|

سخنرانی بایدن در مجمع عمومی سازمان ملل:

کنار اوکراین می‌مانیم

‌رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد مدعی شد واشنگتن خواستار پایان‌یافتن جنگ در اوکراین است. جو بایدن همچنین با اشاره به نظم جهانی تأکید کرد که «نظم قانون‌محور» از سوی برخی کشورها تحت حمله قرار گرفته است. او درباره جنگ اوکراین گفت: «روسیه در اقدامی شرم‌آور با حمله بی‌رحمانه و غیرضروری به اوکراین اصول محوری منشور سازمان ملل را زیر پا گذاشته است».

کنار اوکراین می‌مانیم

‌رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد مدعی شد واشنگتن خواستار پایان‌یافتن جنگ در اوکراین است. جو بایدن همچنین با اشاره به نظم جهانی تأکید کرد که «نظم قانون‌محور» از سوی برخی کشورها تحت حمله قرار گرفته است. او درباره جنگ اوکراین گفت: «روسیه در اقدامی شرم‌آور با حمله بی‌رحمانه و غیرضروری به اوکراین اصول محوری منشور سازمان ملل را زیر پا گذاشته است». او تأکید کرد که هدف روسیه ازبین‌بردن حق اوکراین برای زیستن به عنوان یک کشور مستقل است. جو بایدن شخص ولادیمیر پوتین را «تنها مسئول جنگ اوکراین» دانست و گفت: یک عضو دائم شورای امنیت (روسیه) به همسایه‌اش (اوکراین) حمله کرد تا آن را از نقشه محو کند. او روسیه را به نقض منشور سازمان ملل متهم کرد و گفت: امروز پوتین اروپا را تهدید هسته‌ای کرده و نظام منع اشاعه هسته‌ای را نادیده گرفت. بایدن همچنین به حمایت اخیر مسکو از برگزاری رفراندوم در چهار منطقه اوکراین برای الحاق به روسیه اشاره کرد و گفت: پوتین سربازان بیشتری را به میدان نبرد فراخوانده است. کرملین می‌خواهد رفراندوم ساختگی برگزار و بخش‌هایی از اوکراین را تصرف کند. این نقض منشور سازمان ملل متحد است. رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به اظهارات پوتین که گفته بود روسیه «مجبور» شده به اوکراین حمله کند، گفت: کسی روسیه را تهدید نکرد. فقط روسیه بود که این وضعیت را به عنوان یک مناقشه دید. ما هم از قبل هشدار دادیم که پوتین قصد حمله دارد.

رئیس‌جمهور روسیه پیش از اعلام فرمان حمله کشورش به اوکراین در ۲۴ فوریه سال میلادی جاری گفته بود: «اوکراین توسط روسیه به وجود آمده و هرگز یک کشور مستقل نبوده است» و امروز بایدن در واکنش به این اظهارات گفت: هدف پوتین از این جنگ، حذف اوکراین به عنوان یک کشور و یک ملت مستقل است. بایدن با اشاره به حمایت‌های ایالات متحده و متحدانش از اوکراین در مقابله با روسیه، بر لزوم ادامه کمک به کی‌یف تأکید کرد و هشدار داد: اگر کشورها بتوانند تمایلات استعمارطلبانه خود را بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای پی بگیرند، هرچه به آن باور داریم، تحت خطر خواهد بود. او همچنین اعلام کرد که خواستار پایان عادلانه این جنگ است، اما تصریح کرد که شرط آن، حفظ تمامیت ارضی اوکراین است. رئیس‌جمهور آمریکا از کشورها خواست که فارغ از اختلاف‌نظرهایشان، بر سر مسائلی مانند دفاع از حق حاکمیت کشورهای کوچک و بزرگ و کنترل تسلیحاتی همگام شوند.

جو بایدن همچنین اعلام کرد که ساختار شورای امنیت سازمان ملل باید تغییر کند و افزود: باور دارم که این سازمان باید فراگیرتر باشد تا به نیازهای دنیای امروز پاسخ دهد. اعضای شورای امنیت از جمله آمریکا باید از منشور سازمان ملل دفاع کرده و تنها در مواقع ضروری از «حق وتو» استفاده کنند. او اضافه کرد: آمریکا متعهد می‌شود که از افزایش تعداد اعضای دائم و موقت شورای امنیت سازمان ملل حمایت کند؛ از جمله اعطای عضویت دائم به کشورهایی در آمریکای لاتین، کارائیب و آفریقا. رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش به مذاکرات با ایران هم اشاره کرد و گفت: «آمریکا آماده بازگشت دوجانبه به برنامه جامع اقدام مشترک است اگر ایران به تعهداتش عمل کند. آمریکا با صراحت گفته است: ما به ایران اجازه نخواهیم داد به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. من همچنان معتقدم که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به این هدف است».

واکنش واشنگتن به پوتین

تونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده هم گفته است که آمریکا هرگز ادعاهای روسیه را درباره الحاق بخش‌های اوکراین به خودش حتی در صورت برگزاری رفراندوم در این مناطق به رسمیت نمی‌شناسد. بلینکن در توییتی نوشت: اگر روسیه این رفراندوم‌های شرم‌آور را برگزار کند، آمریکا و جامعه بین‌الملل هرگز ادعاهای روسیه را درباره بخش‌های الحاق‌شده اوکراین به رسمیت نمی‌شناسند. ما به موضع کنونی خود در قبال مردم اوکراین ادامه می‌دهیم. جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک قرار است ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر برای پیوستن به روسیه رفراندوم برگزار کنند. دو منطقه دیگر یعنی زاپوریژیا و خرسون نیز روز جمعه رفراندوم برگزار خواهند کرد.

کاخ سفید هم اعلام کرد: «ما اظهارات پوتین درباره سلاح هسته‌ای را جدی می‌گیریم، اما نیازی نمی‌بینیم که نیروهای بازدارنده خود را افزایش دهیم». «جان کربی»، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن اظهارات رئیس‌جمهور روسیه درباره سلاح هسته‌ای را جدی می‌گیرد ولی در حال حاضر ضرورتی نمی‌بیند که نیروهای بازدارنده استراتژیک خود را افزایش دهد. «این سخنان غیرمسئولانه روسیه به عنوان یک قدرت هسته‌ای در جهان است. ما آن را جدی می‌گیریم و تا جایی که بتوانیم تحرکات استراتژیک این کشور را دنبال می‌کنیم تا ما هم بتوانیم در صورت لزوم، در دفاع از خود تغییر ایجاد کنیم اما در زمان کنونی دلیلی برای انجام این کار نمی‌بینیم».

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها