|

برنامه ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر برای کارگران

مدیر‌کل خدمات اجتماعی کارگران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اعتیاد در محیط‌های کاری می‌تواند منجر به بروز حوادث، غیبت از کار، از دست دادن بهره‌وری، کم‌توجهی، تأخیر، ناخشنودی، کاهش تولید و الگوی کاری نامنظم شود.

مدیر‌کل خدمات اجتماعی کارگران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اعتیاد در محیط‌های کاری می‌تواند منجر به بروز حوادث، غیبت از کار، از دست دادن بهره‌وری، کم‌توجهی، تأخیر، ناخشنودی، کاهش تولید و الگوی کاری نامنظم شود. به گزارش ایلنا، مدیر‌کل خدمات اجتماعی کارگران وزارت کار از تدوین برنامه ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها ویژه جامعه کار و تولید خبر داد و افزود: تا پایان برنامه در سال ۱۴۰۶، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جلب همکاری‌های بین‌بخشی و مشارکت جامعه کارگران و کارفرمایان، شیوع مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها را به کاهش میزان ۱۰ درصد نسبت به سال پایه هدف‌گذاری کرده است. مجتبی جلالیان، مدیر‌کل خدمات اجتماعی کارگران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در نشست هم‌اندیشی تبیین تفاهم‌نامه‌های منعقده فی‌مابین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و امور اجتماعی وزارت کشور که با حضور مدیران امور اجتماعی ادارات کل اجرائی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سراسر کشور به صورت ویدئو‌کنفرانس برگزار شد، گفت: مصرف مواد مخدر و الکل پدیده‌ای فراگیر، همگانی، جهانی و پیچیده است که می‌تواند سلامتی را مختل کرده و باعث از دست دادن شغل، مشکلات خانوادگی و مالی شود. او ادامه داد: همچنین اعتیاد در محیط‌های کاری می‌تواند منجر به بروز حوادث، غیبت از کار، از دست دادن بهره‌وری، کم‌توجهی، تأخیر، ناخشنودی، کاهش تولید و الگوی کاری نامنظم شود. جلالیان افزود: برای دستیابی به اهداف این برنامه جامع، حداقل سه هدف راهبردی که شامل ارتقای نمره رفتارهای سلامت‌محور کارگران جامعه کار و تولید، ارتقای نمره محیط کار مناسب برای کاهش عوامل خطر و افزایش عوامل حفاظتی (به تفکیک نوع محل‌های کاری) و نیز ارتقای بهره‌مندی کارگران کشور از خدمات غربالگری و مداخله را باید در این مدت افزایش دهیم. او ضمن تأکید بر اهمیت و ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و انسجام در حکمرانی حوزه اجتماعی گفت: شورای اجتماعی کشور در ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی فرایندهای شناخت، برنامه‌ریزی مرتبط با حوزه اجتماعی برای اجرای برنامه‌های اثرگذار در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و توسعه سلامت اجتماعی و ارائه خدمات روان‌شناختی و مشاوره برای کارگران پر‌خطر و در معرض خطر، نقش محوری و حیاتی دارد.

وزارت کار به تشکل‌ها میدان نمی‌دهد

دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران عصر چهارشنبه میزبان احمد میدری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، میثم ظهوریان، نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، و نیز سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور، بود تا با حضور دانشجویان و استادان دانشگاه به بحث درباره ابعاد حادثه معدن طبس بپردازند. سمیه گلپور در این نشست گفت: ما متأسفانه تا امروز موفق به ملاقات آقای وزیر نشدیم و درباره ایمنی معادن نامه دادیم و اعلام آمادگی برای کمک به بازرسی همه معادن با نیروهای کارشناس ایمنی خود کردیم. اما وزارت کار به تشکل‌ها میدان نمی‌دهد. او افزود: ما با گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی در کل کشور برای صدها هزار کارگاه، فقط ۸۰۰ نفر بازرس داریم که کاملا غیراستاندارد است و علاوه‌بر‌این ضعف، فرایند بازرسی‌ها نیز سنتی و به صورت کاغذی بدون مستندسازی است. گلپور ادامه داد: مجلس اعلام کرده است که ۱۲ مرتبه بازرسی از معدنجو انجام شده و در آن به فقدان سنسور گاز و جرقه‌زنی قطعات اشاره شده ولی اقدامی صورت نگرفته است. نقایص یادشده در فرایند حادثه رسیدگی نشده است. خود معدنجو با هزارو 800 کارگر هیچ تشکل کارگری نداشته است. این فعال کارگری تصریح کرد: خود تشکل کارگری ما وقتی مزد را در سال ۱۴۰۳ به همراه دیگر نمایندگان کارگری امضا نکرد، مزد ابلاغ شد و ما هیچ قدرتی نداشتیم. وضعیت حقوقی ما چنین است و ما انتظار داریم تشکل‌های دانشجویی صدای ما تشکل‌های کارگری باشند که صدایی نداریم.