|

مصطفی سلطانی‌ورزقانی در یادداشتی نوشت:

از المپیک توکیو تا جهانی نروژ معجزه یا درایت

مصطفی سلطانی‌ورزقانی در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: تیم کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی اسلو نروژ به‌خصوص روز دوم، شروعی توفانی و تاریخی را رقم زد؛ 16 برد در 16 مسابقه که حاصل آن کسب دو مدال طلا توسط حسن یزدانی و امیر‌حسین زارع و راهیابی چهار وزن به فینال مسابقات بود.

تیم کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی اسلو نروژ به‌خصوص روز دوم، شروعی توفانی و تاریخی را رقم زد؛ 16 برد در 16 مسابقه که حاصل آن کسب دو مدال طلا توسط حسن یزدانی و امیر‌حسین زارع و راهیابی چهار وزن به فینال مسابقات بود. نتایج این مسابقات علاوه بر نشاط و غرور ملی، بیشتر شبیه یک معجزه بود؛ چرا‌‌که کمتر کسی باور داشت در چهار وزن روز دوم، کشتی‌گیران جوان و کم‌تجربه که اولین تجربه جهانی در مسابقات بزرگسالان را داشتند، بتوانند به فینال مسابقات راه یابند. اما روز سوم و چهارم نتایج خوبی کسب نشد و از چهار فینالست تنها کامران قاسم‌پور توانست مدال طلا بگیرد و در دو وزن باقی‌مانده مجتبی گلیج مدال برنز را کسب کرد و در نهایت تیم جوان ایران در عین شایستگی با کمی بدشانسی مقام ارزشمند سوم قهرمانی جهان را کسب کرد. معجزه‌ای که با درایت و ایجاد تغییرات اساسی بعد از ناکامی در مسابقات المپیک توکیو حاصل شد. این تغییرات حاصل سه تغییر ساختاری است:

1- ایجاد امکانات و بسترهای مناسب برای آمادگی ملی‌پوشان: فدراسیون کشتی با تجهیر و نوسازی کمپ حاج قاسم سلیمانی و خانه‌های کشتی شهیدان صدرزاده و ابراهیم هادی، امکانات مناسب و فراتر از استاندارد‌های جهانی را برای آماده‌سازی کشتی‌گیران و برپایی اردو‌های آمادگی بلند‌مدت ایجاد کرد. این کمپ موجب انگیزه و نشاط کشتی‌گیران برای آماده‌سازی مسابقات جهانی نروژ شد.

2- ایجاد تغییر در کادر فنی و مربیان: بعد از بازگشت کشتی‌گیران آزاد‌کار از المپیک توکیو، فدراسیون اقدام به تغییر در کادر مربیان کرد و با انتخاب و انتصاب پژمان درستکار به‌عنوان سرمربی، سعی در ایجاد تغییرات اساسی و بنیادی در روش‌های آماده‌سازی کشتی‌گیران برای مسابقات جهانی نروژ داشت. سر‌مربی تیم ملی، پژمان درستکار، 50 روز مانده تا شروع مسابقات، اقدامات سازنده‌ای را در مدت‌کوتاه انجام داد از‌جمله:

- ایجاد انگیزه با ایجاد فضای مناسب و رقابت بین کشتی‌گیران و ارتقای روحیه جنگندگی

- تغییر در شیوه تمرینات آماده‌سازی و طراحی تمرینات جدید بدن‌سازی به‌منظور آمادگی جسمانی کشتی‌گیران

- آنالیز کشتی‌گیران تیم ملی به‌منظور شناسایی نقاط ضعف و طراحی تمرینات متناسب برای برطرف‌کردن نقاط ضعف کشتی‌گیران

- بازبینی و آنالیز کشتی حریفان در جلسات متعدد به‌منظور انتخاب و پیاده‌سازی تاکتیک مناسب برای غلبه بر حریفان که این امر در تمام مراحل از تمرینات آماده‌سازی تا دقایق آغازین مسابقات به نحو مطلوب و اثر‌بخش انجام شد؛ به‌خصوص روز دوم مسابقات در دو فینال بین حسن یزدانی و تیلور، امیر‌حسین زارع و پتراشویلی، همچنین چهار کشتی مرحله نیمه‌نهایی وزن‌های 57 سرلک، 65 امیر‌محمد یزدانی، 79 محمد نخودی، 92 کامران قاسم‌پور که با آنالیز و کوچ خوب بر حریفان قدر خود غلبه کرده و به فینال مسابقات راه یافتند.

- مهم‌تر از همه هماهنگی، همدلی و کار تیمی در این دوره از مسابقات به خوبی نمایان بود.

3- جوان‌گرایی و اعزام تیم جوان به مسابقات: از دیگر تغییرات اساسی فدراسیون بعد از بازگشت از مسابقات المپیک، جوان‌کردن تیم بود. میانگین سنی تیم کشتی آزاد در این رقابت‌ها 22 سال است؛ سه کشتی‌گیر رحمان عموزاد، عرفان الهی و محمد نخودی (کسب مدال نقره) تنها 19 سال دارند و امیر‌حسین زارع (کسب مدال طلا) و امیرمحمد یزدانی (کسب مدال نقره) 20‌ساله هستند. این تغییر استراتژیک در این دوره از مسابقات به‌خوبی جواب داد و بارقه‌های امید را در کشتی ایران زنده کرد. هر‌چند این تیم جوان و نوپا در این دوره از مسابقات با عملکرد قابل قبول و فراتر از حد انتظار، با اختلاف کمی عنوان سومی (سه مدال طلا، سه مدال نقره و یک برنز) را کسب کرد، اما هنوز در ابتدای کار است و راه دشواری پیش‌رو دارد؛ چرا‌که این تیم در عین جوان‌بودن، شکننده است و باید از آن مراقبت شود. بنابراین فدراسیون کشتی می‌بایست بعد از بازگشت، به همراه تیم مدیریتی و فنی فدراسیون مروری از این دوره از مسابقات را در دستور کار قرار دهد. همچنین از نقد و اندرز‌های متخصصان، تحلیلگران و مفسران کشتی بهره گرفته و برنامه‌های آماده‌سازی متناسب را برای مسابقات آتی به کار ببندد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها