«نوجوانی» فرصتی برای بازنگری
تنها چند روز از پایان سریال نوجوانی یا دوران نوجوانی میگذرد؛ سریالی که در چهار قسمت پخش شد و توانست توجهها و نگرانیهای زیادی را درباره چالشهای نوجوانان در دنیای امروز به خود جلب کند.


تنها چند روز از پایان سریال نوجوانی یا دوران نوجوانی میگذرد؛ سریالی که در چهار قسمت پخش شد و توانست توجهها و نگرانیهای زیادی را درباره چالشهای نوجوانان در دنیای امروز به خود جلب کند. نگرانیهایی درباره افراطگرایی، مردسالاری و همچنین آزارهای دنیای مجازی. این سریال درباره یک نوجوان 13ساله سفیدپوست است که به قتل همشاگردیاش متهم میشود. اینکه اجتماع با او و خانوادهاش چه میکنند، یک وجه سریال است و وجه دیگر آن شرایطی است که او را به این مسیر سوق داده است. در سریال همچنین به بررسی تأثیرات فضای دیجیتال و گروههای آنلاین مردسالار بر ذهنیت و رفتار نوجوانان میپردازد و نشان میدهد که چگونه این عوامل میتوانند به رفتارهای خشونتآمیز منجر شوند. ۶۶.۳ میلیون نفر دو قسمت اول آن را دیدهاند و بهسرعت واکنشبرانگیز شد. بسیاری در تیکتاک و شبکههای اجتماعی به دنبال ردپای مسائل مطرحشده در نوجوانان خود میگردند، اما برخی معتقدند این سریال برای نابودی اعتمادبهنفس نوجوانان سفید ساخته شده و برخی دیگر میگویند این سریال در راستای تلاش دولتها برای محدودکردن شبکههای اجتماعی است. یکی از نویسندگان سریال تأکید کرده که داستان کاملا تخیلی است و براساس هیچ ماجرای واقعیای ساخته نشده است. هرچند کسی تخیلیبودن ماجرای سریال را باور نکرد. بهویژه آنکه در ساخت این سریال سعی شده همه چیز شکل واقعیت بگیرد و بدون قطعکردن بازیها، فیلمبرداری شده است. برخی این سؤال را مطرح کردهاند که آیا سفیدپوست طبقه متوسط بودن، انسان را در جایگاه مجرم ابدی قرار میدهد؟
از سویی دیگر بسیاری با دیدن سریال این را از خود میپرسند که اگر جای پدر و مادر این نوجوان بودند، چه عکسالعملی نشان میدادند. آیا مانند مادر جیمی 13ساله، دچار احساس سنگین گناه و مسئولیتپذیری میشدند و مدام تلاش میکردند توجیهی برای رفتار پسرش پیدا کنند یا مانند پدر، دیگران را سرزنش میکردند؛ حتی قربانی، حتی جامعه و حتی سیستم قضائی را. جمعی از سیاستمداران به این سریال واکنش نشان دادهاند. ایلان ماسک نظری را بازنشر کرده است که به جابهجایی نژادی اشاره دارد. از طرفی «آنالیز میدگلی»، یکی از اعضای پارلمان، پیشنهاد داده است که این سریال در مدارس و پارلمان به نمایش درآید تا به مقابله با زنستیزی و خشونت علیه زنان و دختران کمک کند. «کییر استارمر»، نخستوزیر بریتانیا نیز از این پیشنهاد حمایت کرده و اظهار کرده است که تماشای این سریال با فرزندان نوجوانش تأثیر عمیقی بر او گذاشته است.