ارائه آموزشهای «مهارتی» در کار سوادآموزی به بیسوادان
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه سال گذشته 9هزارو 200 سوادآموز در مراکز محلی یادگیری نهضت سوادآموزی در حال آموزش بودند، گفت: علاوه بر آموزش سواد پایه، حداقل صد ساعت آموزش مهارتهای اساسی براساس نیازسنجی به سوادآموزان ارائه شد.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه سال گذشته 9هزارو 200 سوادآموز در مراکز محلی یادگیری نهضت سوادآموزی در حال آموزش بودند، گفت: علاوه بر آموزش سواد پایه، حداقل صد ساعت آموزش مهارتهای اساسی براساس نیازسنجی به سوادآموزان ارائه شد.
غلامرضا بروجی در گفتوگو با ایسنا، درباره مراکز یادگیری محلی نهضت سوادآموزی گفت: مراکز محلی یادگیری با هدف ایجاد یک فرصت مضاعف برای سوادآموزان است که علاوه بر باسوادشدن، مهارتهای زندگی را نیز به آنها بیاموزند؛ یعنی مرکزی که بر حسب علاقه جمعیت هدف، قالیبافی، خیاطی، جوشکاری و کشاورزی را آموزش میدهد و این جذابیت باعث کاربردیشدن کار و عامل مؤثر در نگهداشت سوادآموزان در کلاسهای سوادآموزی میشود.
او با بیان اینکه این مراکز در همه استانها بر حسب اعلام نیاز معاونان سوادآموزی و داشتن شرایط، با رعایت همه مسائل حقوقی و قانونی و ضوابط حاکم بر مراجع، مجوز تشکیل به آنها داده میشود، افزود: این مراکز بسیار در جذب جمعیت هدف و نگهداشت جمعیت هدف مؤثر است، زیرا در این مراکز علاوه بر یادگیری سواد پایه، سوادهای مهارتی هم آموزش داده میشود و با یک روش تلفیقی و ترکیبی علاوه بر سواد، مهارتهای زندگی متناسب با علاقه ارائه میشود.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه افراد با آموختن این مهارتها در این مراکز مدرک دریافت میکنند، ادامه داد: علاوه بر حل مشکل اشتغال، سواد را هم میآموزند و علاوه بر دریافت گواهی با مراجعه به فنی و حرفهای، گواهی گذراندن دوره را نیز دریافت میکنند.
بروجی با بیان اینکه در فرازهایی از اساسنامه نهضت سوادآموزی آمده است که علاوه بر آموزش سواد خواندن و نوشتن و حسابکردن به جمعیت هدف، کارهای فرهنگی در جهت تحکیم آموزههای دینی و اعتقادی و تسلط آنها به یک مهارت کاربردی تجهیز شود تا به واسطه آن امرار معاش و زندگی بهتری داشته باشند، گفت: در آخرین تعریف سواد آمده است که فرد بتواند تغییری در راستای بهبود زندگی خود ایجاد کند، بنابراین فرد باسوادشده قطعا زندگی بهتری خواهد داشت و سازمان نیز با توجه به رسالتی که دارد، جمعیت هدف را به سمت تغییر در زندگی و بهبود زندگی پیش میبرد.
او با بیان اینکه اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر خواهد کرد، افزود: همه موضوعات در اساسنامه جدید پیشبینی شده که در آینده صرفا آموزش سواد پایه را نداشته باشیم و شاهد آموزش مهارت و سواد توأمان باشیم.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در بازنگری اساسنامه نهضت سوادآموزی به سمتی پیش میرویم که در موازیکاریهای اتفاقافتاده تجمیعی در جهت همافزایی صورت گیرد تا شاهد این باشیم هر فردی در هر دوره از تحصیلات، مهارتی را بیاموزد تا معضل بیکاری کشور حل شود، ادامه داد: سال گذشته تعداد 9هزارو 200 سوادآموز در مراکز در حال آموزش بودند که علاوه بر آموزش سواد پایه، حداقل صد ساعت آموزش مهارتهای اساسی براساس نیازسنجی به سوادآموزان داده شد.
بروجی با بیان اینکه دستیابی به آموزش و سواد پایه حق همه مردم است اما تعدادی از این حق برخوردار نشدند و امروزه با توجه به رشد تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و ظهور فناوریهای نوین، آموزش سواد صرف نیاز این دسته از مخاطبان نیست، اظهار کرد: راهاندازی مراکز یادگیری محلی (که کانون هویتبخشی به فعالیتها و برنامههای حوزه سوادآموزی است) برای رسیدن به اهداف سازمان (سرانجامبخشی به بیسوادی) و برطرفکننده نیازهای روز جامعه کمککننده خواهد بود.
روشهای سنتی استعدادیابی دیگر کارآمد نیستند
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به طرح «شهاب»، گفت: ما توانستهایم دانشآموزان مستعد را در حوزههای علمی، هنری و اجتماعی شناسایی کنیم و بهزودی فرایند هدایت این دانشآموزان و برنامههای مرتبط با این بخش ارائه میشود.
به گزارش ایسنا، نخستین نشست شورای نخبگان با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان، قائممقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهرابپور، مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، سیدحسن حسینی، مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان، علی نیکبخت، معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و نرگس حسینمردی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، رضا فرجیدانا، حجتالاسلام حمید پارسانیا، محمود فتوحی فیروزآباد، علیاکبر موسویموحدی، شجاع احمدوند، فرناز جعفرپور و امید نقشینه در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
علی نیکبخت، معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، در این نشست با اشاره به طرح «شهاب» (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانشآموزی) گفت: این طرح با همکاری آموزش و پرورش بر پایه مدلهای علمی و منطقی اجرا شده است. ما توانستهایم دانشآموزان مستعد را در حوزههای علمی، هنری و اجتماعی شناسایی کنیم. هرچند فرایند هدایت این دانشآموزان نیازمند برنامهریزیهای بیشتر است و در مرحله ابتدایی قرار دارد، اما بهزودی برنامههای مرتبط با این بخش ارائه خواهد شد.
او افزود: برخلاف طرحهای دانشجویی که با جامعهای محدودتر مواجه هستیم، در حوزه دانشآموزی با ۱۵ میلیون دانشآموز سروکار داریم که هرکدام استعداد و خلاقیت خاص خود را دارند. روشهای سنتی استعدادیابی دیگر کارآمد نیستند و نیاز است که از شیوههای علمی و فناورانه بهره بگیریم.
همچنین امید نقشینه، از معاونان سمپاد و عضو حقیقی شورای نخبگان نیز در این نشست درباره نقش آموزش و پرورش و طرح شهاب گفت: خوشبختانه توجه ویژهای به حوزه آموزش و پرورش انجام شده است. در گذشته، برخی متولیان طرح شهاب به طور جدی پای کار نبودند، اما با احیای مدارس سمپاد، این روند بهبود یافته است. هم بنیاد ملی نخبگان و هم آموزش و پرورش در این زمینه حساسیت و دغدغه دارند و امیدواریم با حمایت شورا، طرح شهاب به شکل کامل و مؤثر اجرا شود.
به نقل از بنیاد ملی نخبگان، در پایان این نشست احکام اعضای حقوقی و حقیقی شورای نخبگان و بنیاد ملی نخبگان از سوی حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، به اعضای شورای نخبگان تقدیم شد.