|

افت تحصیلی شدید دانش‌آموزان در رشته‌های ریاضی و تجربی

رئیس فرهنگستان علوم ضمن ابراز نگرانی از افت تحصیلی در رشته‌های ریاضی و علوم پایه، بر لزوم توجه به ارزیابی‌های ملی آموزش در کنار آزمون‌های بین‌المللی تأکید کرد.

افت تحصیلی شدید دانش‌آموزان در رشته‌های ریاضی و تجربی

رئیس فرهنگستان علوم ضمن ابراز نگرانی از افت تحصیلی در رشته‌های ریاضی و علوم پایه، بر لزوم توجه به ارزیابی‌های ملی آموزش در کنار آزمون‌های بین‌المللی تأکید کرد.

 

مخبردزفولی در ادامه به مطالعه تطبیقی انجام‌شده درباره نظام آموزشی فنلاند اشاره کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از اصولی که در نظام آموزشی فنلاند مورد توجه قرار می‌گیرد، ریشه در مبانی دینی و اخلاقی ما دارد. نظم‌داشتن، انضباط، احترام به دیگران، وفای به عهد و احترام به پدر و مادر‌ ازجمله این موارد است.

 

وی با تأکید بر ضرورت الگوگیری از این مبانی، اظهار کرد: باید با تطبیق روش‌های عملیاتی که در کشورهای پیشرفته مانند فنلاند به کار گرفته می‌شود، با مبانی دینی خود، به یک مدل کارآمد و بومی در نظام آموزشی‌مان دست یابیم.

 

مخبردزفولی ضمن ابراز نگرانی از دغدغه‌های وزیر آموزش و پرورش درباره مسائل تربیتی گفت: در فرهنگستان علوم، به‌شدت از این دغدغه‌ها حمایت می‌کنیم و معتقدیم که نباید مسائل پرورشی و رفتاری را قربانی مباحث آموزشی کنیم. تربیت اخلاقی دانش‌آموزان و شکل‌دهی به شخصیت آنها، باید از اولویت‌های اصلی ما باشد.

 

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای علمی فرهنگستان علوم در حوزه‌های مختلف، آمادگی این نهاد برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش را اعلام کرد و افزود: در حوزه‌های مطالعات اسلامی، بین‌المللی، علوم انسانی و روان‌شناسی، گروه‌های تخصصی داریم که می‌توانند به آموزش و پرورش کمک کنند.

 

رئیس فرهنگستان علوم در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن ابراز نگرانی از افت تحصیلی در رشته‌های ریاضی و علوم پایه، به لزوم توجه بر ارزیابی‌های ملی در کنار آزمون‌های بین‌المللی تأکید کرد. وی گفت: ارزیابی‌هایی مانند پرلز و تیمز، می‌تواند به ما در شناسایی نقاط ضعف سیستم آموزشی کمک کند، اما نباید به آنها اکتفا کرد. ما نیاز به یک نظام ارزیابی ملی داریم که وضعیت آموزشی خودمان را به‌طور دقیق بررسی کنیم.

 

مخبردزفولی در ادامه با اشاره به موفقیت دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای علمی اظهار کرد: دانش‌آموزان ایرانی از استعدادهای بسیار بالایی برخوردارند و باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کنیم. وی همچنین به برگزاری جلسات متعدد با حضور استادان و دبیران آموزش و پرورش درخصوص دغدغه‌های درس ریاضی اشاره کرد و از سایر گروه‌های علمی فرهنگستان خواست تا در حوزه‌های مختلف علوم پایه و انسانی، با همکاری آموزش و پرورش، برنامه‌های مشترکی را تدوین کنند.