|

فوت ۴۶۹۴ نفر در تصادفات رانندگی در بهار امسال

مرکز آمار ایران اعلام کرد: بیش از یک‌سوم مرگ‌ومیر غیرطبیعی در بهار امسال ناشی از حوادث ترافیکی و تصادفات رانندگی بوده است؛ به‌طوری‌ که چهارهزار‌و ۶۹۴ نفر در این حوادث جان باختند. در تازه‌ترین گزارشی که مرکز ملی آمار ایران مربوط به بهار ۱۴۰۳ منتشر کرده است، در سه‌ماهه نخست امسال ۱۲هزار‌و ۴۱ نفر بر اثر مرگ غیرطبیعی جان باختند که از این تعداد چهارهزار‌و ۶۹۴ مورد مربوط به تصادفات و حوادث ترافیکی بود.

فوت ۴۶۹۴ نفر در تصادفات رانندگی  در بهار امسال

ایرنا: مرکز آمار ایران اعلام کرد: بیش از یک‌سوم مرگ‌ومیر غیرطبیعی در بهار امسال ناشی از حوادث ترافیکی و تصادفات رانندگی بوده است؛ به‌طوری‌ که چهارهزار‌و ۶۹۴ نفر در این حوادث جان باختند. در تازه‌ترین گزارشی که مرکز ملی آمار ایران مربوط به بهار ۱۴۰۳ منتشر کرده است، در سه‌ماهه نخست امسال ۱۲هزار‌و ۴۱ نفر بر اثر مرگ غیرطبیعی جان باختند که از این تعداد چهارهزار‌و ۶۹۴ مورد مربوط به تصادفات و حوادث ترافیکی بود. طبق این گزارش، مرگ ناشی از تصادفات ۳۸.۹ درصد از مرگ‌ومیر غیرطبیعی کشور را به خود اختصاص داده که به تنهایی بیش از مرگ‌ومیر ناشی از داروی مخدر، مواد مخدر، سقوط از ارتفاع، سوختگی، حوادث کار، غرق‌شدگی، سلاح سرد، مسمومیت دارویی و مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن است. البته در تازه‌ترین گزارش فرمانده کل انتظامی که به مناسبت هفته انتظامی اعلام شد، در شش‌ماهه نخست امسال علاوه بر کاهش ۱۹درصدی میزان مرگ ناشی از حوادث رانندگی نسبت به شش‌ماهه نخست ۱۴۰۲، شاهد کاهش شش‌درصدی تلفات سوانح جاده‌ای هستیم. سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی، جان‌باختن سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در حوادث رانندگی را تلخ توصیف کرد و گفت:‌ «اعلام این آمار هیچ افتخاری برای هیچ‌کس ندارد، اما اگر قانون هفتم را اجرا نمی‌کردیم الان باید از آماری بالغ بر ۵۰ هزار کشته صحبت می‌شد».

کیفیت پایین خودروها عامل نیمی از مرگ‌ومیر ناشی از تصادف

بنا بر گزارش‌های حوادث ترافیکی و تصادفات، این نوع حوادث سالانه حدود یک‌میلیون‌و ۲۰۰ نفر در جهان را طعمه مرگ قرار می‌دهد. طبق این آمار، حدود ۱.۶ درصد از تلفات ناشی از تصادفات در جاده‌های ایران ثبت می‌شود؛ در حالی که کشور ما حدود یک درصد از جمعیت جهان را دارد. سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار مورد تصادف در کشور رخ می‌دهد و با وجود اینکه همواره عامل انسانی علت بیش از ۸۰ درصد تصادفات معرفی می‌شود، اما کیفیت پایین خودرو و نداشتن استانداردها و تجهیزات به‌روز ایمنی، متهم اصلی مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات عنوان شده است. سردار رادان، فرمانده کل انتظامی، اخیرا اعلام کرده است: «وسیله نقلیه در ۵۰ تا ۶۰ درصد در افزایش آمار فوتی‌ها مؤثر است». این مقام ارشد انتظامی کشور، خودروهای داخلی را «ارابه‌های مرگ» توصیف کرد و گفت: از آنجا که بیشتر خودروهای موجود در جاده‌های کشور خودروهای داخلی هستند، پس شاهد تصادفات بیشتر این خودروها هستیم که بعضی از آنها ارابه مرگ هستند. بحث استاندارد و ایمنی خودروهای داخلی همواره مورد توجه پلیس بوده که باید در سطح بسیار زیادی بالا برود. فرمانده کل انتظامی کشور از استفاده‌نکردن خودروهای داخلی توسط مدیران سازنده آن انتقاد کرد و گفت: چند درصد مدیران خودروساز و خانواده آنها از خودروهای تولید خود استفاده می‌کنند؟ پیشنهاد من این است که مدیران شرکت‌های خودروساز و خانواده آنها هم برای مدتی از پایین‌ترین خودروهای تولید شرکت خود استفاده کنند. پس از گزارش فرماندهی کل انتظامی، سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا نیز در گزارشی اعلام کرد: بیش از ۵۰ درصد از تصادفات منجر به فوت، به دلیل ایمن‌نبودن وسایل نقلیه داخلی است. ما در پلیس راهور معتقدیم نصب فناوری‌های هوشمند در خودروها می‌تواند نقشی کلیدی در کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای داشته باشد. البته خودروسازان همواره این ادعا را رد کرده و بر کیفیت مناسب خودروهای داخلی تأکید کرده‌اند و معتقد‌ند کیفیت خودروهای داخلی با استانداردهای روز مطابقت دارد، اما رئیس سازمان ملی استاندارد مهرماه ‌سال گذشته در همایش روز جهانی استاندارد گفت: نرخ کیفیت صنعت خودروسازی زیر نرمال است و خودروسازان حتی نتوانسته‌اند حداقل رضایت مردم را تأمین کنند. البته کیفیت پایین خودروهای داخلی به سطوح انتظامی و افکار عمومی ختم نمی‌شود و انتقاد سران قوا و حتی رهبری معظم انقلاب را نیز به همراه داشته است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، بهمن ۱۴۰۰ در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، لزوم ارتقای کیفیت کالاهای تولید داخل را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به‌ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آنها اعتراض دارند. رهبر انقلاب خاطرنشان‌ کردند: اگر با وجود فضای حمایتی از تولید داخل، به جای ارتقای کیفیت، قیمت‌ها افزایش یابد، مسئله بدی است؛ زیرا نتیجه همه حمایت‌های دولتی، بانکی و جلوگیری از رقابت‌های خارجی، عملا منجر به بالارفتن قیمت شده است.