مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در نشست خبری بیستویکمین نمایشگاه ایران متافو مطرح کرد
تولید ۵ محصول جدید فولاد مبارکه تا پایان سال جاری
همه پروژههای فولاد مبارکه پیوست زیستمحیطی دارد ثبات در قوانین و رویههای صادرات فولاد ضروری است
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن اختصاصی گروه فولاد مبارکه در بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی ایران متافو برگزار شد در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت نیروگاههای در دست اجرای فولاد مبارکه اظهار کرد: فولاد مبارکه به دنبال ناترازی موجود در شرکت، توسعه متوازن را از سال گذشته رویکرد اصلی خود قرار داده و پروژههایی را در این زمینه اجرا کرده است.
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن اختصاصی گروه فولاد مبارکه در بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی ایران متافو برگزار شد در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت نیروگاههای در دست اجرای فولاد مبارکه اظهار کرد: فولاد مبارکه به دنبال ناترازی موجود در شرکت، توسعه متوازن را از سال گذشته رویکرد اصلی خود قرار داده و پروژههایی را در این زمینه اجرا کرده است. او افزود: در این زمینه در گام نخست بحث ناترازی انرژی را در اولویت قرار داده و بهسرعت دو نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار داد. تاکنون ۶۱۴ مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی و ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده است. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: فاز سوم نیروگاه سیکل ترکیبی حرارتی است و تا نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. نیروگاه خورشیدی نیز که ۲۰ مگاوات آن ماه گذشته وارد مدار شده است، این ماه نیز ۲۰ مگاوات را وارد مدار خواهد کرد و میزان برق تولیدی نیروگاه در شرق اصفهان تا پایان سال به ۱۰۰ مگاوات خواهد رسید و چنانچه بتوان تجهیزات را از گمرک ترخیص کرد، هر ۶۰۰ مگاوات برق تولیدی تا پایان سال آینده به شبکه برق سراسری تحویل داده خواهد شد. او درباره سرمایهگذاریهای فولاد مبارکه در زمینه تأمین آب مورد نیاز این شرکت گفت: فولاد مبارکه از سالها قبل خرید پساب ۹ شهر اطراف خود را انجام داده و درحالحاضر نیز خرید پساب ۵ شهر را در دستور کار داریم. همچنین در کنار این امر فولاد مبارکه مشارکت زیادی در انتقال آب دریا به اصفهان داشته که فاز اول این پروژه به میزان ۶۰ تا ۷۰ میلیون متر مکعب نیز در حال نهاییشدن است و امیدواریم امسال شاهد انتقال آب دریا به صنایع اصفهان باشیم. طیبنیا اضافه کرد: با حمایتهای فولاد مبارکه از طرح انتقال آب دریا به اصفهان نهتنها مشکل آب این شرکت، بلکه مشکل آب تمام صنایع استان برطرف خواهد شد. تصور ما این بود که این پروژه حدود پنج سال به طول بینجامد اما دو سال به بهرهبرداری رسید و چنانچه مشوقهایی که دولت قول داده به سرمایهگذاران محقق شود، میزان آب انتقالی تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت. او درباره تأمین گاز مورد نیاز فولاد مبارکه نیز تصریح کرد: از دو سال گذشته دو میدان گازی را برای مطالعات به وزارت نفت معرفی کردیم. مجوز انجام مطالعات روی یک میدان را دریافت کردیم. مطالعات اولیه انجام شده اما متأسفانه چند ماه اخیر روند انعقاد قرارداد کمی کند شده و امیدواریم ظرف یک الی دو هفته آینده مذاکرات را نهایی و کار عملیاتی را آغاز کنیم. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: فولاد مبارکه برای رفع این مشکل سرمایهگذاریهای جدی در حوزه تأمین مواد اولیه انجام داده است، یکی از این سرمایهگذاریها خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا بود که این شرکت پنج میلیون تن گندله و با انجام توسعهها پنج میلیون تن کنسانتره برای گروه فولاد مبارکه تأمین خواهد کرد. این مجموعه عملا میتواند پایداری تولید فولاد مبارکه را در بازه زمانی بلندمدت تضمین کند و از سوی دیگر نیز سودآوری اُپال با الحاق به فولاد مبارکه حداقل چند ۱۰ درصد رشد کند، همانطورکه مجموعههایی مانند سنگان بعد از پیوستن به فولاد مبارکه رشد کردند و به سوددهی خوبی رسیدند.
تولید ۵ محصول جدید فولاد مبارکه تا پایان سال جاری
او در پاسخ به سؤال دیگری مبنیبر فرایند تکمیل سبد محصولات فولاد مبارکه اظهار کرد: ما در فولاد مبارکه علیرغم اینکه سبد کاملی از محصولات فولادی را داریم و چند صد نوع محصول را به مشتریان ارائه میدهیم، اما یکی از راهبردهای فولاد مبارکه در چند سال اخیر تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر بوده است. طی سه سال گذشته تاکنون ۳۷ محصول جدید به بازار عرضه کردیم و تا پایان سال نیز پنج محصول جدید را ارائه خواهیم کرد. بهرهبرداری از نورد گرم ۲ و نورد سردی که در دستور کار داریم و توسعه ورق گالوانیزه در شرکت ورق خودرو و توسعههایی که در زیرمجموعههای فولاد مبارکه وجود دارد مانند احداث کارخانه ورق الکتریکی و ورق زنگنزن، طرحهایی است که یا در حال مطالعه یا مناقصه یا اجراست که به این هدف ما جامه عمل بپوشاند.
همه پروژههای فولاد مبارکه پیوست زیستمحیطی دارد
او در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنیبر روشهای در دستور کار فولاد مبارکه برای ارتقای کیفیت محصولات و همچنین حفظ محیط زیست در اجرای پروژههای این شرکت ابراز کرد: شرکتهای پیشرو افزایش کیفیت و حفظ محیط زیست را جزء راهبردهای اصلی خود قرار دادهاند. فولاد مبارکه نیز در این راستا ورود کرده و همانطورکه پایداری تولید برای ما دارای اهمیت است و برای آن سرمایهگذاری در بالادست و پاییندست را داریم، برای رفع مشکلات حملونقلی لوکوموتیو، واگن و کامیون میخریم، برای رفع مشکل مواد اولیه سرمایهگذاری در حوزه معادن را داریم و برای رفع ناترازی انرژی راهاندازی نیروگاهها را در دستور کار قرار میدهیم. بحث محیط زیست از بحثهای جدی است که اگر همراستا با بقیه راهبردها و استراتژیهای فولاد مبارکه نباشد، آن را به توقف میکشاند. ازاینرو فولاد مبارکه در همه طرحهای توسعه خود به محیط زیست نگاه راهبردی داشته است. طیبنیا اضافه کرد: اگر سال گذشته پنج میلیون نهال را در دو هزار هکتار کاشت کردیم و امسال برنامهریزی گستردهتری در این حوزه داریم، به علت نگاه ما به صنعت سبز و محیط زیست بوده است. فولاد مبارکه در مجموع ۲.۳ میلیارد دلار در حوزه حفظ محیط زیست سرمایهگذاری کرده است و هر توسعهای پیوست محیط زیستی دارد. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه طی هفت ماه گذشته ۳۷ رکورد روزانه در فولاد مبارکه به ثبت رسیده است، گفت: این به معنای این است که همکاران ما در فولاد مبارکه همواره به دنبال ایجاد اتفاقات جدید در مجموعه هستند. امروز بیش از ۵۰ درصد پاداشها در بخش کیفیت ساخته میشود و حتی کارگر ساده ما نسبت به کیفیت حساس شده تا این امر محقق شود. او با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه روی تبدیلشدن به صنعت سبز نه به عنوان یک شعار، بلکه به عنوان یک فرهنگ سرمایهگذاری میکند، گفت: امروز هریک از توسعههای فولاد مبارکه پیوست زیستمحیطی دارد. نگاه ما به بحث محیط زیست و تبدیلشدن به صنعت سبز ما را بر آن داشته که نیروگاه سیکل ترکیبی با کلاس F بهرهبرداری کنیم یا نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار دهیم.
فرایند استفاده ارز حاصل از صادرات برای تولیدکنندگان نیازمند بازنگری و اصلاح است
او در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره ارز حاصل از صادرات و اینکه آیا اینکه بخشنامه دولت مبنیبر بازگشت این ارز به شرکتهای فولادی اجرائی میشود یا خیر، گفت: درحالحاضر استفاده ارز حاصل از صادرات برای شرکتهای فولادی فراهم شده است و بسیاری از کارهای مجموعههایی مانند فولاد مبارکه و مجموعههای صادرکننده با استفاده از ارز خودشان درحال انجام است. اما فرایند استفاده از ارز، تخصیص ارز، ثبت سفارش و کنترلهایی که انجام میشود طولانی است. این روند برای تولیدکننده زمانبر و آزاردهنده است. بر این اساس فرایند موجود نیازمند اصلاح و بازنگری است.
وزارت صمت برای کنترل واردات ورقهای فولادی که امکان ساخت داخل دارد، ورود کند
طیبنیا در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره واردات بیرویه ورقهای فولادی از دیگر کشورها، بهویژه کشور چین و تمهیدات اندیشیدهشده در فولاد مبارکه در این زمینه اضافه کرد: در این زمینه وزارت صمت باید تمهیداتی بیندیشد. ما نمیتوانیم اقدامی انجام دهیم، تنها میتوانیم تحلیل بازارهای جهانی و داخلی را منتقل کنیم. اما آنچه باید به آن توجه داشت این است که نهتنها فولاد مبارکه، بلکه بسیاری از صنایع فولادی دیگر در زمینه تولید ورقهای فولادی که از خارج وارد میشود برنامهریزی و سرمایهگذاری کردهاند. با توجه به ظرفیتهای ایجادشده ما نیازی به واردات نداریم اما با وجود این شاهد هستیم که هم سال گذشته و هم امسال روند واردات ورقهای فولادی صعودی بود و طی چند ماه اخیر نیز واردات ورق را داشتیم که این شرایط به تولیدکنندگان ورق بهویژه ورق سرد، گالوانیزه، رنگی و قلعاندود آسیب وارد میکند.