|

حاشیه‌های خاک‌سپاری پیش‌کسوت استقلال

هفته پیش هواداران تیم استقلال متن‌های زیادی‌ علیه شورای شهر در فضای مجازی منتشر کردند. گفته می‌شد پیکر یکی از پیش‌کسوتان این تیم چند روز در سردخانه منتظر موافقت رئیس شورای شهر تهران برای خاک‌سپاری در قطعه هنرمندان بود. فرزند این قهرمان ملی گفته بود‌ پدرش وصیت کرده بود‌ در قطعه نام‌آوران در کنار هم‌بازی‌های قدیمی‌اش دفن شود. اما سعید حق‌وردی، مدیرعامل سازمان قهرمانان ملی کشور، سه روز پس از فوت فرامرز ظلی اعلام کرد‌ مجوز دفن پیکر او در قطعه نام‌آوران صادر نشده و قرار بود این موضوع با دستور مهدی چمران در شورای شهر حل شود.

حاشیه‌های خاک‌سپاری  پیش‌کسوت استقلال

شرق: هفته پیش هواداران تیم استقلال متن‌های زیادی‌ علیه شورای شهر در فضای مجازی منتشر کردند. گفته می‌شد پیکر یکی از پیش‌کسوتان این تیم چند روز در سردخانه منتظر موافقت رئیس شورای شهر تهران برای خاک‌سپاری در قطعه هنرمندان بود. فرزند این قهرمان ملی گفته بود‌ پدرش وصیت کرده بود‌ در قطعه نام‌آوران در کنار هم‌بازی‌های قدیمی‌اش دفن شود. اما سعید حق‌وردی، مدیرعامل سازمان قهرمانان ملی کشور، سه روز پس از فوت فرامرز ظلی اعلام کرد‌ مجوز دفن پیکر او در قطعه نام‌آوران صادر نشده و قرار بود این موضوع با دستور مهدی چمران در شورای شهر حل شود.

 

سرانجام این خاک‌سپاری انجام شد اما روز گذشته حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، در واکنش به حاشیه‌های خبری این اتفاق و مصاحبه‌های برخی از مدیران سابق ورزشی، به تشریح جزئیات صدور جواز دفن برای مرحوم ظلی پرداخت و گفت: معتقدم‌ مطالب مطرح‌شده درباره صدور جواز دفن با تأخیر‌ نادرست است. مرحوم ظلی‌ که از پیش‌کسوتان خوش‌نام فوتبال بود، در قطعه نام‌آوران دفن شد. درباره صدور جواز دفن ایشان، باید گفت‌ این فرایند طبق روال قانونی انجام شد. پس از مراجعه به بیمارستان و معاینه پزشکان، روند اداری طی شد و به دلیل تعطیلات نوروز، فرایند صدور جواز دفن با چند روز تأخیر مواجه شد. این موضوع کاملا طبیعی است و هیچ‌گونه تأخیری از سوی شورای شهر یا دیگر نهادهای مربوطه نبوده است.

 

کاشانی تأکید کرد: اظهارات مطرح‌شده مبنی بر اینکه جنازه مرحوم ظلی پنج روز روی زمین باقی‌مانده است صحت ندارد. پس از تکمیل فرایند اداری، جواز دفن صادر شد و در تاریخ ۱۷ فروردین، مرحوم در قطعه نام‌آوران دفن شد.

 

او در ادامه افزود: طی ۲۰ سال گذشته هیچ‌گاه چنین مشکلی در صدور جواز دفن برای مشاهیر فوتبال نداشته‌ایم. بهشت زهرا ظرفیت محدودی دارد، اما همواره تلاش کرده‌ایم که روند دفن مشاهیر به‌ طور سریع و بدون مشکل انجام شود.

 

کاشانی در واکنش به مصاحبه دادکان در این زمینه یادآور شد: این مسائل نباید موجب بدفهمی شود. من به عنوان شاگرد دکتر دادکان، نه‌تنها هیچ‌گاه قصد اعتراض به ایشان نداشته‌ام، بلکه همواره به احترام ایشان و دیگر پیش‌کسوتان فوتبال، تمام اقدامات لازم را در چارچوب قوانین و روال‌های معمول انجام داده‌ام.

 

او درباره اظهارات دادکان در مورد مجوزهای میلیاردی صادر‌شده در دوره‌های مختلف شورای شهر، گفت: شورای شهر هیچ‌گاه مجوزهایی به این شکل صادر نکرده است و اگر افرادی تخلفی کرده‌اند، باید به مراجع قضائی گزارش داده شود. به عنوان یک عضو شورای شهر، وظیفه‌ای در صدور چنین مجوزهایی نداشته‌ایم.

 

او افزود: بسیاری از افراد مطرح در ورزش کشور که در شورا حضور داشتند، هیچ‌گاه در کارهای خلاف دخالت نداشتند. اینکه برخی بدون مستندات، اعضای شورای شهر را متهم کنند‌ نه‌تنها نادرست است، بلکه به اعتبار افراد و نهادها لطمه می‌زند. به عنوان یک فرد 20‌ساله در این عرصه، باید روشن شود که اگر تخلفی وجود داشته، مستندات آن به مراجع قانونی ارائه شود، نه اینکه افراد بدون دلیل بدنام شوند.

 

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، هم در واکنش به اظهارات اخیر درباره تأخیر در صدور مجوز دفن برای برخی ورزشکاران و مشاهیر، گفت: به‌ عنوان رئیس شورای شهر تهران و فردی که سال‌ها در حوزه ورزش فعالیت کرده‌ام، نیازی به توضیح بیشتر نیست که همیشه در موارد مربوط به ورزشکاران عزیز، نویسندگان و مشاهیر که به رحمت خدا رفته‌اند، هیچ‌گونه تأخیری در صدور مجوز دفن نداشته‌ایم. چمران ادامه داد: همواره‌ به محض دریافت خبر وفات یک شخصیت برجسته، حتی گاهی پیش از دریافت نامه رسمی، با تلفن شخصی تماس می‌گرفتم و از مسئولین مرتبط مانند معاون وزیر یا خود وزیر می‌خواستم تا موضوع سریعا رسیدگی شود. پس از تأیید اینکه فرد مورد نظر قهرمان، مدال‌آور یا دانشمند بوده است، مسائل مربوط به دفن آن شخص به‌سرعت حل‌وفصل می‌شد.

 

او افزود: ما در شورای شهر همواره سعی کرده‌ایم که پرونده‌های مربوط به مشاهیر و ورزشکاران را با دقت و سرعت در آرشیو بهشت زهرا ثبت کنیم تا نام این افراد برای همیشه باقی بماند. در این باره هیچ تأخیری از طرف شورای شهر یا بهشت زهرا وجود نداشته است.

 

چمران تأکید کرد: اگر در برخی مواقع، به دلیل تعطیلات رسمی، تأخیرهایی در انجام این فرایند پیش آمده، باید توجه داشته باشیم که این تأخیرات طبیعی و به دلیل تعطیلات عمومی بوده است، نه قصور از سوی شورا یا نهادهای مربوطه. به‌جای انداختن مسئولیت‌ها بر دوش یکدیگر، باید با همکاری و همدلی به مسائل رسیدگی کنیم. هرگز قصد بدنام‌کردن کسی را ندارم و احترام زیادی برای همه عزیزانی که در این عرصه خدمت کرده‌اند قائلم. در پایان، امیدوارم این مسائل به‌درستی روشن شود و هیچ سوء‌تفاهمی به وجود نیاید.

 

رئیس شورای شهر تهران‌ با تأکید بر اینکه مصوبه‌ای داریم که باید طبق آن عمل کنیم، گفت‌:‌ مصوبه مربوطه ممکن است از دوره‌های گذشته باشد، اما برای اطمینان از اجرائی‌شدن درست آن، اخیرا دوباره نامه‌ای به وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردم و خواستم اگر فردی شرایط خاص برای دفن در قطعه مشاهیر داشته باشد، معرفی کنند. کسانی که شرایط لازم را ندارند، نباید در آن قطعه دفن شوند. او تأکید کرد: اینکه کسی بگوید مدت‌ها در سردخانه بوده و اجازه دفن به او داده نشده، کاملا اشتباه است. قطعه مرزی مشخص است و طبق قانون، فقط افراد خاصی باید در آنجا دفن شوند. من حتی قانون مربوطه را برای این وزارتخانه‌ها فرستادم و تأکید کردم که باید این قانون به‌درستی اجرا شود.

 

چمران همچنین افزود: گاهی اوقات ما به دلیل ملاحظات انسانی کمی نرم‌تر برخورد کرده‌ایم تا افراد بیشتری بتوانند در آن قطعه دفن شوند، اما هیچ‌وقت از چارچوب قانونی خارج نشده‌ایم. در نهایت، وقتی نامه‌ای ارسال می‌شود، پس از رسیدن دستور، به‌سرعت اجرا می‌شود و اگر کسی گلایه‌ای داشته باشد، باید توجه کند که این کار طبق قانون و بر اساس مصوبه شورا انجام می‌شود. این نوع اظهارات، ناعادلانه و بی‌انصافی است و لازم است این مسائل به‌ طور صحیح و شفاف بیان شود تا سوءتفاهمی به وجود نیاید.

 

در بهشت زهرا(س) قطعه‌ای به‌ نام «نام‌آوران» وجود دارد؛ ورزشکاران، نویسندگان، اهالی رسانه، افرادی که اهدای عضو کرده‌اند و به‌ طور کلی افرادی که نامی آشنا داشته و در سطح جامعه تأثیرگذار بوده‌اند، در این قطعه آرمیده‌اند. نام‌آوران در فاز دو بهشت زهرا در قطعه ۲۵۵ دفن می‌شوند. ورزشکارانی که در سطح جهانی، مانند المپیک، بازی کرده‌اند یا مدال‌آور بوده‌اند، با مجوز کمیته ملی المپیک، خبرنگاران با مجوز معاونت رسانه‌ای ارشاد، نویسندگان و دیگر نام‌آوران با تأیید رئیس شورای شهر در این قطعه به خاک سپرده می‌شوند. در قطعه ۲۵۵ بهشت زهرا(س)، منطقه‌ای هم برای افرادی که اهدای عضو کرده‌اند‌ پیش‌بینی شده است و با ارائه نامه از انجمن اهدای عضو، این افراد در این قطعه به خاک سپرده می‌شوند.