31 درصد خشونت خانگی در اروپا
این چند روز اخبار و گزارشهایی درباره وضعیت زنان و آسیبهایی که به آنها زده میشود، منتشر شده است. در این میان، کشورهای اروپایی با انتشار آماری سعی دارند تا درباره اهمیت تلاشها برای کاهش خشونت قدمی بردارند. مشکلات جمعآوری دادههای دقیق درباره خشونت مبتنی بر جنسیت نکتهای است که در این قاره نیز جزء کمبودهاست. طبق گزارش یورواستات، 31 درصد از زنان در اتحادیه اروپا با خشونت مبتنی بر جنسیت مواجه شدهاند.
این چند روز اخبار و گزارشهایی درباره وضعیت زنان و آسیبهایی که به آنها زده میشود، منتشر شده است. در این میان، کشورهای اروپایی با انتشار آماری سعی دارند تا درباره اهمیت تلاشها برای کاهش خشونت قدمی بردارند. مشکلات جمعآوری دادههای دقیق درباره خشونت مبتنی بر جنسیت نکتهای است که در این قاره نیز جزء کمبودهاست. طبق گزارش یورواستات، 31 درصد از زنان در اتحادیه اروپا با خشونت مبتنی بر جنسیت مواجه شدهاند. هرچند این گزارش تنوع درخور توجهی را بین زنان کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد، زنان با تجاوز جنسی، اعمال تحقیرآمیز و خشونت فیزیکی مواجه شدهاند.
چند یافته
سن زنان در میزان خشونت اعمالشده علیه آنان تأثیر دارد. 35 درصد از زنان 18 تا 29ساله گزارش کردند که خشونت مبتنی بر جنسیت را تجربه کردهاند، این در حالی است که 24 درصد زنان بین 65 تا 74 سال دچار خشونت شدند. 18 درصد از زنان در زندگی مشترک دچار خشونت فیزیکی یا جنسی شدهاند و با احتساب خشونت روانی، این رقم به 32 درصد میرسد. در کشورهای اروپای شمالی، بالاترین نرخ خشونت گزارش شده است؛ کشورهای بلغارستان شش درصد، لهستان هشت درصد و چک 10 درصد. در یونان نیز تقریبا 25 درصد از زنان گزارش کردهاند که خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کردهاند. نحوه تفسیر هنجارهای اجتماعی در اعمالی مانند رفتار جنسی تحقیرآمیز در گروههای سنی مختلف فرق دارد. درواقع با افزایش سن، میزان احتمال گزارش چنین تجربیاتی کاهش مییابد. همچنین هرچه زمان گزارشدادن این اتفاقها طول بکشد، نرخ گزارشدهی کاهش مییابد و آنها در به خاطر آوردن جزئیات مشکل دارند. همچنین برخی قربانیان با گذشت زمان، ترجیح میدهند از گزارش اتفاق رخداده خودداری کنند. اما نکته دیگری نیز در این زمینه مطرح است و آن هم عادیسازی سوءاستفاده است. قربانیان گاهی به دلیل عادیسازی اجتماعی یا مکانیسمهای بقای روانی، تجارب خود را بهعنوان سوءاستفاده تشخیص نمیدهند و سعی در فراموشی و عدم گزارش آن میکنند.
*این روزها در سراسر جهان بهعنوان روزهای نارنجی تلاش برای محو خشونت علیه زنان شناخته میشود. این روزها در جهان برای آگاهیبخشی و تلاش برای شرایط بهتر زندگی زنان در نظر گرفته شده است.