گزارشی از وضعیت پروژههای عمرانی شهر تهران
سرانجام پلهای لرزان پایتخت
یکفوریت انحلال شرکت یادمانسازه در صحن شورای شهر مصوب شده است. شرکتی که در چند سال گذشته مسئولیت ایمنسازی پلهای پایتخت را بر عهده داشت. در صورت تصویب این لایحه، سازمان فناوریهای نوین و نوآور شهرداری تهران مجوز میگیرد که در چارت شهرداری قرار گیرد و مسئولیت ایمنسازی پلهای پایتخت هم به سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر میرسد.
نورا حسینی: یکفوریت انحلال شرکت یادمانسازه در صحن شورای شهر مصوب شده است. شرکتی که در چند سال گذشته مسئولیت ایمنسازی پلهای پایتخت را بر عهده داشت. در صورت تصویب این لایحه، سازمان فناوریهای نوین و نوآور شهرداری تهران مجوز میگیرد که در چارت شهرداری قرار گیرد و مسئولیت ایمنسازی پلهای پایتخت هم به سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر میرسد.
جعفر تشکریهاشمی رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران معتقد است که این سازمان مسئولیت پروژههای بزرگ در شهر را بر عهده دارد و ممکن است نگهداشت ابنیه شهر به حاشیه رود. اما روز گذشته محمدصادق خیرخواه، مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، در نشستی خبری آماری از پلهای تهران داد و رشد تعداد پلهای پایتخت را با پیش از انقلاب مقایسه کرد و گفت: تهران ۷۷۰ پل دارد که بر روی ۴۴۰ تقاطع نصب شدهاند و این در حالی است که قبل از انقلاب تعداد پلها تنها ۳۹ پل بوده و در حال حاضر به ۷۷۰ پل رسیده و این پلها بر اساس آییننامه جدید بهسازی خواهند شد و این در حالی است که بر اساس آییننامه جدید پلهای ۲۰۰ساله در شهرهای مختلف دنیا ساخته میشود.
خیرخواه با بیان اینکه با توجه به قوانین نگهداشت پلها نسبت به پایش پلهای قدیمی مطالعهای انجام شد که در این مدت ۳۰ پل مقاومسازی شدهاند، گفت: تا پایان سال مطالعات مقاومسازی لرزهای ۱۴ پل نیز کامل میشود. او افزود: از سال ۸۰ به بعد تعداد پلها افزایش پیدا کرد؛ اما در برخی تقاطعها به دلیل وجود معارضین متعدد، امکان تکمیل تقاطع وجود نداشت که مسئله تکمیل و احداث ۹۸ تقاطع غیرهمسطح به عنوان یک ابرپروژه مطرح شد و در این مدت ۲۸ تقاطع وارد مدار بهرهبرداری شد و اجرای پروژه ۳۵ تقاطع نیز در مرحله اجرا قرار دارد.
مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران با بیان اینکه تلاش داریم امسال شاخه غربی یادگار امام افتتاح شود، در مورد سرانجام احداث تونل متوسلیان گفت: بیش از ۱۰ سال است که احداث تونل متوسلیان در دستور کار قرار دارد و مطالعات آن انجام شده، بهگونهای که فاز یک مطالعات آن به اتمام رسیده است؛ اما دقت داشته باشید که تونل متوسلیان که از میدان سپاه تا آزادگان به طول بیش از ۹ کیلومتر است، شرایط خاصی دارد؛ چراکه عمق زیادی دارد و حتی عمق آن به ۴۰ متر میرسد و شهردار تهران پیگیر اجرای احداث این پروژه در سال جاری است. او با بیان اینکه تأمین منابع مالی دغدغه اصلی اجرای این پروژه نیست، گفت: برآورد ما این است که با اعتبار امروز بین ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان برای احداث این پروژه لازم است و حدود چهار الی پنج سال ساخت این تونل طول میکشد.
خیرخواه در مورد ساخت پل جدید بعثت نیز با بیان اینکه در زمان شهردار اسبق بحث ساخت پل جدید بعثت مطرح شد و حتی عملیات اجرائی آن نیز بر حسب تجهیز کارگاه انجام شد، ادامه داد: اما به واسطه معارضین این پروژه شروع نشد و در دوره اخیر نگاه آقای زاکانی به مناطق جنوب تهران است و وی دستور داد که اجرای این پروژه در دستور کار قرار گیرد و منطقه نیز درصدد رفع معارضین است.
او درخصوص پایش وضعیت آسفالت معابر نیز با بیان اینکه یک دستگاه از وزارت راه برای اسکن آسفالت معابر تهران اجاره کردیم که این دستگاه در ۱۵ روز ایام عید نسبت به اسکن وضعیت آسفالت پایتخت اقدام میکند، افزود: این دستگاه در اجاره شهرداری تهران است و البته تنها یک دستگاه از این خودرو در کشورمان وجود دارد که در نظر داریم با توجه به مجوز شورای شهر برای خرید تجهیزات نسبت به خرید دستگاه اسکن آسفالت اقدام کنیم.
مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران درباره وضعیت عدم زیبایی پلهای پایتخت با تأکید بر اینکه بهترین رنگ در نمای پل همان رنگ بتن است، گفت: کار اشتباهی در گذشته انجام شده که ستونهای بتنی را با مواد مختلف میپوشاندند که دقت داشته باشید بتن زنده است و باید تنفس داشته باشد و توصیه میکنیم که روی بتن نباید پوشانده شود و ما رسما به تمام راکبهای شهرداری اعلام کردیم که حق استفاده از پوشش بر روی پلهای بتنی ندارند، مگر اینکه یک نوع رنگ خاص را که مورد تأیید سازمان ماست، استفاده کنند.
او درباره سرانجام جمعآوری پل حافظ نیز با بیان اینکه تمام سناریوهای پل حافظ را مطالعه کردیم و نتیجه آن را در اختیار معاونت فنی و عمرانی قرار دادیم، گفت: طراحی پل حافظ در غالب بهسازی لرزهای انجام شده و حتی طراحی سناریو جمعآوری و احداث مسیر جایگزین نیز انجام شد اما در حوزه ترافیک باید این تصمیم گرفته شود. خیرخواه درخصوص تعمیم پروژه یخزدایی به تمامی پلهای سطح شهر گفت: نصب تجهیزات یخگذار بر روی پل B9 تجربه خوبی بود و در نظر داریم در پل B10 نیز از روش دیگر که احتمالا گرمایش از کف است، استفاده کنیم؛ البته دقت داشته باشید که لازم نیست سیستم یخزدایی در همه پلها استفاده شود؛ چراکه دمای شمال و جنوب تهران بسیار متفاوت است و در شمال تهران احتمال یخزدن معابر وجود دارد.
او درباره نگهداشت پلها نیز با بیان اینکه یک برنامه جامع پایش ۷۷۰ پل در تهران داریم، ادامه داد: بر این اساس هر سه ماه یک بار نماینده ما در منطقه از پلها بازرسی کرده و بر اساس یک چکلیست کلیه خرابیهای پل اعم از ترک تا گرفتارشدن یک زباله در زهکشها را مینویسد و بعد از آن کارشناسان نسبت به بررسی گزارش اقدام میکنند و سریعا وارد عمل شده و نسبت به رفع مشکلات اقدام میکنند. مدیر عامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران با بیان اینکه در مورد سرقتها نیز چکلیستی داریم، گفت: یک تعداد پل مستعد سرقت هستند که آنها را شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه انجام دادیم بهگونهای که سعی کردیم مکانهایی را که سارقان میتوانند از آن برای سرقت تجهیزات پل استفاده کنند، رفع کنیم. البته دقت داشته باشید که تعداد سرقتها افزایش پیدا نکرده است.
در ادامه رمضانی، مشاور مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران نیز درباره وضعیت پایش آسفالت در تهران گفت: یک دستگاه خودروی اسکن جادهای اجاره کردهایم که از طریق آن وضعیت تمام معابر بزرگراهی اسکن شده و نقشهبرداری از آن انجام میگیرد و بر اساس آن میزان خرابی آسفالت و نقشه اجرائی تهیه میشود که با استفاده از این دستگاه صرفهجویی ۵۰درصدی در نگهداشت آسفالت داشتیم.
وی افزود: با این دستگاه بیش از ۵۴۰ کیلومتر بزرگراه، ۶۰ کیلومتر مسیر بیآرتی و ۱۰ خیابان اصلی مجموعا به پنج هزار کیلومتر قطعه پایش میشود و هر کجا که لازم باشد بر اساس اسکن صورتگرفته آسفالت انجام خواهد شد. رمضانی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر دوطبقهکردن برخی از بزرگراههای پایتخت برای تسهیل در تردد گفت: دوطبقهبودن معابر بزرگراهی در دنیا مرسوم نیست و دیگر راهحل مشکلات ترافیکی توسعه معابر نیست و دقت داشته باشید که ما مجری اسناد بالادستی هستیم.
شهرداری به مرخصی میرود
شرق: شهردار تهران میگوید از امروز به مرخصی میرود و هر کدام از مدیرانش هم که بخواهند در ستاد وی کار کنند باید مرخصی بگیرند. او اما هنوز درخصوص جانشین خود در مدت مرخصی سخنی نگفته است. اخبار منتشرشده در سایتهای خبری حکایت از حضور گسترده مدیران شهرداری در ستاد زاکانی دارد. لطفالله فروزنده (معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران) به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی، امین توکلیزاده (معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران) به عنوان رئیس ستادهای مردمی، داوود گودرزی (شهردار منطقه ۵) به عنوان رئیس ستاد هواداران و علیرضا نادعلی (سخنگوی شورای شهر تهران) ستادهای مردمی تهران معرفی شدهاند. هفته گذشته هم مطهر محمدخانی سخنگوی شهردار تهران از مرخصی خود برای حضور در فعالیتهای انتخاباتی خبر داده بود. جعفر شربیانی هم به عنوان رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی محمدباقر قالیباف در شهرستانهای استان تهران برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری منصوب شده است. به نظر میآید حضور اعضای شورای شهر و مدیران ارشد شهرداری در ستادهای انتخاباتی بیش از اسامی است که به طور رسمی اعلام میکنند. مدیران شهری تأکید دارند که از امکانات شهرداری استفاده انتخاباتی نمیکنند و کار شهر و شورا هم متوقف نمیشود. لطفالله فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران، از ابلاغیه رسمی زاکانی برای عدم استفاده از امکانات شهرداری به هر طریقی برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ازجمله خود خبر داد. او با بیان اینکه مدیران شهرداری در سطوح مختلف به این ابلاغیه پایبند هستند، گفت: همچنین دستگاههای نظارتی داخل شهرداری نیز بر حسن اجرای این ابلاغیه نظارت دارند. علیرضا زاکانی شهردار تهران هم سرانجام در مورد مرخصیاش و آغاز فعالیت انتخاباتی خود و تیم همراه به خبرنگاران توضیح داده و گفته است: به دلیل موضوع انتخابات ریاستجمهوری از فردا صبح مرخصی میگیرم. زاکانی درباره انتصاب معاونان در ستاد تبلیغاتی خود گفت: هر کسی که بخواهد کار کند باید از فردا صبح مرخصی بگیرد و تشریف بیاورد؛ البته هنوز هیچ اقدامی نکردهایم.