کردند، ولی یکسری کالا را آنلاین نمی‌خریدند نیز این فرصت را دارند که حضوری بیایند و خرید کنند».

به گفته او تجربه این کار در کشورها و شرکت‌های دیگر هم مانند آمازون، علی اکسپرس و... بوده، اما مهم موضوع فرهنگی در کشور ماست و اینکه تجربه این کار در ایران می‌تواند متفاوت از آن چیزی که در دنیا اتفاق افتاده باشد».

گره‌زدن خرید آنلاین به آفلاین

سعید محمدی، از هم‌بنیان‌گذاران دیجی‌کالا هم در مراسم افتتاح این فروشگاه تجربه‌محور اعلام کرد مزیت‌های خرید فیزیکی از جمله لمس کالا و مشاهده آن از نزدیک باعث شد تا آنها از تقریبا سه سال پیش به فکر راه‌اندازی این فروشگاه حضوری باشند. به گفته او اضافه‌کردن خرید آفلاین به خدمات دیجی‌کالا شاید یک آزمون و خطا باشد، اما آنها حتم دارند بهترین تجربه خرید را برای کاربرانشان خواهند ساخت.

او در این مورد گفت: «در بررسی‌هایی که با شرکت‌های تجارت‌ الکترونیکی در جهان داشتیم، متوجه شدیم در فروشگاه‌های اینترنتی کارکرد فضاهای فیزیکی می‌تواند احتمال خرید را با امکان بررسی، خرید و انتخاب بیشتر کند و از سوی دیگر فضای آنلاین هم امکان بررسی و انتخاب از بین میلیون‌‌ها کالا را فراهم کند». او توضیح داد: «از سه سال گذشته به نوعی وارد این تجربه شدیم و حالا می‌خواهیم بیشتر امکانات فضای آفلاین را به آنلاین اضافه کنیم و مسیر فعلی ما مسیر آزمون و خطاست. روش‌ها و شیوه‌های متنوعی را امتحان کرده‌ایم و نهایتا می‌خواهیم تجربه کاربری بهتری را خلق کنیم».

حمید محمدی، از دیگر هم‌بنیان‌گذاران دیجی‌کالا هم در این مراسم اعلام کرد که کاربر برای خرید آنلاین نیاز دارد تجربیاتی داشته باشد و این فروشگاه فیزیکی قرار است این تجربه را به کاربران بدهد. او گفت می‌خواهند با این فروشگاه تجربه آنلاین و آفلاین را به هم گره بزنند.

حمید محمدی در توضیحات خود گفت: «فروشگاه حضوری در راستای تکمیل زنجیره ارزش تجارت الکترونیکی است و آن را توسعه می‌دهد. ما نمی‌خواهیم فقط خرده‌فروش صرف باشیم و به این خاطر وارد این فضا نشده‌ایم، بلکه برای تکمیل تجربه مشتری پیش و پس از خرید است». او ادامه داد: «لاکرها، مراکز تحویل حضوری و امکان تجربه لمس کالاها بخشی از اهدافی بود که در سال‌های گذشته آن را دنبال کردیم و با فیجیتالیزیشن (تجربه ترکیبی فضای فیزیکی و دیجیتال) می‌خواستیم این تجربه‌ها را با هم گره بزنیم‌. در امتداد این تجربه و بعد از فیدبک‌ها قدم‌های بعدی را خواهیم برداشت و شاید بخش‌بندی‌هایی با کانسپت‌های دیگر به مراکز حضوری ما اضافه شود».

چرا یک برج تجاری؟

اولین فروشگاه حضوری دیجی‌کالا در مجتمع تجاری رویال راه‌اندازی شده است. هانس دیوید، مدیر فروشگاه حضوری دیجی‌کالا که سابقه ۱۱ سال مدیریت در فروشگاه هایپراستار را دارد، در پاسخ به این پرسش «فن‌زی» که چرا چنین فروشگاهی در پاساژ‌های موبایلی یا کامیپیوتری تهران راه‌اندازی نشده است. توضیح می‌دهد: «دیجی‌کالا مجموعه خاصی است و هدف این نبود که یک تجربه خیلی معمولی را برای مشتری در جایی که یکنواخت باشد، ایجاد کنیم. هدف این بود که نقطه اتصال را به مکانی ببریم که از فضای کنونی جدا باشد و این فروشگاه‌ها در اصل جمع‌بندی‌اش این نباشد که فقط یک موبایل‌فروشی معمولی است، واقعا تأکیدمان روی تجربه است؛ چه با محصولات چه مشتری. به این دلیل خواستیم آن را از بورسی که تجربه یکنواخت است، جدا کنیم».

او می‌گوید بیشتر از اینکه به فکر افزایش تعداد فروشگاه‌ها باشند، می‌خواهند یک تجربه جدید از خرید را به مردم منتقل کنند: «هدف این نیست که تعداد فروشگاه را صرفا زیاد کنیم، هدف این است که کشف تجربه مشتری زیاد شود. حالا اولین فروشگاه ما افتتاح شد، برنامه داریم که امسال چند فروشگاه دیگر هم افتتاح کنیم، ولی واقعیت این است که به جای اینکه مقید باشیم که تعداد را افزایش دهیم، بیشتر می‌خواهیم تجربه جدید را به مردم منتقل کنیم».

مدیر فروشگاه حضوری دیجی‌کالا در مورد راه‌اندازی یک فروشگاه فیزیکی توسط یک خرده‌فروشی آنلاین توضیح می‌دهد: «واقعیت ایده فروشگاه این است که نقطه اتصالی ایجاد کنیم برای مشتریان دیجی‌کالا بین محیط آنلاین و دنیای فیزیکی. درواقع این فروشگاه به یک نقطه اتصالی برای آنها تبدیل شود و تجربه خریدشان به تکامل برسد. ما روی فضاهای تجربه‌محور خیلی تأکید کردیم و این اتفاق باید بیشتر و بیشتر رخ دهد. در فروشگاه آینده‌مان هم هدف این است که تجربه و نقطه اتصال بین دنیای مجازی و فیزیکی را برای مشتریان ایجاد کنیم».

به گفته او برنامه‌های بعدی دیجی‌کالا در مورد این فروشگاه این است که این تجربه را به مکان‌های مختلف دیگر هم ببرد، البته او تأکید می‌کند که هنوز زود است نام مکان‌های دیگر برای راه‌اندازی گفته شود، ولی هدف این است که این اتفاق تکرار شود و فروشگاه‌های بیشتری در کشور ایجاد شود. همچنین او تأکید می‌کند که به جز تهران آنها درصدد راه‌اندازی این فروشگاه در سایر مراکز استان‌های بزرگ کشور هم هستند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها