|

در حال به روزرسانی؛

آغاز نوبت عصر بررسی برنامه دولت چهاردهم/ پزشکیان: همیشه از بی‌عدالتی‌ها انتقاد و از حق قومیت‌ها و مذاهب دفاع کردم/ منافقانه با هیچ کس سخن نخواهیم گفت/ سخنرانی موافقان و مخالفان دولت/ ویدئو و تصاویر

مجلس شورای اسلامی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت چهاردهم را در دو نوبت صبح و عصر بررسی می‌کند.

آغاز نوبت عصر بررسی برنامه دولت چهاردهم/ پزشکیان: همیشه از بی‌عدالتی‌ها انتقاد و از حق قومیت‌ها و مذاهب دفاع کردم/ منافقانه با هیچ کس سخن نخواهیم گفت/ سخنرانی موافقان و مخالفان دولت/ ویدئو و تصاویر

به گزارش شبکه شرق، جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از صبح امروز (۲۷ مرداد) با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور آغاز شد. هفته گذشته کمیسیون‌های تخصصی مجلس در جلسات فشرده‌ای به بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم پرداختند.

 از صبح امروز جلسات علنی مجلس برای بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در دو نوبت صبح و بعدازظهر شروع می‌شود و تا چهارشنبه (۳۱ مرداد) ادامه دارد.

طبق ماده «۲۰۴» آیین‌نامه داخلی مجلس، ابتدا برنامه و خط مشی و اصول کلی دولت و ترکیب هیات وزیران مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ رئیس‌جمهور به مدت دو ساعت و ۳۰ دقیقه فرصت برای تشریح برنامه دولت، معرفی وزیران و دفاع از وزرای پیشنهادی دارد. پس از آن مجلس به بررسی برنامه دولت و ترکیب هیات وزیران با اظهارات ۵ نفر از نمایندگان مخالف و ۵ نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای مدت ۱۵ دقیقه می‌پردازد.

سپس مجلس وارد بررسی برنامه‌ها و صلاحیت هریک از وزیران به ترتیب حروف الفبای وزارت خانه می‌شود. در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق هرکدام برای مدت ۱۵ دقیقه فرصت خواهند داشت. پس از آن وزیر و در صورت صلاح‌دید رئیس‌جمهور به مدت ۳۰ دقیقه برای دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر مطروحه وقت خواهند داشت.

رئیس‌جمهور می‌تواند با استفاده از وقت وزیران در پایان و به طور یکجا از آنان دفاع کند. پس از آن رای ‌گیری، شمارش و اعلام نتیجه آرا برای همه وزرا صورت خواهد گرفت.

براین اساس مجلس امروز بعد از پایان بررسی کلیات برنامه پیشنهادی دولت، وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی می‌شود که اسامی آنها به ترتیب حروف الفبای وزرات خانه‌ها به شرح زیر است:

وزارت آموزش و پرورش؛ علیرضا کاظمی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ ستار هاشمی

وزارت اطلاعات؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب

وزارت امور اقتصادی و دارایی؛ عبدالناصر همتی

وزارت امور خارجه؛ عباس عراقچی

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی؛ محمدرضا ظفرقندی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ احمد میدری

وزارت جهاد کشاورزی؛ غلامرضا نوری قزلجه

وزارت دادگستری؛ امین حسین رحیمی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ عزیز نصیرزاده

وزارت راه و شهرسازی؛ فرزانه صادق مالواجرد

وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ محمد اتابک

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ حسین سیمایی صراف

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سید عباس صالح شریعتی

وزارت کشور؛ اسکندر مومنی

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ محمدرضا صالحی امیری

وزارت نفت؛ محسن پاکنژاد

وزارت نیرو؛ عباس علی آبادی

وزارت ورزش و جوانان؛ احمد دنیامالی

*******************************************************************

فرصت سوزی نکنیم

عزت الله حبیب‌زاده نماینده مردم مرند و جلفا در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیت برنامه دولت چهاردهم، اظهار کرد: امروز سرآغاز فعالیت جدی و رسمی مجلس دوازدهم در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور است و سرآغاز اولین تعامل جدی دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم است.

وی بیان کرد: رای هر یک از ما به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به عنوان اولین و مهم‌ترین رای مجلس دوازدهم ثبت خواهد شد. امروز اولین شناخت مردم از نمایندگانشان در مجلس شورای اسلامی رقم خواهد خورد.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اولین رای مجلس دوازدهم باید رای به تعامل و همدلی با دولت چهاردهم باشد تا مشکلات مردم حل و فصل شود.

حبیب‌زاده ادامه داد: انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری فرصتی برای مطرح شدن مشکلات و مسائل اساسی مردم مخصوصاً در مسائل اقتصادی و معیشتی بود. با وجود همه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در انتخابات به میدان آمدند تا فرصت دیگری به ما مسئولان برای حل مشکلات و مسائل و عمل به وعده‌ها دهند و باید قدر این فرصت را بدانیم.

وی تاکید کرد: نباید فرصت‌ها را از بین ببریم و باید مشکلات مردم را حل و فصل کنیم. امروز ملت ایران با مسائل و مشکلات بزرگی روبرو هستند که حتی یک روز را هم نباید برای حل آن از دست دهیم.

وی اظهار کرد: اگر امروز سرمایه‌های مردم در بورس نابود شده و با فقر کمرشکن روبرو هستند، همگی به خاطر فرصت سوزی‌هایی است که در گذشته انجام شده است و دیگر نباید فرصت سوزی کنیم.

 

 پزشکیان در معرفی کابینه تخت تأثیر جریان زنبیل به دست نبود

فرشاد ابراهیم‌پور نماینده ایذه به عنوان موافق کلیات برنامه دولت چهاردهم در صحن علنی امروز مجلس و در نوبت بعد از ظهر اظهار کرد: برخی از شروط وفاق انسجام ملی به عملکرد رئیس جمهور مربوط است. معتقدم خوب شروع کرده است و اولین گام نسبت به نیروهای مؤمن و انقلابی این باشد که سوءظن به پزشکیان نداشته باشند.

وی افزود: نیروهای انقلابی نباید پزشکیان را پیش داوری کنند و وابسته به جریان ۲۷ ساله سیاسی خاص بدانند. مواضع مقتدرانه و متواضعانه و استکبار ستیزانه او را می‌خواهیم که به فضل الهی تاکنون در این مسیر موفق عمل کرده است. انتخاب افراد مجرب و غیر سیاسی محور انتخاب او بوده و دکتر پزشکیان تحت تأثیر جریان سهم‌ها و زنبیل به دست نبوده و نخواهد بود.

ابراهیم‌پور خاطرنشان کرد: پس از شهادت رئیس جمهور خدوم کشورمان وضعیت اداری و کشور در حالت تعلیق قرار گرفته است و دولت هرچه زودتر باید شکل بگیرد و با قدرت در مسیر خدمتگزاری حرکت کند. کابینه معرفی شده انصافاً یک کابینه فراجناحی از همه طیف‌ها است. شاید تنها نبود برادران و خواهران اهل سنت در کابینه از جمله نقاط ابهام برانگیز آن باشد که طبق وعده رئیس جمهور مقرر است در سایر مناصب از این عزیزان استفاده شود.

وی ادامه داد: اما اتهام بی‌توجهی به برادران اهل سنت از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران حرف بی‌اساسی است که در آمیختن خون پاک مجاهدان اهل سنت در کردستان و بلوچستان و برجسته‌تر از همه در فلسطین مظلوم با سرداران دلباخته اهل بیت خط بطلانی از خون کشید که کردستان را از شر کومله و دموکرات با خون مجاهدان سنی در کنار شیعیان آزاد کرد.

ابراهیم‌پور تصریح کرد: درخواست خاضعانه از رئیس جمهور اسلامی ایران و وزرا دارند که توجه ویژه به مظلوم خوزستان و مردم محروم در چهار سال آینده داشته باشند.

 

دکترین پزشکیان، وفاق ملی است

مصطفی پوردهقان، نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دولتی با گفتمان جدیدی آمده است. فضای سیاسی کشور گفتمان جدیدی را تجربه می‌کند که در این چند دهه از انقلاب در هیچ کجا ندیده‌ایم و بعضی از ماها دچار تفسیرهای متفاوت از این گفتمان جدید هستیم.

وی افزود: دکترین پزشکیان بحث وفاق ملی است. در ایام انتخابات شاید فکر کردیم که این حرف کلیشه‌ای، مثل بقیه دولت‌ها است، اما دیدیم که پزشکیان به این حرف لباس عمل پوشاند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دچار واکنش‌های متفاوتی هستیم و نقدهایی داریم، بنده خودم اولین فردی بودم که به آقای پزشکان نقد وارد کردم؛ که چرا ترکیب دولت اینگونه است؛ وقتی جواب پزشکان رسید که ما بعد از چند دهه از انقلاب اسلامی، نیاز به همدلی و همراهی و وفاق داریم به ایشان گفتم آقای دکتر من یک منتقد همراه و همدل با دولت شما هستم؛ تا آنجا که در توانم هست کمک می‌کنم که این دکترین به پیش رود.

پوردهقان گفت: در راس این کابینه، آقای دکتر عارف قرار دارد که شخصیت علمی و دانشمندی با تجربه است. در راس کابینه اقتصادی نیز دانشمندی مثل آقای دکتر طیب نیا قرار گرفته است.

وی افزود: امروز بعد از ۱۳ سال جی دی پی کشور ۲ درصد رشد کرده است. کی قرار است این را جلو ببرد؟ یک دانشمند و چند دانشمند مانند آقای دکتر نوری و حیدری وزیر تعاون و دکتر اتابک وزیر صمت و بقیه وزرا هستند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: انشالله با همدلی و همراهی که دولت عزیز و مجلس بزرگوار در کنار یکدیگر دارند کابینه تشکیل شود. بعد از ۵ دهه بر حسب فرمایشات امام عزیز و بر حسب امر مقام معظم رهبری برود به سمت اینکه یکدلی شکل گیرد.

وی افزود: خواهش می‌کنم از همکاران که تضاد و دو قطبی ایجاد نکنید؛ بگذارید رئیس جمهوری که آمده است فضا را به سمت همدلی ببرد و تیمش را همراه کند و به سمت وفاق ملی با حضور همه سلایق و عزیزانی که تفکرات خاص دارند، تشکیل شود.

پوردهقان گفت: آقای پزشکیان برای اینکه وفاق ملی شکل گیرد نیاز به این داریم که در راس تیم اقتصادی همدلی و همراهی شکل گیرد. در راس بقیه تیم‌های زیرساختی فردی باشد که حرف تمام کننده را بزند. انشالله این تجربه جدید فضای سیاسی که ما در آن تنفس کنیم با موفقیت خروجی گیرد.

 

حتما از دولت حمایت می کنیم

بامری در جلسه علنی عصر امروز (شنبه ۲۷ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیت برنامه دولت چهاردهم گفت: از رئیس جمهور تشکر می‌کنیم که در مسیر ولایت و با شعار عدالت، دولت وفاق ملی را به مجلس معرفی کرده است.

وی بیان کرد: مادامی که رئیس جمهور بر این عهد و میثاق باشد و در این خط بماند ما از وی حمایت خواهیم کرد اما اگر خدایی نکرده هر کسی و در هر سطحی از این مسیر خارج شود، هرگز از وی حمایت نمی‌کنیم.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: مقام معظم رهبری فرمودند دولت را حمایت کنید تا به موفقیت برسد؛ سمعا و طاعتا. حتماً از دولت پزشکیان حمایت خواهیم کرد.

بامری گفت: بنده نماینده یکی از مناطق محروم کشور هستم و باید بگویم در بسیاری از روزها ما با قطعی برق و آب رو به رو هستیم و وضعیت جاده‌های استان هم خوب نیست و تقاضای بنده آن است که رئیس جمهور در اولین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط محروم کشور سفر کند.

 

شهید هنیه مواضع پزشکیان در حمایت از مقاومت را تشویق کرد

روح الله عباسپور نماینده بوئین‌زهرا به عنوان موافق کلیات برنامه‌های وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم سخن گفت و افزود: اگر آقای پزشکیان امروز وقت خود را تقسیم می‌کرد، قاطبه نمایندگان آمادگی داشتند که از او به دلیل صداقتش همینطور نسخه اخیری که داشته است، دفاع کنند.

وی ادامه داد: فراموش نمی‌کنم وقتی آقای پزشکیان در مراسم تحلیف به موضوع حمایت از مقاومت و غزه رسید، دیدم شهید هنیه با ذوق و شوق آن‌چنانی جهت تشویق و استقبال از صحبت آقای پزشکیان دست می‌زد و وقتی برنامه تمام شد، من رفتم با آقای پزشکیان عکس بگیرم و شهید هنیه اشاره کرد که آقای پزشکیان را نگه دارید و آن فیلمی که او را در آغوش گرفته و تقدیر می‌کند ثبت شد.

 

 آقای پزشکیان برنامه دارند

جهانبخش قلاوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق کلیات برنامه‌های کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: دولت بعد از شهادت رئیس جمهور گرامی حضرت آیت‌الله رئیسی در یک وضعیت خاصی شکل گرفته است و نیاز است این شرایط را درک کنیم.

وی افزود: رویکردهای آقای پزشکیان، برنامه‌ریزی در چارچوب، اهل عمل و معتقد به اصول اخلاقی است و دولت و وزیران دولت فرایندی از شرایط تاریخی ما است و در این شرایط که اوضاع داخلی و‌پیرامونی را همه استحضار داریم، لازم است این ترکیب را زخمی نکنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شرایط امروز کشور ما به گونه‌ای است که همه جناح‌ها و جریان‌ها واقف هستند بر اساس یک همدلی، همراهی و وفاق گرد هم آمده‌اند و دعوتی که آقای رئیس جمهور از همه جریان‌ها کرده است نماد این وفاق است.

وی اظهار کرد: همان طوری که عزیزان اصولگرا پای کار هستید، عزیزان اصلاح طلب و مستقلین هم در این شرایط همراهی کردند و این شرایط را رقم زده‌اند، امروز بیشتر نیاز به همدلی و همراهی بر مدار رهبری و برنامه‌ها است کشور را در پیش داریم و برخورد برخی همکاران مجلس، به وزرای پیشنهادی بر اساس برخی نقطه ضعف‌ها که قبلاً بوده است جالب نیست، لذا نیاز است که برنامه‌ها و دولت و وزرا را همگی با هم دیده و تایید کنیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: آقای پزشکیان برنامه دارند و من تعجب می‌کنم دوستانی گفتند، کدام برنامه؟ آیا اندیشه‌ها و راهبردهای مقام معظم رهبری، همچنین سند چشم انداز، برنامه پنج ساله هفتم به عنوان برنامه میان مدت میان مدت و برنامه‌های بودجه سالانه به عنوان برنامه‌های کوتاه مدت، برنامه محسوب نمی‌شوند؟ ضمن آنکه تمام وزرای حاضر در این جلسه برنامه عملیاتی دارند و ما دیگر چه می‌خواهیم؟

نماینده مردم اندیمشک در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین وزرای پیشنهادی هم برنامه دارند و هم عامل و هم آماده هستند و باید با آنها همراهی کنیم و به آنها پاسخ مثبت دهیم.

وی‌افزود: این در حالی است که برخی از همکاران خدشه وارد آورده‌اند و من به عنوان خدمتگزاری کوچک انتظار دارم همکاران عزیز سمت مظلوم را گرفته و بر کسی که بر او خدشه وارد شده است مومن باشیم و در نظر بگیریم که او در گذشته ایثار کرده و جنبه‌های باشکوهی در خدمت به نظام داشته است. البته ممکن است در جایی هم اشتباه کرده باشد که باید با اغماض با آن برخورد کنیم، لذا عزیزان با مرام پهلوانی همه دولت را حمایت کنند.

 

گفت‌وگوی صالحی امیری، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی با تعدادی از نمایندگان

 

گفت‌و‌گوی تعدادی از نمایندگان با مومنی، وزیر پیشنهادی کشور

 

 همسویی قوای سه‌گانه وضعیت کشور را بهبود خواهد بخشید

قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مجلس، دولت و قوه قضائیه مطابق برنامه هفتم توسعه تلاش کنند حتما بیکاری و تورم کاهش پیدا خواهد کرد.

 هادی قوامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای در موافقت با مشی کلی کابینه چهاردهم گفت: تامین نیازهای اساسی آحاد مردم مانند خوراک، پوشاک و آموزش و پرورش در برنامه های رییس‌جمهور محترم وجود دارد. در برنامه آقای پزشکیان دولت کارگردان است و تصدی‌گر نیست. مردم و بنگاه‌ها نقش اساسی را ایفا خواهند کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: اگر مجلس، دولت و قوه قضاییه مطابق برنامه هفتم توسعه تلاش کنند حتما بیکاری و تورم کاهش پیدا خواهد کرد. هر دستورالعملی که باعث شد هزینه های کشور افرایش پیدا کند باید متوقف شود. همچنین هر برنامه ای که باعث افزایش بهره وری شد باید ادامه پیدا کند. برای رشد اقتصادی، دولت و مجلس باید هم جهت باشند.

 

پزشکیان پذیرفته است که تمام مردم تحت پوشش بیمه قرار بگیرند

مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در بررسی خط و مش و اصول کلی برنامه دولت چهاردهم در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برنامه آقای پزشکیان همان برنامه هفتم توسعه است، رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد موضوع اجتناب ناپذیر است و ما باید به آن برسیم. ۵.۲ درصد از این رشد ۸ درصدی مربوط به سرمایه‌گذاری است. ۲.۸ درصد نیز از طریق بهره‌وری است که باید محقق شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۸,۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد و این تورم ایجاد می‌کند. به جای اینکه این نقدینگی تورم ایجاد کند باید آن را هدایت کنیم به سمت سرمایه‌گذاری و بر اساس همین قانون برنامه آقای پزشکیان، اعلام کرده است که تورم را به ۹ و نیم درصد یعنی عدد تک رقمی می‌رساند.

نماینده لنگرود به عنوان موافق با برنامه‌های دولت صحبت می‌کرد ادامه داد: ناترازی بانک‌ها اقتصاد ایران را عذاب می‌دهد، مطابق برنامه توسعه باید ناترازی بانک‌ها را برطرف کنیم و راهی جز این نداریم که از اقتصاد دولتی رها شویم. هم اکنون سهم دولت در اقتصاد کشور ۲۰ درصد است و آن ۲۰ درصد که سهم بخش خصوصی و تعاونی هست هرگز قدرت رقابت با دولت را ندارد.

لاهوتی با طرح این موضوع که اقتصاد دولتی کشور را نابود می‌کند تصریح کرد: آنها خائن نیستند اما بر اساس برنامه بودجه سال ۱۴۰۲ تورم ۴۰ درصد است، این میزان تورم باعث می‌شود کسی که یک میلیارد پول داشته باشد با ۴۰۰ میلیارد پول خود نتواند کاری کند و ارزش پول کاهش پیدا کند و لازم است که پول‌ها به سمت سرمایه‌گذاری سوق یابد.

وی به ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: روزانه ۱۲ هزار مگاوات برق را قطع می‌کنیم و در فصل زمستان ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز به دلیل ناترازی منجر به قطع گاز صنایع می‌شود. خسارت ناترازی انرژی در کشور ما ۵ میلیارد دلار خسارت قطعی برق و گاز داریم و همینطور برای بنزین باید این ناترازی را برطرف بکنیم.

نماینده لنگرود در بخشی از سخنانش عنوان کرد: هم اکنون سهم درمان از جیب مردم بالا است و در برنامه هفتم مشخص کرده است که باید سهم درمان از جیب مردم به ۳۰ درصد برسد. آقای پزشکیان پذیرفته است که تمام مردم تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. سالانه ۴۰۰ هزار میلیارد تومان صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کنیم البته این‌ها قانون است و دولت باید این ناترازی‌ها را اصلاح کند.

لاهوتی همچنین عنوان کرد: کشاورزی باید خودکفا شویم و قوت خودمان را تأمین کنیم.

 

 

پزشکیان قائل به خالص‌سازی در مقابل رقیب نیست

معصومی، نماینده فومن در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: پیشنهاد وزیر زن در کابینه دولت چهاردهم زنان را به آینده امیدوار کرده است.

وی ادامه داد: امروز کابینه پزشکیان تحقق وعده‌های راستین اوست.

معصومی ادامه داد: ندای حق‌طلبانه و عدالت گرایانه پزشکیان به تاسی از حضرت علی (ع) دل‌های جوانان این مرز و بوم را شاد کرده است.

وی افزود: با مداقه با شاخصه‌های وزرای پیشنهادی مبرهن است که مقلوب بازی‌های سیاسی نشده‌اید و مرزهای سهم خواهی را درنوردیده‌اید. تجربه گرایی توأم بر جوان گرایی بدون غلبه یکی بر دیگری امتیازی ممتاز است که در کابینه پزشکیان مشهود است.

وی با بیان اینکه پزشکیان با تعیین یک وزیر زن و فرزند شهید مرزهای جنسیتی را جابه‌جا نموده است، تصریح کرد: آقای پزشکیان یادتان است مخالفان شما می‌گفتند شما دولت سوم روحانی را تشکیل می‌دهید اما شما در پاسخ گفتید که جناحی عمل نخواهید کرد.

حسینی تصریح کرد: کابینه پزشکیان نمایانگر این است که قائل به خالص‌سازی و فاصله ده فرسنگی تا پاستور حتی برای تیم رقیب هم نشده‌اید و این همان وفاق ملی است.

وی اظهار کرد: مطالبه جدی در بهبود اوضاع اقتصادی، اصلاح روابط خارجی، کاهش مؤثر تحریم‌ها، مبارزه با فقر و بیکاری، کیفیت بخشی در عرصه بهداشت و درمان جز با همکاری دولت و مجلس میسر نخواهد شد.

 

 نقطه قوت دولت پزشکیان استفاده از همه سلایق است

اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس در موافقت با مشی کلی کابینه چهاردهم گفت: نقطه قوت دولت آقای پزشکیان استفاده از همه نخبگان کشور و سلایق چپ و راست شایسته کشور بوده است. به این نگاه ایشان احترام می‌گذاریم. ایران اسلامی نیاز دارد تا از همه پتانسیل‌ها استفاده شود.

وی ادامه داد: ۱۶ میلیون نفر به آقای پزشکیان رای اعتماد دادند. امروز همه برای اعتلای ایران اسلامی بسیج همگانی را تشکیل خواهند داد. آقای پزشکیان برنامه کلی خود را تحویل مجلس داده است.

رنجبرزاده در پایان گفت: دیپلماسی اقتصادی فعال، تقویت نقش ایران در زنجیره‌های ارزش اقتصادی منطقه‌ای و مهار تورم در دستور کار دولت قرار خواهد داشت. با رفع ناترازی انرژی و بودجه می‌توان تورم را مهار کرد.

 

50 درصد مردم ما را قبول ندارند

غلامرضا تاجگردون نماینده موافق با برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم بعد از ظهر امروز در صحن علنی مجلس اظهار کرد: روزهای حساسی برای همه ما است و امیدوارم هیچگاه این صحنه تکرار نشود که بخواهیم در ظرف ۵۰ ۶۰ روز رئیس جمهورمان را از دست دهیم و در این زمان کوتاه بخواهیم دولت جدید را انتخاب کنیم.

با اشاره به اینکه امروز این در دست ما است که برای ۴ سال آینده یک برگ زیبا برای توسعه و رشد و بالندگی برای ایران عزیز را رقم بزنیم افزود: روز زیبایی بود که یک نفر که از ابتدا همراه رئیس جمهور بود و در دوران انتخابات او را همراهی می‌کرد امروز او را نقد کرد و گفت همواره همراه او خواهد ماند. زیباتر از آن کسی بود که تمام قد ایستاد تا پزشکیان رأی نیاورد و تمام تلاش خود را به کار گرفتار پزشکیان رئیس جمهور نشود و امروز در دفاع از او صحبت کرد؛ امروز را قدر بدانیم که روز حریت بزرگی مجلس است.

تاج‌گردون بیان کرد: امروز وفاق را در صحبت نمایندگان می‌بینیم باید قدر این روز را بدانیم. امروز در رابطه با کسی صحبت می‌کنیم که قرار است به کابینه او رأی دهیم، ایران ما به کمک نیاز دارد و ما حق نداریم نفس‌های به تلاطم افتاده ایران را بیش از این آزار دهیم. حق نداریم کاری کنیم که نگاه دشمنان به ما دوچندان شود آنها ایران ما را هدف گرفتند نه قالیباف و پزشکیان جلیلی را و امروز آنها ایران را هدف گرفتند و با دعوا و شادی ما خوشحال نمی‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از واجدین شرکت در انتخابات شرکت نکردند و رأی ندادند افزود: نمی‌خواهم بگویم ۵۰ درصد جامعه دشمن‌اند بلکه می‌خواهم بگویم لااقل ما را قبول ندارند، امروز نقطه قوت پزشکیان را نقطه ضعفش می‌گویند و پزشکیان می‌گوید برنامه ندارم و این را به فال نیک بگیریم که یک نفر نیامد بگوید من ۲۰۰۰ صفحه برنامه دارم بلکه برنامه او برنامه هفتم توسعه است همان چیزی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، ما نمایندگان این را تصویب کرده‌ایم.

تاجگردون گفت: پزشکیان می‌گویند من رشد ۸ درصدی را که شما و رهبری گفته‌اید می‌خواهم من هم می‌خواهم ما نباید نقطه قوت او را به عنوان نقطه ضعف عنوان کنیم. مگر می‌توان با ۴۰۰ و ۵۰۰ میلیارد تومان کسری در بودجه با کشور شوخی کنیم و اینجا راجع به موضوعاتی که برای ملت مفید نیست بحث کنیم.

وی بیان کرد: ما انسان هستیم و همه ما اشتباه می‌کنیم عقل می‌گوید که یک امتحان را در طول ارزیابی کن و هیچ وقت انسان را در عرض ارزیابی نمی‌کنند. اگر قرار است ما را در نقطه‌ای از زندگی‌مان که دچار خطا شده‌ایم ارزیابی کنند همه ما مردود هستیم و هیچکدام از ما اینجا نبودیم.

تاجگردون خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی به قول آقای شمس الدین حسینی این‌طور نیست که از کشتی کسی را پایین بیاوریم و دوست ما که جانباز است و فرزند شهید است و سینه آغشته به شیمیایی‌اش را به تلاطم انداخته ما بخواهیم به او بگوییم که تو فلان حرف را زده‌ای، کابینه آقای پزشکیان را نه برای خودمان بلکه برای ایران و برای ملتمان همراهی کنیم.

 

دقایقی پیش، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان صحن مجلس شورای اسلامی را ترک کرد.

 

چه جفایی است که می‌گویند پزشکان برنامه‌ای ندارد

عبدالحسین روح الامینی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات برنامه دولت چهاردهم، اظهار کرد: وعده صادق پزشکیان در مناظرات و تبلیغات انتخاباتی، امروز محقق شد و وی تشکیل دولت وفاق ملی را عملیاتی کرد.

وی بیان کرد: وی آغازی نو را در مشی سیاسی عملاً اجرایی کرد و به صراحت گفت که من دولت سوم کسی نیستم و به واقع دولت اول پزشکیان محقق شده است و ما باید این موضوع را قدر بدانیم و باید استمرار و تداوم پیدا کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در وزارتخانه‌ها، استان‌ها و در نقاط مختلف کشور نباید قطارها و اتوبوس‌ها راه بیافتد و عده‌ای را ببرند و عده‌ای را بیاورند و نباید شاهد انتصابات و تغییرات اینچنینی باشیم. مسئله اصلی ما باید سیاست‌های مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه باشد.

روح الامینی گفت: ۱۷ صفحه از برنامه دولت چهاردهم در سیستم نمایندگان بارگذاری شده است و اولویت‌های دولت آمده است. عزم پزشکیان جزم است که تغییر به نفع مردم و تحول به نفع مردم را آغاز کند.

وی ادامه داد: این چه جفایی است که می‌گویند پزشکان برنامه‌ای ندارد. بند به بند برنامه‌های وی قابل تحقق است و ما باید با وی همکاری کنیم.

روح الامینی گفت: ۱۹ وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شده که رئیس جمهور در حوزه بهداشت و درمان تخصص لازم را دارد و باید به ویژه در این حوزه به وی اعتماد کنیم. همچنین وی فردی متخصص را برای وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده است که همه مدارج را طی کرده و آسانسوری بالا نیامده است.

 

کمک کنید کاینه وفاق ملی شکل بگیرد

«سید شمس‌الدین حسینی» در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: آقای پزشکیان اجتناب می‌کند که بگوید اصلاح طلب است.

وی با بیان اینکه نیاز داریم به اصلاحات نهادی دست بزنیم، ادامه داد: باید گذشت داشته باشیم و نگذاریم کسی از این کشتی پیاده شود.

وی افزود: بیش از یکسال وقت صرف تنظیم برنامه هفتم توسعه کرده‌ایم. اگر رئیس جمهور و دولت موفق شوند همین احکام را اجرا کنند کافی است و نبایستی انتظار این را داشته باشیم که مسئله جدید مطرح شود.

وی گفت: آیا در شرایط امروز کشور جز وفاق ملی می‌توانیم مسائل را حل کنیم؟ در وزرای پیشنهادی پزشکیان افراد اصولگرا و اصلاح طلب حضور دارند.

حسینی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی ما با تکنیک و تاکتیک قابل حل نیست. اصلاحات نهادی نیازمند پذیرش اجتماعی است و شرط پذیرش اجتماعی وفاق ملی است.

حسینی خاطر نشان کرد: کمک کنید کاینه وفاق ملی شکل بگیرد.

 

افرادی که در رده دوم و سوم مطرح بودند با  نمایندگان تماس گرفتند که به فلان وزیر پیشنهادی رأی ندهید

علیرضا سلیمی، نماینده مجلس گفت: رئیس جمهور تحت فشار و سهم خواهی ها در انتخاب کابینه قرار نگرفت امری مورد ستایش است و سعی داشتند براساس دیدگاه ها کابینه ای هماهنگ معرفی کنند، امری ممدوح و پسندیده است.

وی افزود: دلیل اینکه من به عنوان موافق صحبت می کنم این است که دیدم ستادی موازی تشکیل شده است تا عده ای اجازه ندهند کلیات کابینه موفق شود، ستادی متشکل از بخش هایی که به دنبال پست و مقام هستند و حتی برخی افرادی که در رده دوم و سوم مطرح بودند با برخی نمایندگان تماس گرفتند که به فلان وزیر پیشنهادی رأی ندهید و من گزینه بعدی هستم و این اتفاق غیرقابل دفاع بود، از این رو من به عنوان موافق در این تریبون حاضر شدم.

نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم تصریح کرد: اینکه رئیس جمهور زیر بار زورگویی ها نرفت و تحت تاثیر کسانی که به دنبال خالص سازی هستند نرفت قابل دفاع است. البته عده ای می گویند ما مشاوریم اما باید مشاور را تعریف کرد، مشاور کسی است که کمک فکری می کند اما تحمیل با مشاوره متفاوت است و چرا برخی به دنبال تحمیل هستند. همینطور گفته می شود این کابینه، کابینه مشارکتی است البته در همه کابینه ها سلایق متفاوت بوده است و این رئیس جمهور است که به عنوان فرمانده باید این سلایق را همسو و همراه کند و به صراحت نیز رئیس جمهور اعلام کرد من با این کابینه به اهداف خود می رسم و در جزئیات کابینه نیز باید شاخص های مورد تاکید مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار دهیم و حتما مورد توجه رئیس جمهور نیز بوده است.

وی با اشاره به صحبت های مخالفین کلیات کابینه پیشنهادی گفت: ما نباید از شایسته سالاری فاصله بگیریم و چرا وقتی بحث شایسته سالاری مطرح می شود عده ای این را بر نمی تابند، ممکن است برخی از صحبت های رئیس جمهور اشکالاتی داشته باشد اما من با سابقه 16 سال همکاری با ایشان معتقدم ایشان به راحتی حرف حق را می پذیرد و رویه متواضعانه ایشان می تواند کمک کننده باشد و من تاکید می کنم موافقت با کلیات به معنای موافقت با جز جز دولت نیست و این اختیار با نمایندگان است و امیدوارم ان شاء الله بتوانیم هر چه سریع تر با موافقت نمایندگان شاهد استقرار دولت باشیم.

 

پاسخ قالیباف به تذکری در مورد برنامه دولت و وزرا

سید محمد پاک‌مهر نماینده بجنورد در صحن مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: از صحبت‌های ارشادی رئیس جمهور مبتنی بر نهج‌البلاغه و از اینکه با درک درستی از شرایط کشور و ضرورت وفاق و همدلی از خرد جمعی استفاده کرده و کابینه فراجناحی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد، تشکر می‌کنیم اما ما نگرانی درباره برنامه وی داریم.

وی بیان کرد: امروز ما یک برنامه منسجم و عملیاتی با اولویت حل مشکلات اقتصادی نمی‌بینیم. انتظار نمایندگان ارائه برنامه جامع و عملیاتی بود، چرا که مردم نگران وضعیت مسکن، نقدینگی، تورم و معیشت هستند.

وی اظهار کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات داشتن برنامه واقعی و عملیاتی و پرهیز از شعار و رفتن به سمت حل مشکلات است. برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و چشم‌انداز باید برنامه عملیاتی داشت و در این راه وفاق و همدلی مجلس شورای اسلامی و دولت ضروری است.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: در جلسه صبح هم یکسری از نمایندگان چنین تذکری را مطرح کردند، اما کلیت برنامه دولت بارگذاری شده و دوستان دیده‌اند و برنامه وزرای پیشنهادی هم موجود است.

 

بخشی از سخنرانی پزشکیان در نوبت عصر

بخش‌هایی از این سخنرانی مسعود پزشکیان در نوبت عصر را می‌خوانید:

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی‌اش در مجلس، با اشاره به انتقادات نمایندگان از کابینه‌اش، با بیان اینکه «هرکس به طریقی دل ما می‌شکند، بیگانه جدا، دوست جدا می‌شکند»، گفت: «من هیچ وقت تلاش نکردم که عیب‌ها را بزرگ کنم تا بهانه دست بیگانگان بدهم. من به مردم قول دادم و شما هم می‌دهم که امکان ندارد که دروغ بگویم. به حرف‌هایم معتقد بودم و هستم. همیشه از بی عدالتی‌ها در هر حالتی انتقاد کرده‌ام و از حق قومیت‌ها و مذاهب دفاع کردم. وقتی کسی جرات بیان این حرف‌ها را نداشت، من زدم. من را برای گفت‌وگوهای انتخاباتی صداکردند، گفتم اصول من حق است و عدالت. برای همین هم به اصلاحات معتقدم.»

او گفت: «وقتی جامعه‌ای داشته باشید که حق در آن نادیده گرفته شود، بر هر کسی وظیفه است که قیام کند. طلب اصلاح وظیفه همه است. در تمام صحبت‌ها و باورهایم گفته‌ام که موظفیم حق و عدالت را پیاده کنیم. استراتژی و روش برون رفت از این وضعیت، بسیجی است که اوایل انقلاب ایجاد شد. راه ما بسیج است اما بسیجی که همه بودند نه بسیجی که فقط یک گروه است. سلایق ما باهم نمی‌خواند ولی این مملکت برای ماست. ما پایبند به چشم انداز و قانونیم، پایبندیم به بیانات رهبری. وقتی قانون اجرا شود، سلیقه معنا ندارد. قرار بود در چشم انداز اول شویم ولی فقط دعوا کردیم. رمز موفقیت این است که دست به دست هم دهیم. وضع امروز ما وضعی نیست که دعوا کنیم.»

پزشکیان افزود: «ما دروغ نخواهیم گفت و غیرصادقانه و منافقانه با هیچ کس سخن نخواهیم گفت. حق و عدالت در جامعه نیست پس باید اصلاحات کنیم. من هرگز دروغ نخواهم گفت تا جایی که از دستم بر بیاید. کسانی که علم و مدیریت را می‌شناسند، می‌دانند حل مشکل فرایندها به یکباره ممکن نیست. دنبال منافع خود و جناحمان نباشیم. دنبال حق و عدالت باشیم. هیچ قانونی برای اینکه غیر عادلانه است، برنگشته، دنبال مقصر می‌گردیم؟ خودمانیم. این مسیر را مجلس ساخته است. بپذیریم حق و عدالت را. ما باید در منطقه اول شویم و باید در گفتار و رفتارمان تغییر دهیم و خودمان را اصلاح کنیم. من در فکر اینکه رییس جمهور شدن نبودم، اما از کردستان و بلوچستان دفاع کردم.»

رییس‌جمهوری گفت: «می‌خواهم به همه کسانی که انتخاب کرده‌ایم، رای دهید. ما نیاز به وحدت داریم و این موضوعی است که باید گره‌های گذشته را برایش کنار بگذاریم. راه اسان نیست. اینطور نیست که وضع خوب باشد، خواهش می‌کنم کمک کنید به ما. به پیر به پیغمبر، این وزرا محصول نظر جمع ماست. در همه مراحل مشورت‌های لازم با همه آنانی که باید، انجام شود. بدون مشورت نیامده‌ایم. بخواهیم گیر دهیم، به هرکس می‌شود گیر داد.»

 

پزشکیان

 

تیم اقتصادی دولت حال خوبی دارد

رحیم زارع در جلسه امروز مجلس به عنوان موافق برنامه‌های دولت چهاردهم گفت: محدودیت منابع مولدسازی دارایی‌های دولت، پرداخت یارانه پنهان که آخرین گزارشی که خواندیم بیش از ۵۵ میلیارد یورو در حوزه بنزین در حوزه گازوئیل و گاز صنعت بود-، ناترازی انرژی، محدودیت منابع ارزی و ارز چند نرخی، افزایش بی‌رویه مهاجران غیرقانونی به کشور، بحران برق، بحران آب، آلودگی هوا، مشکلات بخش‌های مختلف بهداشت و درمان، رانت، فساد، قاچاق، بهره‌وری پایین و وضعیت اسف‌بار خودرو و مسکن، نیروی کار، معیشت مردم و فقر مطلق از جمله مشکلات امروز کشور است.

 

در برخی از کمیسیون‌ها وزرای پیشنهادی را وادار به ابراز ندامت کردند

احمد فاطمی نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت طی اظهاراتی به عنوان مخالف خطاب به مسعود پزشکیان که در جلسه حضور داشت گفت: آقای رئیس جمهوری جنابعالی در ایام انتخابات وعده دادید که کابینه‌ای مبتنی بر وفاق ملی تشکیل دهید و امروز وقتی به لیست پیشنهادی جنابعالی نگاه می‌کنیم، صادقانه به این وعده‌تان عمل کرده‌اید در حالی که نیک می‌دانیم که این رفتار و رویکرد شما انتقادات زیادی را در جامعه به وجود آورد.

وی افزود: نمی‌گویم همه، اما بخشی از رای دهندگان به شما که فکر می‌کردند با رای‌شان می‌توانند برخی از سیاست‌ها و رویکردها را تغییر دهند، معترض بودند اما ایمان دارم که تصمیم جنابعالی برای تشکیل کابینه وفاق و همدلی و انسجام ملی نشان از عزم جدی شماست برای اینکه با ائتلاف همه نیروها و افراد توانمند بتوانید مشکلات و چالش‌های کشور و نظام مسائل کشور را حل کنید. تردید ندارم سنگ بنایی که شما بنیان نهادید به سرانجام نیکو ختم می‌شود و این را ایمان دارم اما به شرط‌ها و شروط‌ها و من برای بیان این شرط و شروط به عنوان مخالف صحبت می‌کنم؛ به شرط آنکه تک تک اعضای کابینه شما علاوه بر اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، به برنامه‌ها، شعارها و رویکردهای شما باور داشته باشند، با اینکه ۵۰ درصد اعضای کابینه شما کسانی هستند که شما و آرای شما آنها را نمایندگی نمی‌کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: سنگ بنایی که رئیس جمهوری بنیان نهاده به سرانجام نیکو ختم می‌شود به شرط آنکه جریان سیاسی مقابل رئیس جمهوری و کسانی که در ستادهای رقیب کار می‌کردند، این پیام رئیس جمهوری را اشتباه برداشت نکنند و با همراهی همدلانه پاسخی مناسب و درخور بدهند و به شرط آنکه همکاران عزیز ما در رای و قضاوت‌شان نسبت به تک تک وزرای پیشنهادی اغراض و جهتگیری‌های سیاسی را ملاک عمل قرار ندهند و در خصوص افراد معرفی شده صرفاً بر اساس منطق کارشناسی و بر مبنای برنامه‌های ارائه شده و توانمندی افراد رای بدهند و به شرط آنکه دوستان و همراهان به آینده بنگرند و در گذشته متوقف نشوند و با شخم زدن در زندگی افراد و با انواع اتهامات و اختراعات آنها را وادار به اعتراف‌گیری نکنند. در برخی از کمیسیون‌ها از سوالات برخی از همکاران خود گله داریم چرا که وادار کردن به ابراز ندامت و اعتراف گیری خلاف اخلاق و مشی عقلانیت است.

 

 پزشکیان با کابینه فراجناحی به دنبال پیاده سازی گفتمان انتخاباتی است

«احمد گودرزوند چگینی» در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: پزشکیان ثابت کرده که با انتخاب کابینه فراجناحی به دنبال پیاده سازی گفتمان انتخاباتی است.

 

صحن مجلس حین سخنرانی موافقان و مخالفان برنامه و کابینه دولت- شیفت عصر

 

 

 متوسط سن کابینه پیشنهادی شما حدود ۶۰ سال است

مجید نصیرپور در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با اصول کلی و برنامه دولت چهاردهم، اظهار کرد: درست است که هیچکدام از ما منتظر برگزاری انتخابات زود هنگام نبودیم، اما اصلی‌ترین نگاه مردم در انتخابات ریاست جمهوری، تغییر بود اما آیا این تغییرات فقط در افراد است یا در راهبردها و استراتژی‌ها؟ آیا کابینه پیشنهادی پزشکیان توانایی تحقق این وعده مسعود پزشکیان یعنی تغییر مورد توجه مردم را دارد؟

وی بیان کرد: باید پزشکیان در ترکیب کابینه و توانایی اعضای کابینه پیشنهادی خود دقت بیشتری می‌کرد و باید آنان در تراز ملت ایران باشند.

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مواردی وجود دارد که به نظرم در همین مهلت باقی مانده تعهد پزشکیان ایجاب می‌کند که تجدید نظر کند. من مخالف دولت نیستم و تمام انرژی و وقت خود را گذاشتم تا پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری رأی بیاورد و از هیچ کسی طلبی ندارم. توقع بنده از پزشکیان چند نکته است که لازم است مورد توجه قرار دهد.

نصیرپور متذکر شد: آقای پزشکیان! زمانی شما وارد عرصه انتخابات شدید که ناامیدی زیادی بر مردم غلبه کرده بود و امید را زنده کردید و تداوم امید به کارهایی است که شما انجام می‌دهید و اگر دقت نکنید، به زودی مردم دچار یأس می‌شوند.

وی ادامه داد: آقای پزشکیان شما به جوانان وعده دادید اما الان متوسط سن کابینه پیشنهادی شما حدود ۶۰ سال است. آقای پزشکیان شما به بانوان قول دادید، شما به مذاهب دیگر قول دادید البته فرصت فراهم است و ان‌شالله در سایر مناصب از ظرفیت آنها استفاده کنید.

وی تاکید کرد: توجه به قومیت نباید به قیمت دوقطبی سازی در جامعه باشد اما باید به قومیت‌ها توجه شود. ایران سرشار از قومیت‌های مختلف است و کسانی که به ترکیب کابینه از حیث قومیت انتقاد می‌کنند، باید بدانند که ما ۱۹ وزیر و ۳۳ استان داریم و باید روی مسائل ملی توافق کنیم.

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: چرا دولت وفاق ملی را یک کلمه جدید می‌دانیم، در حالی که پیشرو وفاق ملی، آیت الله هاشمی رفسنجانی بود و حسن روحانی هم اینگونه عمل کرد، ما باید از کلمات به جا استفاده کنیم. پزشکیان علاقه‌مند است از سلایق مختلف استفاده کنند و امروز هم نباید بر سر تقسیم غنایم و چپ و راست با هم دعوا کنیم.

نصیرپور تصریح کرد: آقای پزشکیان! توقع داریم که بر اساس سوگندی که خوردید پایبند حقوق ملت باشید و اقوام مختلف توقعاتی دارند و باید به آن توجه شود. آقای پزشکیان شما قول دادید که صدای بخش خاموش جامعه باشید که بخش خاموش جامعه از شما توقعات متفاوتی دارند و باید مورد توجه قرار گیرد. نباید بخش عمده جامعه را نادیده بگیریم و بعد بگوییم مردم در انتخابات بعدی مشارکت داشته باشند.

وی ادامه داد: در مجلس ششم بنده نماینده نبودم اما چون کارمند مجلس بودم در جریان امور بودم و متاسفانه اشتباهاتی رخ داد و تحصن مجلس ششم حتماً اشتباه بود. ماجراهای انتخابات سال ۸۸ حتماً غلط بود و در تاریخ سیاسی ایران اتفاقات زیادی افتاده است، اما باید یکم گذشت کنیم و با هم هم افزایی کنیم و روی اشتباهات دیگران تمرکز نکنیم و روی اشتراکات هم تمرکز کنیم.

 

جلسات مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دوشیفته شد

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان موافقت کردند که جلسات هفته جاری مجلس شورای اسلامی تا روز چهارشنبه و تا پایان جلسات رای اعتماد، در دو شیفت صبح و عصر استمرار داشته باشد.

عکس یادگاری غلامرضا تاجگردون و جمعی دیگر از نمایندگان مجلس در جلسه بررسی خط‌مشی و اصول کلی برنامه دولت

رای اعتماد مجلس به وزیران دولت مسعود پزشکیان

 

مسن‌ترین کابینه پس از انقلاب را دارید

مسلم صالحی نماینده اقلید در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف نسبت به کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم اظهار کرد: افتخار داشتم حدود ۶ ماه در کنار آقای پزشکیان در مجلس درس بیاموزم و از تجربیات ایشان در این مدت شنیدیم. برای او و تیم همراهشان که در مجلس حضور دارند آرزوی موفقیت دارم.

وی افزود: از نکات مثبت کابینه توجه به سلایق مختلف در انتخاب اعضای آن است این دولت جز معدود دولت‌هایی است که کابینه‌ای را به مجلس معرفی می‌کند که سلایق مختلف سیاسی در این کابینه حضور دارند و این می‌تواند یک فرصت بسیار خوب برای دولت باشد و می‌تواند نشانه‌ای از وفاق ملی نیز باشد.

نماینده اقلید در مجلس شورای اسلامی که به عنوان مخالف سخن می‌گفت، یادآور شد: کابینه وفاق ملی می‌تواند امید را در دل مردم ما روشن کند ا اگر نتوانیم صدای واحدی را از کابینه در آینده بشنویم این امید می‌تواند از بین برود و اختلاف‌ها بخواهد خودش را در سطوح مختلف نشان دهد کار کابینه را به چالش خواهد کشید.

صالحی خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم به بهترین شکل از فرصتی که رئیس جمهور ایجاد کرده است استفاده کنیم. امیدوارم خوشحالی مجلس در توجه به جنسیت در اعضای کابینه با رأی اعتماد خود را نشان دهد. و تنها یک خانم معرفی شده برای کابینا را از لیست حذف نکنند.

وی افزود: خانم‌ها ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند در مناسبات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مؤثر هستند و امیدوارم در سطوح سیاسی شاهد حضور آنها باشیم. توجه به کلیات سیاست‌های نظام و توصیه‌های مقام معظم رهبری را به عنوان نقاط مثبت برنامه‌های آقای پزشکیان می‌دانم.

صالحی مسئله جوانگرایی را که شعار رئیس جمهور بوده است، مورد توجه قرار داد و به رئیس‌جمهور که در مجلس نشسته بود، گفت: آقای رئیس‌جمهور قرار بود میانگین کابینه شما از نظر سنی پایین‌تر از این باشد و الان میانگین اعضای کابینه ۶۰ سال است و این مسن‌ترین کابینه بعد از انقلاب است.

 

معرفی یک خانم برای وزارت راه و شهرسازی  امیدهای جدیدی ایجاد کرد

زهرا خدادادی در جلسه مجلس شورای اسلامی در موافقت با اصول کلی برنامه دولت گفت: مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که وحدت کلمه باید مبنای عمل همه کارگزاران نظام باشد و این موضوع را همواره مورد تاکید قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: دولت پزشکیان پرچم وفاق ملی را بلند کرده است و بعد از اعلام رسمی اسامی وزرای پیشنهادی به مجلس اولین چیزی که برایم تداعی شد، تحقق شعار رئیس‌جمهور یعنی توجه به وحدت و وفاق ملی و توجه به جناح‌های مختلف بود.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های بارز کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، تعهد رئیس جمهور به تقدم عنصر کارشناسی است. البته بعد از معرفی اعضای کابینه برخی از افراد با عینک سیاسی به موضوع نگاه کردند و گفتند که چرا برخی از وزارتخانه‌ها، از اردوگاه مقابل انتخاب شده است.

خدادادی تاکید کرد: بجز عنصر وفاق ملی و متکثر سیاسی، عنصر کارشناسی هم در اعضای کابینه پیشنهادی کاملاً برجسته است. وزرای پیشنهادی رئیس جمهور بر اساس توان کارشناسی گزینش شده‌اند و این موضوع بسیار امیدوار کننده و نشان دهنده تعهد رئیس جمهور به وعده‌های انتخاباتی خود است.

وی با اشاره به معرفی یک خانم برای تصدی وزارت راه و شهرسازی گفت: این موضوع امیدهای جدیدی را در جامعه نخبگانی و جامعه زنان ایجاد کرده است.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: از اردیبهشت سال جاری که آن حادثه برای شهید رئیسی اتفاق افتاد، علیرغم تلاش زیادی که سرپرست ریاست جمهوری و وزرای دولت سیزدهم انجام دادند اما بسیاری از دستگاه‌ها اعلان با وقفه در فعالیت خود مواجه هستند و کشور نیازمند تعیین سریع اعضای کابینه است و نباید بلاتکلیف بماند.

 

انتظار داشتیم از زنان بیشتری در کابینه خود استفاده شود

سارا فلاحی در جلسه علنی صبح امروز (شنبه ۲۷ مرداد) مجلس شورای اسلامی در موافقت با اصول برنامه دولت چهاردهم گفت: ایران یک تن واحد است و اقوام، ادیان و مذهب گوناگون جان و روح آن هستند و کسی حق ندارد این تن واحد را شرحه شرحه کند.

وی بیان کرد: بنده به عنوان یک ایرانی، کرد، مسلمان و ایلامی اعلام می‌کنم که افتخارمان آن است که خون پاک اقوام و مذاهب گوناگون پای درخت تناور ایران ریخته شده و همه از آن حفاظت کرده است.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: کابینه پیشنهادی پزشکیان واجد نقاط ضعف و قوت است که نقاط قوت بر ضعف آن تسلط دارد. این کابینه متناسب با شرایط و مطالبه جامعه تعریف شده چرا که جامعه امروز ما از خالص‌سازی خسته شده و باید اجازه دهیم شاید برای اولین بار کابینه‌ای در آرامش شکل گیرد.

فلاحی ادامه داد: به واسطه هوشمندی رئیس جمهور شاهدیم وی از رقبای خود برای خدمت استفاده کرده و دست یاری به سوی آنان دراز کرده است. امروز جامعه ما خسته است و نباید برای آن خستگی بیشتری ایجاد کنیم.

وی گفت: در کابینه از چپ، راست و میانه روها استفاده شده اما از تندروهای طیف‌های سیاسی استفاده نشده و این یک نقطه قوت است. همچنین از چهره‌های جدید در کابینه استفاده شده و چرخش نخبگان عملیاتی شده است.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نقطه درخشان این کابینه، معرفی یک بانوی متعهد و متخصص برای وزارت راه و شهرسازی است که آسانسوری بالا نرفته است، وزارتخانه متبوع خودش را می‌شناسد و پشت سرش دلالان سیاسی نیستند بلکه نام پدر شهیدش است که روزگاری برای حفاظت از این سرزمین به شهادت رسید و امیدواریم مجلس با رأی اعتماد به وی اثبات کند که برای جمهوری اسلامی، مدیریت مردانه نیست.

فلاحی اظهار کرد: از دیگر نقاط قوت کابینه پیشنهادی چهاردهم آن است که تلاش شده وفاق ملی عملیاتی شود، البته ما از رئیس جمهور انتظار داشتیم از زنان بیشتری در کابینه خود استفاده کند و همچنین از خواهران و برادران اقلیت دینی و اهل سنت استفاده کند اما باید به این نکته توجه کرد که هنوز کابینه تکمیل نشده و نباید قصاص قبل از جنایت کنیم.

وی گفت: از دیگر نقاط قوت کابینه پیشنهادی رئیس جمهور آن است که ساختارشکنی نکرده است. البته انتظاراتی هم از رئیس جمهور و کابینه‌اش داریم از جمله آنکه مسیر فرار نخبگان را ببندند، سیاست خارجی عزتمندانه دنبال شود، تحریم‌ها خنثی شود و تسلیم زیاده خواهی‌ها نشویم.

 

همراهی مجلس و دولت موثرترین راه است

شاهرخ رامین در موافقت کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: نقطه مشترک برای رای به وزیران تعهد به جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: راه ایجاد وفاق تفکیک مردم به مذاهب و جنسیت نیست.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس افزود: همراهی مجلس و دولت موثرترین راه است.

 

تبعیض‌ها را به نفع مردم بشکنیم

ایزدخواه، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولیت در جمهوری اسلامی کاسبی نیست، افزود: امروز در هر دو جناح چوب تندروی‌ها و افراطی‌‌ها را خورده‌ایم در حالی که رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند دسته‌بندی اصولگرا و اصلاح طلب را قبول ندارند و این را مبنای قبیله‌گرایی دانستند و در سال جاری نیز تأکید کردند که از دو قطبی‌سازی پرهیز کنید و نقد اینجانب به جهت‌گیری‌های فرابخشی است که باید معیار انسجام در دولت باشد.

وی با یادآوری اینکه جزوه مندرج در سامانه توسط دولت جزوه خوبی است، گفت: توانمندسازی مردم موضوع مهمی است که مدنظر قرار گرفته اما جهت‌گیری‌هایی که عمدتاً در برنامه‌های وزرا مشاهده کردیم اینگونه نبوده و رئیس جمهور باید آن را مدنظر قرار دهد.

ایزدخواه با اشاره به عدالت اجتماعی یادآور شد: اینجانب از دانشجویانی بودم که در ابتدای دهه 80 بیانیه تقدیر از دکتر پزشکیان را به واسطه رویکرد ضد اشرافی‌گری و عدالت‌خواهانه امضا کردم اما این موضوع در برنامه‌های وزرای پیشنهادی کمرنگ بوده است و جز دو تا سه وزیر از جمله وزرای ورزش، کار و جهاد کشاورزی که عدالت در برنامه‌های آنها دیده شده در سایر وزرا این موضوع به درستی مدنظر قرار نگرفته است در حالی که علت اصلی نارضایتی مردم بی‌عدالتی، تبعیض و فقر است و رهبر معظم انقلاب 20 سال گذشته در مورد مبارزه بی‌امان با این مسائل تأکید کردند اما برخی مسئولان دولتی و مجلس به این موضوع توجه نکردند و با تعارف با این فرمان برخورد کردند و امروز اگر به عدالت برگردیم باید حقوق کارگر را پرداخت کنیم و اگر به دنبال توجه به کشاورزان هستیم باید کشاورز‌محوری را به جای کشاورزی‌محوری مدنظر قرار دهیم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد: همچنین اگر به دنبال مهار نظام یاغی بانکی به نفع مردم هستیم و می‌خواهیم نظام توزیع محصولات عادلانه شود باید عدالت را مدنظر قرار دهیم و تورم در ایران طبیعی نیست و ناشی از تبعیض‌های ساختاری است و کشور ثروتمند ایران که 7 برابر جمعیتش منابع دارد نباید دچار کمبود در تولید باشد و انتظار داریم این مهم محور اساسی در برنامه‌های دولت باشد. نمی‌شود یک وزیر رویکرد خود را کاهش شکاف نابرابری‌ها در حوزه بهداشت و آموزش اعلام کرده و وزیر دیگری گسترش بیمارستان‌های خصوصی را اعلام کند و به طور قطع این موضوع در کابینه ایجاد تعارض و تناقض می‌کند و امیدواریم رئیس جمهور همان روحیه عدالت‌محوری را که در اظهاراتشان تأکید کرد، داشته باشد.

وی با اشاره به رشد 8 درصدی گفت: رشد 8 درصدی در شرایطی که ما یک دهه را با حدود رشد صفر درصد پشت سر گذاشتیم، رشد شتابان است بنابراین وزرا باید پاشنه خود را محکم بکشند و از رویه و ساختارهای موجود عبور کنیم، رشد 23 درصدی محصولات غیرنفتی و معدن با تحرک و جهش محقق می‌شود.

ایزدخواه یادآور شد: بحث مردمی‌سازی اقتصاد را رئیس جمهور شهید دنبال کرد اما دولت ایشان در این اواخر شورای اقتصادی مردمی را تشکیل داد و نیاز است رئیس جمهور در روزهای نخست این مهم را مدنظر قرار دهد؛ مردمی‌سازی اقتصاد شعار نیست و یک راهبرد اساسی، قطعی و راهگشا است و نیاز است تبعیض‌ها را به نفع مردم بشکنیم و دست قاچاقچیان و دلالان را قطع کنیم و یک بار برای همیشه به جنگ شرکت‌های شبه دولتی بروید.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه بحث جوانگرایی همچنان در فضای مدیریتی کشور مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، گفت: امیدواریم در انتخاب معاونان این جوانگرایی رعایت شود.

 

موفقیت دولت، موفقیت نظام است

سید مرتضی محمودی، نماینده موافق کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: حمایت کامل از دولت چهاردهم را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: اگر مخالفت می‌کنیم نقد سازنده داریم و نکاتی را عرض می‌کنیم که شاید در مسیر شکل گیری دولت کمک کند.

نماینده مردم تهران گفت: موفقیت این دولت موفقیت همه ما و نظام جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت است.

گفت‌و‌گوی قسیم عثمانی، سید محمود نبویان و مالک شریعتی در حاشیه سخنرانی موافقان و مخالفان

رای اعتماد مجلس به وزیران دولت مسعود پزشکیان

 

نظام سلامت پاشنه آشیل دولت چهاردهم است

سید جلیل میر محمد میبدی در موافقت کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: پزشکیان بسیاری از دغدغه‌هایی که شما دارید در برنامه دیده شده است.

 وی ادامه داد: دولت وفاق ملی به معنای سهم خواهی نیست. دولت فقط وزیران نیستند.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس افزود: ا‌نشاءالله با قولی که پزشکیان دادند حتماً از همه ظرفیت‌های نظام استفاده خواهد شد.

وی گفت: نظام سلامت پاشنه آشیل دولت چهاردهم است.

 

واکنش قالیباف به سخنان قسیم عثمانی: نباید دوقطبی ایجاد کنیم

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس و انتقاد وی از عدم به کارگیری جامعه اهل سنت در کابینه چهاردهم، گفت: بنده اخیراً در صحن مجلس یک نطق داشتم و یکی از موضوعاتی که مطرح کردم درباره ادیان، مذاهب و سلایق سیاسی بود.

 

دولت وفاق ملی بدون اهل سنت؟

محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس دوازدهم، در نطق مخالفت با کلیات کابینه پزشکیان، اظهار کرد: «گفتمان آقای پزشکیان در انتخابات گفتمانی را مطزح کردید که مورد موافقت اکثریت رای دهندگان و حتی آنان که شرکت نکردند، قرار گرفت. شما بخش قابل توجهی از مردم را با حاکمیت آشتی دادید. مردم به تغییر رای دادند و به جریان عقلانی و منطقی اصلاح‌طلبی روی آوردند اما ترکیب کابینه شما هرگز نشان دهنده تغییر در هیچ حوزه‌ای نیست. اقای پزشکیان! وفاق ملی با جمع اضداد فراهم نمی‌شود. شما دولت اشتراکی تشکیل دادید.» پزشکیان با تشکیل دولت «وفاق ملی» هزینه سنگینی پرداخت کرده است.»

عثمانی تصریح کرد: «شما به دنبال وفاق ملی بودید، با نادیده کرفتن جمعیت ۱۵ میلیونی اهل سنت و حذف انان از دایره انتخاب کابینه، می‌توانید این شعار را عملیاتی کنید؟ وفاق ملی منهای ما؟ منهای کردها؟ منهای بلوچ‌ها؟ منهای ترکمن‌ها؟ مگر می‌شود؟ به مخالفان خود سهم دادید، اما به ۱۵ میلیون اهل سنت هیچ ندادید. حال می‌گویید اهل سنت.»

اعتراض قسیم عثمانی، نماینده بوکان به نبود اهل سنت در کابینه پیشنهادی

 

پزشکیان با تشکیل دولت «وفاق ملی» هزینه سنگینی پرداخت کرده است

«رضا علیزاده» نماینده ورزقان در مجلس در موافقت با برنامه های پیشنهادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: صداقت، شهامت، پاکدستی، وفای به عهد اقای پزشکیان را در جریانید، لذا مردم هم در انتخابات به او رای دادند و ما هم افتخار میکنیم امروز در خدمت رییس جمهور پاکدست هستیم.

وی ادامه داد: تشکیل دولت وفاق ملی پس از چند دهه اتفاق افتاده است لذا باید قدردان این مهم باشیم. پزشکیان با تشکیل دولت وفاق ملی و با معرفی این کابینه هزینه سنگینی را پرداخت کرده است.

نماینده ورزقان در مجلس افزود: اگر به دنبال تشکیل وفاق ملی هستیم مجلس هم باید همراهی کند. نباید به بهانه های کوچیک در راستای تشکیل دولت وفاق ملی سنگ اندازی کنیم.

 

رئیس جمهور سلایق مختلف را در معرفی کابینه دیده است

روح‌الله متفکر آزاد نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو به عنوان نماینده موافق نسبت به برنامه‌های دولت چهاردهم که رئیس جمهور در صحن علنی بخش‌هایی از برنامه دولت را قرائت کرد، بیان کرد: سلایق مختلف در جایگاه‌های متعدد متکثر حکمرانی نشان می‌دهد که نظام جمهوری اسلامی مستقر و مستحکم است آنهایی که تبلیغ می‌کنند نظام همیشه بر یک سلیقه در اداره کشور می‌چرخد، نشان می‌دهد این‌طور نیست.

وی افزود: با اشاره به اینکه در دوره‌های مختلف رؤسای جمهور با رویکردهای مدیریت داشتند، افزود: خطوط کلی نظام محکم، مستقر و پابرجا است است. در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی؛ و درمان، اقتصاد، سیاست خارجی و همه این مواردی که شاهد هستیم. آقای رئیس جمهور برنامه‌هایی را ارائه کردند که من بخشی از حرف‌هایم در رابطه با نکات این برنامه است.

متفکر آزاد گفت: همه ما به قاعده عقلانیت در حکمرانی ملتزم هستیم. علاوه بر سلایق سیاسی کارآمدی برای مردم موضوعیت دارد. لذا موفقیت رئیس جمهور و دولت که از مجلس رأی خواهد گرفت. موفقیت نظام جمهوری اسلامی، حتماً در این راستا ما کمک حال دولت خواهیم بود.

این نماینده موافق برنامه‌های دولت خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در معرفی کابینه، سلایق مختلف رو دیده است و این را مشاهده کردیم که او به این شعار خود که وفاق ملی بود عمل کرده است به من نوبه خودم از او تشکر می‌کنم و فهم حکمرانی مجلس ایجاب می‌کند که متوجه این موضوع باشد و پالس مثبت به او دهد.

 

پزشکیان به دنبال بازسازی و ترمیم سیاست غیر حذفی است

محمد مهدی فروردین نماینده فیرزوآباد به عنوان نماینده موافق با برنامه‌های اعلامی دولت توسط مسعود پزشکیان در صحن علنی مجلس و در جریان رسیدگی به صلاحیت وزاری پیشنهادی، اظهار کرد: خیلی خوشبختم امروز از برنامه‌های رئیس جمهوری به عنوان موافق دفاع می‌کنم که به فرمایش مقام معظم رهبری شخصیتی فاضل و مردمی است. عنصر تعاملی ما نباید حذف باشد بایستی به سوی جذب رفت.

او با بیان اینکه جریان‌های سیاسی داخلی در ۴۰ سال گذشته نتوانستند همدیگر را از عرصه سیاست حذف کنند، گفت: هر کدام در مقاطعی قصد حذف یکدیگر را داشتند، اما پویایی جامعه ایرانی برنامه تاریخی این سرزمین اجازه برخورد حذفی را تاکنون نداده است.

 

وزرای پیشنهادی پزشکیان برای وزارتخانه‌های کشاورزی و کشور در شرایطی در صحن علنی مشغول رایزنی با نمایندگان هستند که بنابر آیین‌نامه داخلی مجلس، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.

رای اعتماد مجلس به وزیران دولت مسعود پزشکیان

 

رای اعتماد مجلس به وزیران دولت مسعود پزشکیان

 

طعنه نمایندگان پایداری به پزشکیان

علیرضا کوچک‌نژاد، نماینده عضو جبهه پایداری مجلس دوازدهم در تذکر قانون اساسی با انتقاد از تخلف هیات رئیسه مجلس از آیین نامه داخلی مجلس، اظهار کرد: «هیات رئیسه به آیین نامه داخلی مجلس به خصوص ماده ۱۹۵ آن بی‌توجهی کرده است. این ماده می‌گوید که نمایندگان اگر تخلفی مربوط به آیین داخلی مجلس که به همان جلسه مربوط است را مشاهده کردند، حق دارند در همان زمان مطرح کنند. من قصد بهانه گرفتن ندارم ولی امیدوارم با ریاست شما، مجلس موجب سربلندی ملت ایران شود، می‌خواهید باور کنید، می‌خواهید باور نکنید.» او ادامه داد: «ماده ۲۰۲ می‌گوید که رئیس جمهوری موظف است برنامه کلی خود را در کنار اسامی وزرا به مجلس اعلام کند. این برنامه به شما ارائه شده است که در اختیار ما بگذارید؟ البته ایراد نمی‌گیرم چون اقای پزشکیان همواره گفته است که برنامه‌اش، برنامه هفتم است و سیاست‌های ابلاغی. الان سوال من این است که دوستان با چه چیزی مختلفت می‌کنند؟ با برنامه هفتم؟ با نهج البلاغه؟ با چه چیزی مخالفت می‌کنند وقتی برنامه‌ای ارائه نشده است.»

علیرضا سلیمی، دیگر نماینده مجلس نیز با اظهارات مشابه کوچک‌نژاد بیان کرد: «در ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس آمده که قبل از تشکیل اولین جلسه بررسی برنامه دولت، نمایندگان موافق و مخالف برنامه و خط مشی دولت، صحبت می‌کنند. رئیس جمهوری می‌گوید برنامه‌ام، برنامه هفتم است. ایشان برنامه جداگانه‌ای که ندارند، الان ما با برنامه هفتم موافقت و مخالفت کنیم؟ این ۱۰ نفر و ۱۵۰ دقیقه، درباره چه چیزی قرار است حرف بزنند. وقتی رئیس جمهوری برنامه‌ای به مجلس ارائه نداده‌اند، موافقت و مخالفت ما با سند چشم انداز و برنامه هفتم توسعه، معنا ندارد.» او تصریح کرد: «اصل ۱۲۱ قانون اساسی رئیس جمهوری قسم خورده که به قانون عمل کنند. رئیس جمهوری باید بگوید درباره تامین اجتماعی، اموزش و پرورش، مسکن و موضوعاتی از این دست را باید بیان کنند. این موضوعات در برنامه هفتم نیست.» محمدباقر قالیباف که ریاست جلسه را برعهده داشت، در واکنش به تذکرات مطرح شده، گفت: «اگر قرار باشد بعد از هر صحبت، یک اخطار و تذکر قانون اساسی مطرح شود، ما باید هفت هشت روز در اینجا بحث کنیم. عمده تذکرات هم وارد نیست، دوستان مراعات زمان را بکنند.»

 

اصل بر تفاهم و همکاری میان مجلس و دولت است

علی بابایی کارنامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی اظهار کرد: انتظار داشتیم رئیس جمهور در جریان دفاع از وزرای پیشنهادی خود فقط به تبیین سیاست‌های کلی نمی‌پرداخت و مقداری هم به صورت جزیی تر سخن می‌گفت.

وی توضیح داد: مجلس و دولت خوشبختانه درباره کلیات مسائل کشور فهم مشترک دارند اما لازم بود رئیس جمهور درباره موارد جزیی سخن می‌گفت و به صورت مصداقی توضیح می‌داد که چرا فلان فرد را برای وزارتخانه‌ای معرفی کرده است.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اصل بر تفاهم و همکاری میان دولت و مجلس است اما لازم بود رئیس جمهور در صحن مجلس به صورت شفاف‌تر و روشن‌تر سخن می‌گفت.

 

انتظار داشتم پزشکیان برنامه‌های خود را دقیق بیان کند

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای پزشکیان نطق امروز شما مانند مناظرات بود. انتظار داشتم شما به صراحت دیدگاه‌های خود را درباره موضوعاتی مانند ارز بیان کنید.

حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه‌ها و اصول کلی دولت چهاردهم عنوان کرد: آقای پزشکیان خودتان فرمودید که از نقد منصفانه استقبال می‌کنم و از بی انصافی بدم می آید. شما را آدمی صادق، با اراده و صریح و شفاف می‌دانم. بیشتر وزرای شما به نظر می آید رای اعتماد را خواهند گرفت. نطق امروز شما مانند مناظرات بود. انتظار داشتم شما به صراحت دیدگاه های خود را درباره موضوعاتی مانند ارز بیان کنید.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس و دولت در شرایطی استثنایی باهم کارها را شروع کرده اند و برنامه هفتمی نیز برای ما وجود دارد.  مجلس همه قوانین برنامه هفتم را قبول ندارد. انتظار داشتیم همان روزی که اسامی وزرا آمد، برنامه های کلی دولت نیز به دست ما می‌رسید. جنابعالی بفرمایید برنامه شما برای اجرای عدالت چیست؟ در خصوص زنان، خانواده و جمعیت مطالب قابل قبولی در اصول برنامه دولت نیامده است.

این نماینده مجلس گفت: انتظار داشتیم رییس‌جمهور امروز بالاخره برنامه های دقیق خود را بیان کند. آقای رییس‌جمهور برای مسکن چه برنامه ای دارید؟ برای رانت چند نرخی بودن ارز چه راهکاری دارید؟دولت چه برنامه‌ای برای یارانه های پنهان و آشکار دارد؟ موضوع اتباع بیگانه و خدمات و انرژی که مصرف می‌کنند برای مردم مهم است. نمی‌گویم همه این‌ها بروند اما خدمات کشور باید در مرحله اول برای ایرانیان باشد.

 

برنامه رئیس‌جمهور به مجلس باید روشن و شفاف باشد

رحمت‌الله نوروزی، نماینده گلستان در جلسه علنی صبح امروز (شنبه ۲۷ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی با بیان اخطار قانون اساسی اظهار کرد: رئیس جمهور بارها بر ضرورت اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تاکید کرده است و بر این اساس انتظار داشتیم که امروز برنامه روشنی درباره نحوه عملیاتی شدن برنامه هفتم توسعه ارائه کند.

وی بیان کرد: برنامه ارائه شده از سوی رئیس جمهور بسیار ارزشمند بود اما ما تصویر روشنی به دست نیاوردیم و انتظار داشتیم وی شفاف‌تر درباره مشی و برنامه کلی دولت سخن بگوید.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استان گلستان جزو چهار استان آخر در سرانه است و انتظار داشتیم رئیس جمهور نقشه راه روشنی برای رسیدگی به استان‌های کم برخوردار در جلسه علنی امروز مجلس ارائه می‌داد.

*******************************************************************

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت:

*در وهله اول خدمت رئیس جمهور خیر مقدم عرض می‌کنم؛ ایشان فرزند مجلس هستند و امروز هم به خانه خودشان آمدند. همچنین به محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، معاونان و مشاوران رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم خیر مقدم عرض می‌کنم.

*در هفته گذشته جلسات بسیار مفصل، دقیق و منظمی بین وزرای پیشنهادی دولت و همه کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی برگزار شد. حداقل از ۸ صبح تا ۸ شب و بعضاً تا پاسی از شب، کمیسیون‌های مجلس جلسات خود را ادامه دادند و فکر می‌کنم شناخت بسیار خوبی از بعد کارشناسی بین نمایندگان مجلس و وزرای پیشنهادی به وجود آمد.

*امیدوارم با همدلی و بررسی‌های دقیق و جنبه‌های کارشناسی بتوانیم در پایان وقت قانونی که بیش از ۳۶ ساعت در نظر گرفته شده و وقت مفیدی است، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس را انجام دهیم و در نهایت روز چهارشنبه به رای گیری نهایی درباره وزرای پیشنهادی برسیم.

* خواهش بنده از همه همکارانم آن است که نظم و انضباط را در طول بررسی جلسات رای اعتماد رعایت کنند تا بتوانیم از وقت خود به خوبی استفاده کنیم و جلسات را با کار کارشناسی و دقت بیشتر و توجه همه دوستان به مباحثی که مطرح می‌شود، داشته باشیم.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور برای دفاع از وزرای پیشنهادی خود در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت و سخنرانی کرد. 

بخش‌هایی از سخنان پزشکیان را می‌خوانید:

*شرایط امروز خطیر است. امروز فرصتی است برای شنیدن صدای ملت و خواست آنها برای تغییر، فرصت وفاق به دور از بحران‌های پیش رو. فرصت برآمده از انتخابات فرصتی برای همکاری دولت و ملت است. دولتی که معرفی شده دولت وفاق ملی است که خود را دولت همه ملت ایران می‌داند.

*رهبری به صراحت گفتند توفیق دولت موفقیت نظام است. چه توفیقی بالاتر از حفاظت از امید ایجاد شده در اقشار مختلف مردم است. اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود سرخوردگی شکل می‌گیرد که حاصل آن زوال سرمایه‌هاست. مسائل جامعه مزمن شده و مردم احساس نارضایتی دارند. بی‌میلی مردم برای حضور در انتخابات نشانه همین دلسردی‌ها است.

*چشم‌اندازی که وجود دارد و رهبری ترسیم کرده‌اند ایرانی را تصویر می‌کند که توسعه‌یافته و جایگاه اول اقتصادی و علمی در منطقه و الهام‌بخش برای جهان اسلام است. این هدف محقق نمی‌شود مگر این‌که به این چشم‌انداز باور داشته باشیم. هیچ دین و باوری هیچ پیغمبر و امامی در قبال هیچ انسانی قدم از عدالت این طرف‌تر نگذاشته است. تمام دعوا بر سر عدالت است و تمام بحث این است که مردم از ما راضی باشند. مردم از ما راضی نیستند. مقصر ما هستیم نه آمریکا.

*با روندی که در گذشته داشتیم کار درست نمی‌شود. اگر قرار بود درست شود که تا حالا شده بود. ادبیاتی که دستور می‌دهیم و بقیه باید رعایت کنند چند تالی فاسد دارد. قلب را سیاه می‌کند و انقلاب‌ و دگرگونی را نزدیک می‌کند.  مجبوریم با تمام قوا و دستگاه‌ها تعامل مثبت داشته باشیم تا به دولت وفاق ملی برسیم و بحران‌ها را حل کنیم. باید انعکاس صدای بی‌صدایان، محرومان، گوش سپردن به طردشدگان و حاشیه‌نشینان و کسانی که تریبونی ندارند، باشیم.

*تصمیم درست مبتنی بر شواهد است نه دستور و رای یک نفر و یک جریان نیست. ارزش دیگری که به آن اعتقاد داریم فساد ستیزی است. به آزادی بیان معتقدیم. 

*اوایل انقلاب تصور می‌کردیم سرمایه‌دار و تولیدکننده آدم‌های بدی هستند و استثمارگر هستند اما حضرت علی در نامه به مالک اشتر همه اقشار را نام می‌برد و به تجار که می‌رسد می‌گوید لشکر و حکومت و... امکان ندارد پایدار باشد مگر به برکت تجار و صنعتگران. این مملکت زمانی مستقل و پایدار است که  تجار و سرمایه‌داران و صنعت‌گران بتوانند فعالیت کنند. ما‌ برای خدمت به مردم آمده‌ایم، نه حکومت بر آنها.

 

پزشکیان: وضعیت امروز زیبنده مردم نیست

*کاهش سرمایه اجتماعی را شاهد هستیم که نقطه ضعف است. رواج رشوه و فساد، رانت اطلاعاتی و مالی نقاط قوت را به ضعف تبدیل کرده است.  در انتخابات امیدی خلق شد که حفظ آن اهمیت دارد.  ما در مرکز راهبردی انرژی جهانیم و بالغ بر هفتاد درصد ذخایر نفتی در این منطقه است. ما در بریکس، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شانگهای و در قراردادهای بلند با روسیه و چین هستیم که جز فرصت‌های ما است.

*۶۰ میلیارد تن ذخایر معدنی داریم. نقش ایران در ترانزیت بین‌المللی  بی‌نظیر است. مرزهای طولانی دریایی در شمال و جنوب داریم و با ۱۵ کشور مرز مشترک داریم. ما نسبت به فرصت‌ها سازنده عمل نکردیم.»

*آمریکا در صدر تهدیدهاست. به اتکای وحدت نظری و تجربی مسائلی را می‌توان حل کرد. ایران امروز برای عبور از بحران‌ها نیاز به مشارکت و همبستگی و دولت ملی دارد؛ زمان مفاهمه است نه مقابله و‌ مناظره.  مفهوم وفاق ملی، رابطه دوطرفه است و همه باید کنار هم قرار بگیریم. دولت من دست تفاهم به سوی همه فعالان سیاست و خدمت دراز کرده است. این تصور که می‌توان یک مساله را بدون پیوستگی‌هایی که با دیگر مسائل دارد، تصور نادرستی است.

صحن مجلس هنگام سخنرانی مسعود پزشکیان

*ما نیازمند اراده برای اجرای قانون هستیم. نمایندگان محترم، رهبری در مراسم تنفیذ اولویت اصلی کشور را حل وضعیت اقتصادی  دانستند. نظرسنجی‌ها هم همین را نشان می‌دهد.

*توان تولید کشور است که نشان دهنده قدرت ملی است. چرا چند دهه بعد از انقلاب هنوز نتوانستیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ ممکن است اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد اما ریشه اصلی تداوم مشکلات نبود سازوکار اجماع‌سازی است.  نبود اجماع ملی مانع اصلاحات اقتصادی و سیاسی است. پایین بودن نرخ رشد اقتصادی ریشه در تحریم و روابط خارجی دارد.  مصرف‌کننده تولیدکننده و صادر کننده گران می‌خرند و ارزان می‌فروشند. جوان ما بیش از نیمی از عمرش را در دوران تحریم گذرانده است.

*برای حل مشکلات اقتصادی نیاز به اجماع‌سازی در داخل داریم. ما بر موضوع ایران برای همه ایرانیان توافق داریم. روی استفاده از روش‌های علمی برای حل مشکلات کشور توافق داریم.نباید مصلحت‌های‌بلند مدت مردم را فدای رضایت‌مندی کوتاه مدت خود کنیم. وزرای من باید درهای وزارتخانه‌ها را  به روی افکار مختلف باز بگذارد.

*چشم‌انداز ما، سیاست‌های کلی و برنام توسعه است. نزدیک به ۱۰ هزار ساعت شورا‌ نشسته و گزینه‌ها را بررسی کرده‌ است.

*تیمی که معرفی کردیم، نمادی از وفاق است. از روحانی و رییسی و احمدی نژاد و خارج از دولت و ... استفاده کرده‌ایم.  این شما هستید که به ما کمک کنید تا بتوانیم در ساختار اداری ادامه دهیم.  ما را در رسیدن به وفاق یاری کنید. اختلافات را کنار می‌گذاریم. من هم عیب دارم. این هنر نیست که عیب من را ده برابر کنید . هنر این است که عیب من را بپوشانید.

*وظیفه حاکمیت، عمل صالح، یعنی رضایت مردم است؛ این اصلی است که ما با تمام وجود به آن معتقدیم. آنچه باعث می‌شود، هوای مردم را نداشته باشیم، هوای نفس است.

*مسائل جامعه مزمن شده و تدابیر و رویه‌‎های جاری قادر به حل مسائل نیستند. مردم احساس نارضایتی دارند، ما را پاسخگوی نیازهای خود نمی‌بینند و بی میلی آنان برای مشارکت در انتخابات نشانه‌ای از دلسردی‌هاست.

*همچنان مردم ما نشان دادند که به کشورشان علاقه دارند و اگر رویه اثربخشی برای حل مشکلات به کار گرفته شود با تمام وجود در صحنه حاضر خواهند شد.

*رسالت دولت چهاردهم، تأمین آموزش عادلانه و با کیفیت برای همه مردم، صرف نظر از جنسیت، قومیت، مذهب و منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، توسعه زیرساخت‌ها، تحصیل و تأمین منابع لازم برای تحقق اهداف، تنظیم‌گری و وضع مقررات ضروری، تأمین امنیت و تقویت اقتدار ملی است.

*هم اکنون کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سختی قرار دارند. بی‌عدالتی و ناترازی در بخش‌های چارچوب اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، آموزشی و فرهنگی همه را در بر گرفته است.

*دولت وفاق ملی موظف به تأمین حقوق شهروندی همه مردم ایران و ملتزم به تأمین حقوق منافع ملی است. التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم انداز سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه، محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و ارکان نظام خواهد بود. آنچه که امروز در میان روند همکاری دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز می‌شود آزمون عرصه این همگرایی و همکاری است.

*رهبر معظم انقلاب به صراحت اعلام کردند که توفیق دولت، موفقیت نظام است؛ لذا چه توفیقی بالاتر از کم کردن تهدیدها و مخاطرات کشور و کاستن از رنج‌ها معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان قشرهای مختلف مردم است.

*چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام مشترک و همدلانه همه قوا برای پاسخگویی به خواسته مردم است، لذا اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی‌ها و ناامیدی‌های فزاینده شکل می‌گیرد که حاصل آن زوال امید و نابودی سرمایه‌هاست.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها