نامه 1200 فعال و 13 تشکل صنفی به رئیسی درباره اینترنت
محدودیتهای اینترنت را متوقف کنید
13 تشکل صنفی حوزه فناوری و هزارو ۲۰۰ فعال در نامهای از ابراهیم رئیسی خواستهاند تا با اختیارات خود محدودیتهای اینترنت را رفع کند.
13 تشکل صنفی حوزه فناوری و هزارو ۲۰۰ فعال در نامهای از ابراهیم رئیسی خواستهاند تا با اختیارات خود محدودیتهای اینترنت را رفع کند.
به گزارش فرارو، نامهای با امضای بیش از هزارو ۲۰۰ نفر از مدیران کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات به رئیسجمهوری ارسال شده و از این مقام سیاسی کشور خواسته شده تا محدودیتهای اینترنت متوقف شود. در این نامه همچنین خواسته شده تا فعالان بازداشتشده صنعت آیتی نیز آزاد شوند.
از زمان شروع اختلالات اینترنتی در کشور، انجمنها، نهادها و تشکلهای مختلفی خواستار رفع این اختلالها شدهاند. در تازهترین این اقدامات نصر تهران گزارش داده نامهای با امضای هزارو ۲۰۰ فعال صنف آیتی نوشته شده است.
امضاکنندگان این نامه متشکل از ۱۳ انجمن و مجمع صنفی فعال هستند:
سازمان نظام صنفی رایانهای تهران
سندیکای صنعت مخابرات ایران
اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران (مپتا)
انجمن شرکتهای نرمافزاری (آشنا)
کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
انجمن تجارت الکترونیک اتاق تهران
سندیکای شرکتهای شناسایی و مکانیابی
انجمن تولیدکنندگان نرمافزار تلفن همراه ایران
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران
انجمن مدیریت فناوری ایران
انجمن مؤسسات و آموزشگاههای فرهنگی-هنری استان تهران
انجمن فینتک
مجمع تشکلهای دانشبنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران. امضاکنندگان این نامه از ریاستجمهوری خواستهاند تا از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و از ایجاد محدودیت در دسترسی به اینترنت جلوگیری کند. آنها به وعده ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات اشاره کرده و تأکید داشتهاند که «دسترسی به اینترنت بدون محدودیت» از شعارهای و وعدههای او بوده است.
در این نامه اعلام شده که دسترسی به اینترنت برای 50 میلیون نفر از مردم ایران مترادف با دسترسی به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهاست و معیشت میلیونها فرد به این ابزارها گره خورده است: «طبیعی است که هرگونه فیلترینگ یا ایجاد اختلال و محدودیت در این دسترسی، منجر به نارضایتی آحاد شهروندان شده و نارضایتیهای جدی ایجاد کند».
نویسندگان این نامه به تأثیر مثبت صنعت آیتی بر رشد اقتصاد کشور نیز تأکید کردند و گفتند در سالهای گذشته هزاران شرکت کوچک و بزرگ دانشبنیان به وجود آمده که دهها هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند و حالا با وجود این اختلالات اینترنتی، صنعت آنها با مشکل مواجه شده است. در این نامه آمده است که «اقتصاد دیجیتال بدون وجود زیرساخت اینترنت امن و پایدار و بهصرفه معنا ندارد».
در بخشی از نامه به این مسئله اشاره شده که ادامه شرایط حال حاضر به اعتماد کاربران نیز لطمه میزند؛ موضوعی که از دیدگاه امضاکنندگان نامه، سرمایه شرکتهای دانشبنیان حساب میشود و همین اعتماد مردم باعث شده کارکنان این شرکتها امید به ادامه کار داشته باشند: «اما ادامه این وضعیت هم به اعتماد کاربران لطمه میزند و هم امید کارکنان را از بین میبرد».در بخش پایانی این نامه تأکید شده که خواسته این هزار نفر خواستهای خیرخواهانه و وطندوستانه است؛ آنها رفع محدودیت پیامرسانها و شبکههای اجتماعی پرطرفدار و همچنین آزادی افرادی را که صرفا به دلیل فعالیت در این صنعت بازداشت شدهاند، خواستار شده و اعلام کردند این موارد اولین گام برای بازسازی اعتماد ازدسترفته کاربران است.