|

گزارش «شرق» از حضور و سخنرانی مولوی عبدالحمید در مراسم معارفه استاندار سیستان‌و‌بلوچستان

وفاق به شرق رسید

عثمانی: اقدامات دولت پزشکیان، گام بزرگی در جهت تقویت وفاق ملی است

با شروع به کار دولت چهاردهم، هرچند عدم به‌کارگیری نیروهای اهل سنت در بدنه وزارتی‌ سبب انتقادات جامعه اهل سنت ایران از مسعود پزشکیان و دولت چهاردهم شد، اما در ادامه برخی اقدامات رئیس‌جمهور مانند انتخاب استاندار اهل سنت برای دو استان کردستان و سیستان‌وبلوچستان و نیز برگزیدن نیروی اهل سنت در سمت معاون رئیس‌جمهور باعث شد ‌بخشی از بدنه منتقدان به عملکرد دولت چهاردهم نگاهی متفاوت پیدا کنند و امیدوار به تحقق شعار وفاق ملی توسط مسعود پزشکیان باشند.

وفاق به شرق رسید

عبدالرحمن فتح‌الهی: با شروع به کار دولت چهاردهم، هرچند عدم به‌کارگیری نیروهای اهل سنت در بدنه وزارتی‌ سبب انتقادات جامعه اهل سنت ایران از مسعود پزشکیان و دولت چهاردهم شد، اما در ادامه برخی اقدامات رئیس‌جمهور مانند انتخاب استاندار اهل سنت برای دو استان کردستان و سیستان‌وبلوچستان و نیز برگزیدن نیروی اهل سنت در سمت معاون رئیس‌جمهور باعث شد ‌بخشی از بدنه منتقدان به عملکرد دولت چهاردهم نگاهی متفاوت پیدا کنند و امیدوار به تحقق شعار وفاق ملی توسط مسعود پزشکیان باشند. این امیدواری تا جایی پررنگ شده است که مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه مسجد مکی زاهدان، دیروز (شنبه) در مراسم تکریم و معارفه استاندار جدید سیستان‌و‌بلوچستان شرکت کرد.

این مراسم با حضور اسکندر مومنی، وزیر کشور، علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور، فرماندهان ارشد انتظامی و نظامی، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و جمعی از مسئولان و مقامات استانی، معتمدان و متنفذان سراسر این خطه پهناور در تالار فردوسی دانشگاه سیستان‌و‌بلوچستان برگزار شد. به نوشته مهر، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی در مراسم تکریم و معارفه استاندار سیستان‌و‌بلوچستان اذعان کرد: «بیش از دو سال است که توفیق حضور در جلسات را ندارم، اما خیرخواهی خود را تا آنجا که توانستم، در این مدت انجام داده‌ام». امام‌جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به شعارهای دکتر پزشکیان متذکر شد: «در ایام انتخابات و پس از پیروزی، رئیس‌جمهور دولت چهاردهم وعده‌هایی در راستای نفع ملت و کشور داده‌اند که تاکنون نیز در مسیر برآورده‌‌کردن آنها پیش رفته و قدم‌های مثبتی نیز برداشته، اما هنوز گام‌های زیادی نیاز است که برای کشور و مردم باید برداشته شود». او ادامه داد: «انتخاب در منصب‌ها از اقوام و مذاهب، یکی از وعده‌های دولت چهاردهم بوده که عملی شده و قدم‌هایی در این مسیر برداشته شده و در این زمینه انتخاب و انتصاب استانداران اهل سنت در خوزستان، کردستان و سیستان‌وبلوچستان جای قدردانی دارد».

وی خطاب به مسئولان کشوری تأکید کرد: «در انتصابات، از شایستگان بومی استفاده شود؛ چراکه در این کار، حکمت فراوانی نهفته است و عامل رضایت مردم می‌شود». مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی با ابراز خرسندی از انتصاب استاندار سیستان‌و‌بلوچستان از قوم بلوچ و مذهب اهل سنت، تصریح کرد: «مردم این استان نیز از این بابت خوشحال هستند که در دولت وفاق ملی، به فرزندی از دیار سیستان‌و‌بلوچستان که شایستگی دارد، اعتماد شد». به گفته امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، «اینکه به مردم سیستان‌و‌بلوچستان از تمامی اقوام و مذاهب فرصت داده شد تا توانایی و کارآمدی خود را نشان دهند،‌ مهم است. هیچ سرمایه‌ای بالاتر از سرمایه مردم در جامعه نیست. مردم شایسته و توانمند در جای‌ جای ایران اسلامی فراوان حضور دارند». او در توصیه‌ای به دولت پزشکیان عنوان کرد: «در دولت، از شایستگان قوی استفاده شود و به مردم از هر قوم و مذهبی اعتماد شود؛ چون به‌کارگیری افراد در انتصابات از اقوام و مذاهب مختلف، فاصله‌ها را در جامعه کم می‌کند. در شایسته‌سالاری همه اقوام و مذاهب باید ملاک قرار گیرد». مولوی عبدالحمید با اشاره به حادثه اخیر منطقه گوهرکوه شهرستان‌ تفتان بیان کرد: «این حادثه باعث رنجش ما شده و برای ما نیز دغدغه بود. علاج این موضوع آن است که مسئولان دولت باید دل توده مردم را به دست آورده و همه مردم را در کنار یکدیگر ببینند».

وزیر کشور هم در این مراسم گفت: «بر اساس شعار وفاق ملی و همبستگی ملی، هیچ تفاوتی نباید وجود داشته باشد. ملاک اصلی، شایستگی و کارآمدی افراد است. هرکس بر اساس این شاخص‌ها مشخص شد که دارای این ملاک است، باید در فهرست قرار گیرد. هیچ تفاوتی بین اقوام و مذاهب وجود ندارد؛ این میثاق کار ما در وزارت کشور است».

 استقبال از انتخاب استاندار بومی

پیش‌تر مولوی عبدالحمید از انتخاب استاندار بومی برای سیستان‌‌و‌بلوچستان استقبال کرده و آن را از «اقدامات خوبی» توسط دولت پزشکیان دانسته بود که سبب «افزایش اتحاد و انسجام» و «تغییر شرایط» می‌شود. در همین زمینه و به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید، شامگاه چهارشنبه (۹ آبان ۱۴۰۳) در جمع مردم شهرستان چابهار، به انتخاب استاندار جدید سیستان‌‌و‌بلوچستان در دولت چهاردهم اشاره و عنوان کرد: «خوشحال شدیم که هیئت دولت فردی از خودِ استان را به‌عنوان استاندار سیستان‌‌و‌بلوچستان انتخاب کرده است.

ایشان انسان توانمند، کاردان و باسوادی است و چندین دوره مسئولیت معاونت عمرانی استانداری را بر عهده داشته است». امام‌‌جمعه زاهدان ابراز امیدواری کرد‌ «در آینده شاهد اتفاقات خوب بیشتری باشیم؛ چراکه اقدامات خوب به خیر کشور و به نفع همه است و سبب افزایش اتحاد و انسجام و تغییر شرایط می‌شود».

عثمانی: اقدامات دولت پزشکیان، گام بزرگی در جهت تقویت وفاق ملی است

محمدقسیم عثمانی در گفت‌وگویی با «شرق»، درباره شکستن سکوت دوساله مولوی عبدالحمید و حضورش در مراسم تکریم و معارفه استاندار جدید سیستان‌و‌بلوچستان به اقدامات اخیر دکتر پزشکیان در جهت به‌کارگیری افراد توانمند شایسته و نخبه اهل سنت اشاره دارد و به باورش «رئیس‌جمهور با این انتصابات گام‌های اساسی در راستای تحقق شعار وفاق ملی برداشت»؛ امری که به گفته او، «شایسته تقدیر و تشکر است». 

اگرچه از منظر این بهارستان‌نشین، «موضوع وزیر اهل سنت در نهایت محقق نشد، اما در ادامه راه دولت چهاردهم شاهد عمل به وعده‌های دکتر پزشکیان در به‌کارگیری اهل سنت با هدف تقویت شعار وفاق ملی بودیم». نماینده مجلس دوازدهم، این دست اقدامات دکتر پزشکیان را گام‌های مؤثری در جذب حداکثری و دفع حداقلی توصیف می‌کند که حضور دیروز (شنبه) مولوی عبدالحمید در مراسم تودیع و تکریم استاندار سیستان و بلوچستان را مؤیدی بر آن می‌داند.

محمدقسیم عثمانی در ادامه گپ‌وگفتش با «شرق»، شکسته‌شدن تابوی به‌کارگیری اهل سنت در مناصب و سمت‌های حساس را هم به بوته تحلیل می‌برد و با ارجاعی به اقدام رهبر انقلاب در انتخاب شهرام ایرانی به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، تأکید دارد «این تابو قبل‌تر با نگاه بسیط رهبر معظم انقلاب شکسته شد». ضمن آنکه به گفته نماینده بوکان، «دولت پزشکیان هم با به‌کارگیری فردی مانند مهندس عبدالکریم حسین‌زاده به عنوان معاون رئیس‌جمهور که به مراتب مهم‌تر از انتخاب وزیر اهل سنت است، به شکسته‌شدن بیشتر این تابو کمک کرد». با این وجود عثمانی ابراز امیدواری کرد «روند شکسته‌شدن تابوها تا جایی ادامه پیدا کند که اساسا یک نگاه ملی برای شایسته‌گزینی مطرح باشد».

در ادامه این چهره سیاسی اهل سنت به برخی سوء‌تفاهمات و خلط مبحث‌هایی که ناخواسته توسط موضع‌گیری‌های محمدجواد ظریف در انتخاب گزینه‌های اهل سنت برای کابینه چهاردهم مطرح شد، اشاره دارد و هم‌زمان با یادآوری سفر اخیر مسعود پزشکیان به قم و دیدار با مراجع معتقد است «این سوءتفاهم‌ها و خلط مبحث‌های ناخواسته پیرامون به‌کارگیری اهل سنت رفع شده است»، کمااینکه از منظر وی، «به‌کارگیری مهندس حسین‌زاده به عنوان معاون رئیس‌جمهور، نه به واسطه اهل سنت بودنش، بلکه به دلیل شایستگی و تخصص صورت پذیرفت».

محمدقسیم عثمانی در ادامه ارزیابی خود ابراز امیدواری کرد که «این چهره‌های نخبه اهل سنت، چه در سمت معاون رئیس‌جمهوری، چه در مقام استاندار و سایر سمت‌ها بتوانند با عملکردی شایسته و قابل تقدیر، مسیر را برای استفاده هرچه بیشتر از نیروهای شایسته اهل سنت در سال‌های آینده باز کنند» و در نهایت شرایط به جایی برسد که از دید او، ملاک به شایستگی، تخصص، تجربه، دانش و سواد افراد جدیت یابد». البته نماینده مجلس دوازدهم، روند جاری در آشتی برخی چهره‌ها و نخبگان اهل سنت مانند مولوی عبدالحمید با جریان سیاسی را از مبنای دیگری مورد واکاوی قرار می‌دهد و بیان می‌کند «همراهی و همکاری نخبگان سیاسی و مذهبی اهل سنت می‌تواند به همراهی بیشتر مردم و بدنه جامعه اهل سنت هم منجر شود». چراکه از دید عثمانی، «این نخبگان سیاسی و مذهبی در نهایت بخشی از جامعه اهل سنت را نمایندگی می‌کنند و به همین دلیل به هر میزان که شاهد حمایت بیشتر نخبگان سیاسی و مذهبی اهل سنت باشیم، به همان میزان بدنه جامعه اهل سنت هم احساس نزدیکی بیشتری با دولت و نظام خواهد کرد».

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها