درحالیکه قالیباف نظر مقام معظم رهبری درباره لایحه تابعیت قهری را تأیید کرد، رسایی این تأیید را به چالش کشید
ترمز بریدگی
باز هم بهارستان و باز هم میکروفونی که به بهانه تذکر قانونی روشن میشود و در خدمت یک تسویهحساب سیاسی قدیمی قرار میگیرد. دیروز حاشیهای جدید «البته با تمی تکراری» در مجلس از بگومگوی قالیباف با رسایی، به گستردگی بازنشر شد تا برای چندمین بار تریبون مجلس که قرار است برای منافع ملی روشن و خاموش شود، در خدمت جریانی رادیکال فقط و فقط برای تخریب محمدجواد ظریف روشن شود؛ آنهم به قیمت نقد نظر مقام معظم رهبری درباره لایحه تابعیت قهری و اصرار بر نظری مخالف نظر رهبر انقلاب و مؤاخذه رئیس مجلس بابت تأیید نظر رهبر انقلاب.
باز هم بهارستان و باز هم میکروفونی که به بهانه تذکر قانونی روشن میشود و در خدمت یک تسویهحساب سیاسی قدیمی قرار میگیرد. دیروز حاشیهای جدید «البته با تمی تکراری» در مجلس از بگومگوی قالیباف با رسایی، به گستردگی بازنشر شد تا برای چندمین بار تریبون مجلس که قرار است برای منافع ملی روشن و خاموش شود، در خدمت جریانی رادیکال فقط و فقط برای تخریب محمدجواد ظریف روشن شود؛ آنهم به قیمت نقد نظر مقام معظم رهبری درباره لایحه تابعیت قهری و اصرار بر نظری مخالف نظر رهبر انقلاب و مؤاخذه رئیس مجلس بابت تأیید نظر رهبر انقلاب. این درحالی است که دیماه 1400 مجتبی ذوالنوری که خود به عنوان نمایندهای نزدیک به جریان رادیکال شناخته میشود، از هزینه تقریبی هر دقیقه زمان مجلس گفت: «هریک دقیقه وقت مجلس، بیش از 100 میلیون تومان هزینه معمولی دارد. اگر ابنیه و امکانات و سود و سرمایه را حساب کنیم، بیش از این است و این تریبون برای ما مردم خرج دارد». حال با احتساب تورم در سه سال گذشته مطمئنا این رقم بسیار بیش از هر دقیقه 100 میلیون تومان از بیتالمال است که باید در خدمت اداره کشور باشد اما در خدمت اغراض شخصی جریانی رادیکال میسوزد و تاوانش گریبان مردم ایران را میگیرد.
ماجرای جدید حملات رادیکالها به محمدجواد ظریف را کمتر کسی است که در ایران نداند. ظریف که نقش مهمی در انتخابات ریاستجمهوری ایفا کرده، اکنون معاون راهبردی رئیسجمهور چهاردهم است و همین کافی است تا رادیکالهای شبهانقلابی با هدف حذف ظریف به دنبال تخریب دولت و حتی تحقق آرزوی نیمهکارهماندن دولت پزشکیان باشند. هرچند هردو هدف، یعنی حذف ظریف و نیمهکارهماندن دولت پزشکیان، خیالی غیرواقعی است؛ زیرا در انتخابات چهاردهم مردم نشان دادند اجازه ورود جریانی رادیکال به پاستور را نخواهند داد. اما این جریان بهجای قبول شکست، به دنبال انتقام شخصی خود از ظریف و پزشکیان است.
حال چه بهانهای بهتر از تابعیت فرزندان ظریف، که برخلاف ادعای اخیر رسایی در آمریکا مشغول زندگی و تجارت نیستند و در ایران اقامت دارند، اما جریان رادیکال بر این ادعای اشتباه خود همچنان پافشاری میکنند و حتی معتقدند آبوهوای آمریکا با ظریف سازگار است، نه ایران. البته دادهای علمی در این زمینه وجود ندارد که بدن شخصی که از طرف حاکمیت به مأموریت میرود و ممکن است بدنش تاب آبوهوای کشورش را نداشته باشد، تأیید کند. بماند که هدف واردکردن اتهام خیانت و عدم مسئولیتپذیری به مأموران ایرانی بهویژه محمدجواد ظریف در خارج از ایران است که عصر ایران در واکنش به این اتهامزنی نوشته است: این اتهامات را بگذارید کنار تعابیری که رهبر انقلاب درباره محمدجواد ظریف در سخنرانیهای مختلف بیان داشته و او را واجد این صفات دانستهاند: «فرزند انقلاب، متدین، امین، غیور، شجاع، با وجدان، دارای احساس مسئولیت». رسایی، با علم به نگاه رهبری اینگونه میگوید و هنوز هم شک دارید جریان افراطگرایی که خود را انقلابی و ولایی معرفی میکند، بیشترین تقابل را با انقلاب و رهبری دارد؟
دراینبین نباید فراموش کرد که آشکارا طبق قوانین و عرف، کسب تابعیت قهری فرزندان مسئولان ایرانی که در زمان مأموریت پدر متولد میشوند، به معنای تابعیت اختیاری نیست. موضوعی که جریان رادیکال تصمیمی ندارند آن را بپذیرند، حتی زمانی که تأیید رهبری را به همراه دارد؛ زیرا پس از آنکه فوریت لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس از سوی نمایندگان رأی نیاورد، مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهوری، در مراسمی با اشاره به این لایحه گفت: «رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم، نظر من را در مجلس شورای اسلامی اعلام کنید تا این قانون مانع استفاده از نیروها در مشاغل مختلف نشود». اما وقتی گفتههای انصاری که به تأیید مهدی فضائلی و محمدباقر قالیباف هم رسید، باب میل برخی چهرههای رادیکال مانند مالک شریعتی و حمید رسایی نبود، به مخالفت با آن پرداختند. تا جایی که بعد از سلسه مصاحبهها و توییتهایی که برای تخریب این لایحه و تخریب ظریف منتشر کردند، دیروز بار دیگر صحن مجلس به میدان کشمکش در این زمینه تبدیل شد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، دیروز در جلسه علنی مجلس خطاب به نمایندگان گفت: موضوعی را که آقای فضائلی توییت کرده بود، بنده در جریان بودم و موضوع درستی است. اجازه بدهید دیگر وارد این بحثها نشویم. اما رسایی در مقابل این نظر ایستاد و در تذکر شفاهی با اشاره به توییت مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، درباره اصلاح قانون تابعیت قهری، گفت: آقای فضائلی اعلام کرده که سخنگوی دفتر رهبری نیست و مانند بقیه افراد اطلاعاتی داشته و گاهی منتشر میکند، اما با توجه به تأیید رئیس مجلس دیگر صحبتهای اعلامشده برای ما به عنوان سند محسوب میشود. او متذکر شد: آقای فضائلی مطالبی را مطرح کرده، مبنیبر اینکه حجتالاسلام مجید انصاری گفته رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم. معظم له در پی درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیتهای غیرقهری فرمودهاند که مخالفاند. اکنون این سؤال مطرح میشود که آنچه در لایحه دولت (لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس) آمده است، کدامیک از این موارد است و اصلا در لایحه دولت اشارهای به مسئله قهری و غیرقهری شده است؟ نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: در لایحه دولت، دو کلمه همسر و فرزندان از قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس حذف شده است. از سوی دیگر، در عالم واقع تابعیت قهری نداریم، بنابراین لایحه دولت برخلاف آن چیزی است که آقای فضائلی بیان و رئیس مجلس هم آن را تأیید کرد.
قالیباف در پاسخ مجدد به رسایی گفت: «همانطور که پیشازاین گفتم، صحبتهای آقای فضائلی مورد تأیید است اما درنهایت اختیار با مجلس است که لایحه اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس را بررسی کند. بدون شک نظر حضرت آقا مورد توجه است و مجلس هم کار کارشناسی را انجام میدهد. فرمایشات حضرت آقا برای ما سند است و حتما با توجه به آن، لایحه رسیدگی میشود. مجلس کار کارشناسی کرده و جمعبندی کارشناسی در صحن بررسی میشود».
البته سخنان و ادعای رسایی بیپاسخ نماند و دیروز روحالله لک علیآبادی، نماینده ازنا و درود، در تذکری خطاب به رسایی گفت: امروز نظر حضرت آقا برای همه روشن و مبرهن است. فکر میکردم که دیگه جای هیچ انقلتی وجود نداشته باشد؛چراکه رهبری میفرمایند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافق هستم. او ادامه داد: متأسفانه باز هم آقای رسایی انقلت وارد کرده و میگوید اصلا تابعیت قهری در عالم وجود ندارد. نمیشود هرجا که ما حرف رهبر انقلاب به مذاقمان خوش نمیآید تفسیر به رأی کنیم. معلوم نیست نیروهای انقلاب باید خودشان را با حضرت آقا هماهنگ کنند یا ایشان با نیروها. این تذهبون؟ این نماینده مجلس گفت: امروز متأسفانه یک شائبه غلطی وجود دارد مبنیبر آنکه بعضی از گروهها از رهبری عبور میکنند. خدای ناخواسته این شبهه غلط را با لجبازی تشدید نکنیم.
بنابراین دیروز مشخص شد که عداوت شخصی جریان رادیکال برای نپذیرفتن حقیقت تا جایی پیش رفته که از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند، تا جایی که احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، صراحتا گفته لایحه تابعیت قهری خوب است، به شرط حذف ظریف و البته عدم توصیه رهبری، بنابراین نهفقط برای دولت، بلکه برای رهبری هم تعیینتکلیف میکنند. کافی است به سخنان بخشایش اردستانی در گفتوگویی که با خبرآنلاین داشته دقت کنیم. او گفته: «این لایحه باید وقتی در صحن مطرح شود که یک فرد از این قضیه انتفاع نبیند یا ضرر نکند. برای مثال اگر ظریف کنار میرفت و بعد این لایحه میآمد و اگر رهبری در این زمینه توصیهای نداشتند، این اصلاح رأی میآورد، چراکه لایحه خوبی است».
این درحالی است که بسیاری از نمایندگان، همسو با نگاه جریان تندرو نیستند. از جمله محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی، که نظری کاملا مخالف اردستانی دارد و در نقد رفتار و کردار برخی از همکارانش در مجلس درباره جزئیات گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره انتصاب ظریف در دولت، گفته است: برای حل این مسئله در مجلس پیگیر بودیم که آقای پزشکیان به رهبری مراجعه کرده بود که ایشان فرمودند لایحهای در همین راستا تنظیم و به مجلس ارجاع شود که مشکل حل شود. اما گاردی که اعضای جبهه پایداری درباره ظریف گرفتند، موضوع سیاسی است و دنبال حل مشکل نیستند. بهاینترتیب که هرجا بیانات رهبری بهنفع آنها باشد، از آن استفاده میکنند و هرجا هم که سخنان رهبری با افکار این جریان در تضاد باشد، به صحبتهای رهبری توجه نمیکنند. او افزود: رهبری گفتند لایحه اصلاح قانون را به مجلس بفرستید که مشکل حل شود اما این دوستان به دنبال حل مشکل نیستند، بلکه دنبال گرفتن انتقام سیاسی از ظریف هستند. کینههایی وجود دارد که تعدادی از افراد سیاسی که در مجلس فقط دنبال مسائل سیاسی هستند و دنبال حل مشکلات کشور و مردم نیستند و تنها به دنبال شانتاژهای سیاسی و اهداف خاصی هستند، همیشه سروصدای بیجا میکنند و چه در مسائل داخلی و چه بینالمللی همیشه برای کشور حاشیه درست کردهاند ولی در مجلس حتی یک قدم بهنفع منافع مردم برنداشتند. درحالحاضر هم دنبال گرفتن انتقام سیاسی هستند.