واکنش به یادداشت «شرق»
احتراما درباره یادداشتی به قلم... در صفحه آخر روز ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ روزنامه «شرق»، با موضوع زنگ تعطیلی گردشگری در دولت چهاردهم، مطالبی جهت روشنگری و شفافسازی از طرف جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی به استحضار میرسد.
احتراما درباره یادداشتی به قلم... در صفحه آخر روز ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ روزنامه «شرق»، با موضوع زنگ تعطیلی گردشگری در دولت چهاردهم، مطالبی جهت روشنگری و شفافسازی از طرف جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی به استحضار میرسد.
۱- اساسا در کشور ما، تشکلی موسوم به «جامعه راهنمایان گردشگری ایران» که نویسنده مقاله به آن اشاره نموده است، وجود خارجی ندارد و در سایت ثبت شرکتها هم اسم چنین تشکلی به چشم نمیخورد. مشابهت نام این تشکل تخیلی با تشکل صنفی جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی صرفا به دلیل تشابه اسمی باعث سوءتفاهم گردیده و ناخودآگاه نگاه انتقادآمیز ناظران را به سوی تشکل ما سوق میدهد.
۲- بحث درباره قانون حجاب که قابل اجرا نیست، باعث نگرش منفیتر نمیشود. همانطور که در حال حاضر از ابلاغ آن جلوگیری شده است. جناب آقای دکتر قالیباف، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، در این زمینه مطلبی بیان نمودند که بر درستی این نظر صحه میگذارد.
۳- منتقدان وضعیت اسفبار گردشگری امروز، خود مسببان پدیدآمدن و بروز این مصائب هستند؛ زیرا این افراد از سال ۱۳۹۲ تاکنون بهعنوان مشاور معاون گردشگری و احیانا مشاور وزیر سابق فعال بوده و در تخریب و تضعیف گردشگری نقش مستقیم داشتهاند. این اشخاص و همفکران و همکارانش، زمانی که اصلاحطلبان بر سر کار بودند، با آنها همسو شده و بعد از اداره قوه مجریه توسط اصولگرایان، با آنان همراهی نمودند. این اشخاص مجددا با تسلط اصلاحطلبان بر قوه مجریه رنگ عوض کرده و با این جناح همراهی نمودهاند. اینان مصداق آفتابپرست هستند که با تغییر جهت نور آفتاب رنگ عوض میکنند.
۴- برخلاف ادعای نویسنده مقاله، در برهه کنونی هیچ گروه گردشگر اروپایی یا آمریکایی به ایران سفر نمیکند و بازار گردشگران محدود به روسها و چینیها شده که آنها نیز به دلیل شرایط عمومی خاورمیانه، به تعداد بسیار محدودی نسبت به گذشته سفر میکنند.
درواقع، دلایل رکود گردشگری ایران ثابت بوده و با انتقال سکان قوه مجریه از اصولگرایان به اصلاحطلبان و بالعکس شرایط عمومی گردشگری تغییر نخواهد نمود. در حقیقت دلایلی که سبب رکود بخش گردشگری در ایران شده است، عبارتاند از: قوانین سختگیرانه، نبود آزادی برای گردشگران، نبود امنیت و هشدار دولت در باب عدم سفر به ایران.
بسیاری از افرادی که برای خرید و فروش کالا یا دیدار کوتاه با بستگان از مرزهای زمینی عبور میکنند، از سوی منابع حکومتی جزء آمار گردشگران لحاظ میشوند.
حدود ۳۰ درصد از راهنمایان حرفهای در حوزه گردشگری به واسطه بحرانهای چند سال گذشته و اقدامات حمایتی دیرهنگام و شکاف و نقار سازمان برنامه و بودجه با دولت و خواستههای مردم، تغییر شغل داده و برخی از آنان به خارج از کشور مهاجرت نمودهاند. این موضوع تازهای نیست که در مقاله بدان اشاره شده است و باید پرسید که چرا در دولت قبل چنین مطالبی با این مضامین و به این شدت بیان نمیشده است.
در پایان، باید گفت به نظر میرسد که همان اشخاص آفتابپرست سعی دارند همزمان با آغاز به کار وزیر جدید گردشگری و معاون ایشان، دوباره مثل سابق خود را بهعنوان کارشناس و متخصص آشنا با مسائل گردشگری و راهنمایان جا زده و به لطایفالحیلی به وزارتخانه نزدیک شوند. بهعنوان قدیمیترین تشکل صنفی راهنمایان حرفهای ایران با ۲۱ سال سابقه کار در عرصه گردشگری، به سردبیر و هیئت تحریریه روزنامه «شرق» توصیه میکنیم که پیش از چاپ مقالات متخصصنمایان در حوزه گردشگری، نیمنگاهی هم به پیشینه و کارنامه این اشخاص داشته باشند و بهتر است از افراد حرفهای در صنعت گردشگری و با رزومه خوب استفاده شود.
جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی