سخنگوی دولت بازگشت ۶۰ دانشجوی محروم از تحصیل را به دانشگاهها تأیید کرد
وفاق علمی
روز گذشته سخنگوی دولت در تشریح آخرین وضعیت بازگشت به تحصیل دانشجویان تعلیقی و اخراجی در دولت قبل گفت: «طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیسجمهوری ۶۰ دانشجویی که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگشتند». خبری که مسعود حبیبی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، آن را اعلام کرده و افزوده بود: از آنجایی که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پروندههایشان در حال بررسی است.
شرق: روز گذشته سخنگوی دولت در تشریح آخرین وضعیت بازگشت به تحصیل دانشجویان تعلیقی و اخراجی در دولت قبل گفت: «طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیسجمهوری ۶۰ دانشجویی که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگشتند». خبری که مسعود حبیبی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، آن را اعلام کرده و افزوده بود: از آنجایی که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پروندههایشان در حال بررسی است.
موضوع «اخراج دانشجویان و استادان» یکی از مهمترین مسائل مورد توجه دولت چهاردهم بود که مسعود پزشکیان از زمان مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری به آن توجه داشت. پس از انتخاب پزشکیان به عنوان رئیسجمهور پیگیری این موضوع ادامه یافت. او در مراسم تودیع و معارفه وزیر علوم نیز بر بازنگری پرونده همه استادانی که به هر طریقی توسط دانشگاه لغو قرارداد یا اخراج شدهاند و بازگرداندن دانشجویان تأکید کرد. او با به رسمیت شناختن اعتراض دانشجویان گفت: دانشجو که اعتراض میکند، من هم باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا اشتباه میکند که هدایتش میکنم. دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد. دانشجو فردای مملکت ماست و باید بتواند سؤال کند. محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور هم در اولین اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در دولت چهاردهم درباره برخوردهایی که با برخی دانشجویان در سالهای اخیر شده است، گفت: تعدادی از استادان و دانشجویان در سالهای اخیر مسائلی داشتند که احساس میکنند فراقانونی یا سلیقهای با آنها برخورد شده است. خواهش دارم سریعتر مسئله روشن و بسته شود. نباید کشدار بماند. اگر احیانا برخورد سلیقهای شده سریع مسئله حل شود. ما به ایجاد فضای صمیمی و فرهنگی در دانشگاه نیاز داریم. دانشگاه باید بانشاط و دانشجو باید فعال باشد، دانشجوی فعال پرخاش هم میکند؛ چراکه عین دختر و پسر ماست.
حسین سیماییصراف نیز در همان اجلاس جمع خبرنگاران درباره سازوکار رسیدگی به پرونده دانشجویان اخراجی گفت: کارگروهی در دفتر بازرسی و شکایات، مرکب از کارشناس حقوقی، مدیر بازرسی و شکایات و مدیران ذیربط تشکیل میشود. دعوت کردیم تا یکی از قضات عالیرتبه کشوری هم در این کارگروه حضور داشته باشد تا کاملا بیطرفانه رسیدگی شود و تضییع حقی صورت نگیرد.
بنابراین با دستور رئیسجمهور و وزیر علوم مربوطه تلاش برای بازگشت دانشجویان کلید خورد. اواخر شهریور بود که مسعود حبیبی در گفتوگو با ایسنا درباره تصمیمات نهایی برای بازگشت به تحصیل دانشجویان اخراجی و تعلیقی گفته بود: با توجه به درخواستهای مکرر دانشجویان و تأکید رئیسجمهور برای بررسی مجدد احکام انضباطی دانشجویان دارای پرونده، تمامی دانشجویانی رشتههای علوم پزشکی دارای احکام انضباطی (تعلیقی یا اخراجی) از مهرماه جاری میتوانند در کلاسهای درس بنشینند. معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرده بود: پروندههای دانشجویان دارای احکام تعلیقی و اخراجی در فرصت مناسب مجدد مورد بررسی قرار خواهند گرفت و این دانشجویان قبل از بررسی مجدد این پروندهها میتوانند به دانشگاهها برگردند. او تأکید کرده بود: «تمامی دانشجویانی که دارای احکام انضباطی هستند در دانشگاههای محل تحصیل خود میتوانند درس خود را شروع کنند. اینطور نیست که دانشجویی به دانشگاههای دیگر جابهجا شود. براساس بندی در شیوهنامه انضباطی، وزیر میتواند احکام صادرشده برای دانشجویان را تعلیق و پرونده را مجدد مورد بررسی قرار بدهد. بنابراین براساس این اختیار دانشجویان علوم پزشکی دارای احکام میتوانند درس خود را شروع کنند». حال که سال تحصیلی جدید به نیمه رسیده، خبرهای خوب بازگشت به تحصیل حداقل ۶۰ دانشجوی محروم از تحصیل در سالهای 1401 و 1402 نشاندهنده تحقق شعار دولت برای حل این چالش است.