|

در بازدید از یک فعال زیست محیطی از نیروگاه خورشیدیِ شرق اصفهان مطرح شد

توانایی فولاد مبارکه برای احیای زنده رود

محمد درویش، فعال محیط زیست که همراه تعدادی از فعالان این حوزه در بازدیدی از نیروگاه خورشیدی کوهپایه در شرق اصفهان شرکت داشتند، طی گفتگویی دو ساعته با محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه معاونان او، به بررسی مسائل مهم زاینده رود و نقش مهم فولاد مبارکه در توسعه پایدار زیست محیطی پرداختند.

توانایی فولاد مبارکه برای احیای  زنده رود

محمد درویش، فعال محیط زیست که همراه تعدادی از فعالان این حوزه در بازدیدی از نیروگاه خورشیدی کوهپایه در شرق اصفهان شرکت داشتند، طی  گفتگویی  دو ساعته با محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه معاونان او، به بررسی مسائل مهم زاینده رود و نقش مهم فولاد مبارکه در  توسعه پایدار زیست محیطی پرداختند.

 

درویش درباره این دیدار به خبرنگار شرق در اصفهان  گفت:در  دیدار با مدیرعامل فولاد او قول داد که نه‌تنها با سرعت این نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را به مدار برساند، بلکه آن را تبدیل به بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور به ظرفیت هزار مگاوات برابر با نیروگاه اتمی بوشهر خواهد کرد.

 

 اگر این قول محقق شود، شک ندارم که موج بزرگ و امیدبخشی برای پایان‌دادن به ناترازی انرژی و توقف همیشگی کابوس استفاده از مازوت برداشته می‌شود.

 

 وی افزود: پیشنهاد کردم تا خط انتقال آب شیرین دریای عمان را که با سرمایه‌گذاری سازمان متبوعش در حال انجام است، مستقیم در محل پل زمان‌خان یا چم‌آسمان بعد از بررسی‌های فنی وارد زاینده‌رود کند. این خط ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین را هدایت می‌کند که حدود هفتاد میلیون متر مکعب بیش از حقابه سالانه تالاب بین‌المللی گاوخونی است، بنابراین با دریافت حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب دیگر از سد زاینده‌رود که کاملا قابل حصول است، مردم اصفهان و ایران برای همیشه هم شاهد جاری بودن همیشگی زاینده‌رود خواهند بود و هم تالاب راهبردی گاوخونی هرگز خشک نشده و به چشمه تولید و گرد و خاک بدل نخواهد شد. بدین‌ترتیب، اقتصاد شرق اصفهان شکوفا شده و رونق گردشگری و پرنده‌نگری امکان‌پذیر می‌شود. 

 

مهم‌تر آنکه دیگر نیازی به استفاده از سرشاخه‌های کارون و تغییر مسیر رودخانه ماربر و احداث سد ماندگان نیست و هموطنان  ما در دنا هم با این طرح همدلی خواهند کرد و کدورت بین اقوام ایرانی در ایران مرکزی، جایش را به صلح و همراهی و هم‌افزایی می‌دهد.

 

این فعال محیط زیست در ادامه گفت: مدیرعامل فولاد نیز از این پیشنهاد  استقبال کرد. موضوع را به شینا انصاری و دو معاون انسانی و طبیعی‌اش در سازمان محیط‌زیست هم انتقال دادم و از آنها خواستم که تسهیلات لازم برای تسریع در این آرزوی بزرگ را فراهم کنند که با نظر مثبت پذیرفتند.

 

درویش در پایان گفت:دقت کنیم اگر زاینده‌رود و گاوخونی احیا شوند،  موج امید برآمده از آن می‌تواند احیای نظام آب‌شناختی حوضه آبخیز کر و سیوند و تالاب بختگان در فارس، تالاب پریشان در کازرون، رودخانه هلیل‌رود در کرمان و ...را تسریع کند. سرانجام ایرانیان یک پرچم امید واقعی و یک تغییر مثبت را لمس خواهند کرد و گامی بزرگ در مسیر احیای سرمایه اجتماعی برداشته می‌شود. همه باید کمک کنیم تا جامه عمل به خود گیرد.