|

چرا اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، ناشران را به بازی نمی‌گیرد؟

می‌گویند ناشران به سرمایه‌داران ورشکسته معروف شده‌اند. آنها بالقوه سرمایه‌دار هستند و بالفعل ورشکسته هستند، اما در‌حال‌حاضر در این تنگنای اقتصادی و ممیزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمی‌توان آنها را بالقوه نیز سرمایه‌دار دانست و متأسفانه صنعت نشر کاغذی در اغما به سر می‌برد و شاید هم دارد آخرین نفس‌هایش را می‌کشد و اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران به دلایل زیر که رسالت و صداقت خود را از دست داده است، نمی‌تواند برای نجات ناشران کار مثبتی انجام دهد.

چرا  اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، ناشران را  به بازی  نمی‌گیرد؟

داود علی‌بابائی-نویسنده و مدیرمسئول انتشارات امید فردا: می‌گویند ناشران به سرمایه‌داران ورشکسته معروف شده‌اند. آنها بالقوه سرمایه‌دار هستند و بالفعل ورشکسته هستند، اما در‌حال‌حاضر در این تنگنای اقتصادی و ممیزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمی‌توان آنها را بالقوه نیز سرمایه‌دار دانست و متأسفانه صنعت نشر کاغذی در اغما به سر می‌برد و شاید هم دارد آخرین نفس‌هایش را می‌کشد و اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران به دلایل زیر که رسالت و صداقت خود را از دست داده است، نمی‌تواند برای نجات ناشران کار مثبتی انجام دهد.

 

1- اتحادیه فعلی به جای اینکه به معضلات و مشکلات اقتصادی و مالی ناشران بپردازند و سعی کند برای آنها از وزارت فرهنگ یارانه کاغذ گرفته و برای خرید کتاب از ناشران اقدام کند، فقط به تظاهر و ظاهرسازی مانند ملاقات با معاونان فرهنگی وزارتخانه و جلسات خصوصی برگزارکردن با آنها و بریز‌ و‌ بپاش اکتفا کرده و هیئت‌مدیره با خودنمایی و عکس یادگاری گرفتن دسته‌جمعی می‌گویند: ما از حقوق ناشران و کتاب‌فروشان دفاع می‌کنیم، در‌حالی‌که تا‌کنون این ملاقات‌ها هیچ نتیجه مثبتی برای ناشران در بر نداشته است (عکس‌های گرفته‌شده در کانال اتحادیه آمده است).

 

2- نمی‌دانم چرا تعاونی ناشران شهرهایی مانند قم و مشهد به ناشران کاغذ یارانه‌ای می‌دهند، اما تعاونی ناشران شهر تهران که زیر نظر اتحادیه ناشران تهران است، کاغذ را به قیمت روز و آزاد عرضه می‌کنند.

 

3- در کانال تلگرامی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران فقط اخبار ترحیم‌ها، درباره ثبت‌نام بیمه تکمیلی، مسابقات گوناگون مانند شطرنج و ملاقات‌های متعدد مثلا با فلان سرهنگ پلیس اطلاعات فاتب یا مدیریت نهاد کتابخانه‌های عمومی و درباره مالیات و امثالهم آورده می‌شود و از مسائل اصلی ناشران خبری نیست. و این اخبار حاشیه‌ای کمکی به ناشران، کتاب‌فروشان و صنعت نشر کاغذی نمی‌کند و اصلا ناشران و کتاب‌فروشان عضو اتحادیه و... را از گردونه فعالیت اتحادیه خارج کرده و به قول معروف آنها را به بازی نمی‌گیرند.

 

4- هیئت‌مدیره اتحادیه با همه اقشار جامعه ملاقات حضوری گذاشته؛ اما با ناشران عضو اتحادیه هیچ ملاقاتی نداشته‌اند و با اینکه بیش از یک‌سال‌و نیم از انتخاب هیئت‌مدیره جدید می‌گذرد، هیچ‌گونه مجمع عمومی با ناشران و کتاب‌فروشان عضو برگزار نکرده‌اند تا ناشران مشکلات خود را با آنان بیان کنند. در این مجامع شرکت کرده و جواب‌گوی سؤالات ناشران و کتاب‌فروشان باشند و متأسفانه این هیئت‌مدیره خود را قیم ناشران قلمداد کرده و از جانب آنها با کارگزاران وزارت فرهنگ و... صحبت کرده و می‌گویند مشکلات خود را به صورت مکتوب به ما بدهید تا به مسئولان رسانده و برای‌تان جواب بگیریم. من خودم تاکنون چندین نامه داده‌ام، اما جوابی دریافت نکرده‌ام.

 

5- سؤال من این است، اتحادیه‌ای که هر‌ساله حق عضویت از اعضا دریافت می‌کند، چه خدمات مثبت و کارسازی به آنها ارائه می‌دهد.

 

6- چرا اتحادیه بیلان مالی سالانه خود را در اختیار همه اعضا قرار نمی‌دهد تا مشخص شود چقدر درآمد داشته‌اند و چقدر هزینه کرده‌اند، به‌ویژه چقدر حقوق پرداخت کرده‌اند و اصلا این اتحادیه صورت اموال منقول و غیر‌منقولش چه چیزهایی است؟

 

7- چرا از حدود 10 هزار ناشر و کتاب‌فروش تهران، فقط زیر دو هزار نفر در اتحادیه عضو هستند؟ حتما علتی دارد.