گفتوگوی «شرق» با پولادزنان ایران در آستانه اعزام به مسابقات قهرمانی 2025 جهان
رکوردهای امیدبخش و مدالهایی که در دسترس است
در دل اردوی تمرینی پایانی پیش از اعزام به مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان جهان که به میزبانی کشور پرو و شهر لیما برگزار میشود، دختران وزنهبردار تیم ملی زنان ایران، قوی و مصمم و سرشار از انگیزه در حال آمادهسازی برای نخستین و البته بزرگترین چالش پیشروی خود در سال جدید هستند. چالشی در قالب جدالی جهانی که میتواند برای این دختران ملیپوش مدالهایی رنگارنگ به ارمغان آورده و برگی جدید به تاریخ افتخارات ورزش زنان ایران بیفزاید. دخترانی که با تمام توان و انرژی خود نزدیک به سه ماه است زیر نظر مربی جوانی که تا همین چند وقت قبل در کنارشان بهعنوان عضوی از تیم ملی زنان، وزنه میزد و حالا در کسوتی جدید انجام وظیفه میکند، مشغول آمادهسازی برای حضور در این رویداد مهم هستند.


پرتو جغتایی: در دل اردوی تمرینی پایانی پیش از اعزام به مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان جهان که به میزبانی کشور پرو و شهر لیما برگزار میشود، دختران وزنهبردار تیم ملی زنان ایران، قوی و مصمم و سرشار از انگیزه در حال آمادهسازی برای نخستین و البته بزرگترین چالش پیشروی خود در سال جدید هستند. چالشی در قالب جدالی جهانی که میتواند برای این دختران ملیپوش مدالهایی رنگارنگ به ارمغان آورده و برگی جدید به تاریخ افتخارات ورزش زنان ایران بیفزاید. دخترانی که با تمام توان و انرژی خود نزدیک به سه ماه است زیر نظر مربی جوانی که تا همین چند وقت قبل در کنارشان بهعنوان عضوی از تیم ملی زنان، وزنه میزد و حالا در کسوتی جدید انجام وظیفه میکند، مشغول آمادهسازی برای حضور در این رویداد مهم هستند.
انگیزه و هدف هرکدام از این دختران بالابردن و برافراشتهکردن پرچم سه رنگ ایران عزیزمان در این نبرد جهانی است. به همین دلیل است که هر حرکت، هر جنگی که برای مهار وزنه سنگین و سرد و تصاحب رکوردهای تازه میکنند، نه فقط نشان از قدرت بدنی دارد، بلکه ارادهای پولادین و قلبهای سرشار از امیدشان را گواهی میدهد. در این مسیر پرفراز و نشیب و پیش از آنکه این نبرد حساس جهانی آغاز شود، با این دختران و سرمربیشان به گفتوگو نشستیم تا از آرزوها، اهداف و پیشبینیهایشان برای مسابقات جهانی پرو بشنویم. سه ملیپوش ایران که نماینده جامعه زنان ورزشکار در این رقابتها هستند، در گفتوگو با خبرنگار «شرق»، از چالشهای تمرینات، هیجان حضور در مسابقات جهانی و تلاش بیوقفهشان برای رسیدن به قهرمانی صحبت کردند.
خودتان را معرفی کنید و ارزیابی خود را از میزان آمادگی در آستانه مسابقات جهانی پرو برایمان بگویید؟
ریحانه: من ریحانه کریمی هستم در دسته 71 کیلوگرم و قرار است به عنوان یکی از سه عضو تیم دختران در این مسابقات حضور داشته باشم. در این مسابقات حریفان اصلیام از نیوزیلند و چین هستند که معمولا رکوردهای بالا ثبت میکنند و من قرار است با این نفرات رقابت کنم. تمام تلاش من مانند تکتک اعضای این تیم عملکرد خوب و انجام شش حرکت صحیح است تا بتوانیم با نمایشی خوب بهترین نتیجه را بگیریم و مردم ایران را خوشحال کنیم.
آلما: من آلما حسینی ملیپوش وزن 64 کیلوگرم هستم. سطح مسابقاتی که پیشرو داریم بسیار بالاست و همه حریفان در کلاس جهانی با هم رقابت میکنند. هدف ما در این مسابقات کسب مدال است و با سپریکردن اردوی آمادهسازی توانستهایم به سطح خوبی از آمادگی فنی و بدنی برسیم و تلاش خواهیم کرد با انگیزه بالا، بهترین نمایش ممکن را داشته باشیم. اگر بتوانیم رکوردهایی را که در تمرینات و اردوهای تمرینی ثبت کردیم در مسابقات جهانی نیز تکرار کنیم، صاحب مدال خواهیم شد. امیدوارم این اتفاق رخ بدهد.
غزاله: سیده غزاله حسینی هستم و در مسابقات جهانی پرو در دسته 76 کیلوگرم شرکت میکنم. من روز شنبه سیزدهم اردیبهشت مسابقهام را برگزار خواهم کرد و انگیزه بسیاری دارم تا با ثبت رکوردهای عالی بتوانم روی سکو رفته و با مدال جهانی به کشور بازگردم.
دختران وزنهبرداری ایران پس از این مسابقات جهانی باید خود را آماده حضور در بازیهای کشورهای اسلامی کنند. مسابقاتی که کمیته ملی المپیک روی مدالهای دختران وزنهبردار در آن رقابتها حساب کرده و امیدوار است شاهد درخشش این ورزشکاران در عربستان باشد. نظر شما درباره آن مسابقات چیست و با توجه به انتظاری که کمیته ملیالمپیک دارد، آیا شانس کسب مدال برای خود قائل هستید؟
ریحانه: ما چند ماه تا آغاز بازیهای کشورهای اسلامی فرصت داریم. به محض اینکه از مسابقات جهانی بازگردیم، بعد از استراحتی یک هفتهای مجدد وارد اردوهای تمرینی خواهیم شد تا خود را آماده مسابقات پیشرو کنیم و در دو ماه باقیمانده به حداکثر آمادگی برسیم. این نخستینبار است که من قرار است در بازیهای کشورهای اسلامی حضور پیدا کنم و این امر انگیزه من را بسیار زیاد کرده تا بهترین عملکرد را داشته باشم.
آلما: من نیز برای نخستینبار قرار است حضور در بازیهای کشورهای اسلامی را تجربه کنم و تصور میکنم با توجه به آمادگی فعلی که داریم و فرصت کافی برای تکمیلکردن پروسه آمادگی میتوانیم قول مدال بدهیم. قطعا هر ورزشکاری دوست دارد از مسابقاتی که در آن شرکت میکند با مدال بازگردد و برای من هم هدف نهایی همین خواهد بود.
از رقبای خود در بازیهای کشورهای اسلامی شناخت کافی دارید؟
غزاله: بیشتر وزنهبردارانی که در بازیهای کشورهای اسلامی حاضر میشوند همان نفراتی هستند که ما در رقابتهای آسیایی و گاهی در رقابتهای جهانی با آنها روبهرو میشویم. وزنهبردارانی از کشورهایی مانند ازبکستان، قزاقستان و... که شناخت خوبی نسبت به آنها داریم و همراه با کادر فنی تیم ملی و مربیان عملکردشان را آنالیز کردیم. بهطورکلی این دومین باری است که قرار است دختران وزنهبردار در بازیهای کشورهای اسلامی حاضر شوند و این برای ما بستر خوبی است که بتوانیم شایستگی خود را نشان دهیم و از اعتماد کمیته ملی المپیک با کسب مدالهای رنگارنگ تشکر و تقدیر کنیم. هدف ما این است که با پشت سر گذاشتن موفق مسابقات انتخابی جزء افراد اعزامی باشیم.
الهام حسینی مربی فعلی تیم ملی که بهتازگی در جایگاه سرمربی به شما کمک میکنند، چقدر در روند آمادهسازی شما مؤثر بوده است؟
ریحانه: از آنجایی که الهام حسینی پیش از این عضوی از تیم ملی بودند و در کنار ما تمرین میکردند و به نوعی همتیمی بودیم و حالا سرمربی تیم هستند، کارکردن با او برایمان بسیار لذتبخش است. به این دلیل که او درک بسیار خوبی از مشکلات ما به عنوان اعضای تیم ملی دارد و شناخت خوبی نیز داشته و این صمیمیت بین اعضای تیم بسیار کمککننده است. امیدوارم با کسب نتایج خوب در رویدادهایی که پیشرو داریم بتوانیم زحماتی را که برای ما میکشند، جبران کنیم.
آلما: همانطورکه ریحانه اشاره کرد به دلیل اینکه زمانی با مربیمان همتیمی بودیم یک درک متقابل و عالی در اردو حکمفرماست که میتواند بسیار مفید باشد.
غزاله: اینکه مربی امروز ما تا همین چند وقت قبل به عنوان عضوی از تیم ملی به میدان میرفته، سختی کشیده، تلاش کرده و مدالآور تیم ملی محسوب میشده میتواند برای ما مفید باشد، چراکه او میتواند تجربیات خودش را در اختیار ما قرار دهد و این موجب میشود ما چند قدم به جلو پیش برویم. او در این مدت تلاش کرده تمامی کم و کسریهای موجود در اردو را رفع کند و در عین جدیت و مدیریت خوب، همدلی و تعامل خوبی در اردو ایجاد کرده است.
حسینی: به درخشش نفراتم امیدوارم
الهام حسینی، سرمربی تیم ملی وزنهبرداری زنان ایران در ادامه این گفتوگو به جمع ما پیوست و درباره وضعیت اردو و شرایطی که پیشروی تیم ملی در آستانه مسابقات جهانی است، توضیح داد. او درباره مسابقات جهانی پیشرو و اینکه فاکتورهایش برای انتخاب این سه نفر چه بوده؟ پاسخ داد:«ما از اواخر بهمن سال گذشته اردوهای آمادهسازی تیم ملی را آغاز کردیم. آن زمان ملیپوشان با آمادگی حدودا 75 درصدی وارد اردو شدند. نفرات را رصد کردیم و اساس بر این بود که با بررسی وضعیت ملیپوشان و مشورت با کمیته فنی فدراسیون، اعزام به این مسابقات رویکردی کیفی داشته باشد. در واقع تصمیم بر این شد نفراتی به مسابقات جهانی اعزام شوند که با درصد آمادگی بیشتر بتوانند شانس بیشتری برای کسب مدال داشته باشند. یک رکوردگیری رسمی 16 فروردین برگزار و شرایط را کاملا دقیق بررسی کردیم.
با این رویکرد در نهایت این سه نفر که رکوردهایشان به مدالآوری نزدیکتر بود انتخاب شدند تا در مسابقات جهانی تیم ملی را همراهی کنند». در حالی که مسابقات سیزدهم ماه جاری آغاز میشود، سرمربی تیم ملی درباره میزان آمادگی شاگردانش توضیح داد: «طبق برنامه پیش رفتیم و با نهایت آمادگی قرار است در مسابقات حضور داشته باشیم. مشکل اصلی مسافت طولانی سفر و تفاوت ساعت کشور میزبان با ایران است که برای بهترشدن وضعیت چند روز زودتر به آغاز مسابقات راهی میشویم تا بدنهای ورزشکاران به شرایط جدید عادت کرده و روی عملکردشان تأثیر منفی ایجاد نکند». ارزیابی الهام حسینی از حریفان اینگونه است: «ما استارت لیست اولیه و لیست نهایی رقبا را بررسی کردیم و با توجه به بررسی افراد و رکوردهایشان متوجه شدیم که تقریبا از 90 درصد حریفان شناخت کامل و دقیقی داریم. حریفانی از کشورهای آمریکا، کره جنوبی، کلمبیا، کشور میزبان و اوکراین که همگی باتجربه و قدرتمند هستند. اعضای تیم ما نیز وزنهبرداران بیتجربهای نیستند و چند میدان بینالمللی داشتهاند. تمام هدف ما این است که این نفرات بتوانند در مسابقات نیز مانند تمرینات وزنههای خوبی بزنند و به مدال دست پیدا کنند. ما به اعضای تیم امید زیادی داریم که دست پر برگردند».