زنان بیشتر از مردان مبتلا به آلزایمر
سیانان گزارش داده که طبق تحقیقات جدید استفاده مرتب از اینترنت باعث کاهش ابتلا به زوال عقل و آلزایمز در افراد مسن میشود. بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که تا 70 درصد موارد باعث فراموشی میشود. طبق گزارش انجمن آلزایمر جهان، این بیماری حدود شش میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد و حدود دوسوم از مبتلایان را زنان تشکیل میدهند.
سیانان گزارش داده که طبق تحقیقات جدید استفاده مرتب از اینترنت باعث کاهش ابتلا به زوال عقل و آلزایمز در افراد مسن میشود. بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که تا 70 درصد موارد باعث فراموشی میشود. طبق گزارش انجمن آلزایمر جهان، این بیماری حدود شش میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد و حدود دوسوم از مبتلایان را زنان تشکیل میدهند. نیویورکتایمز از یک نشریه پزشکی گزارشی تهیه کرده است. طبق تحقیقات انجامشده «افزایش سن» بزرگترین عاملی است که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش میدهد و از آن جهت که زنان بهطور متوسط بیشتر از مردان عمر میکنند، این بیماری در بین آنها گستردگی بیشتری دارد. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، در سال 2021، امید به زندگی زنان در هنگام تولد در ایالات متحده 79.1 سال بود، درحالیکه این رقم برای مردان 73.2 بود. البته مدیرعامل و مشاور رادیولوژیست عصبی در گفتوگو با نیوزتودی تأکید کرده است: «خطر ابتلا به بیماری آلزایمر چندعاملی است» اما همچنان این سؤال مطرح است که چرا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند؟ آیا سالهای بیشتری که زنان زندگی میکنند به تنهایی میتواند سبب شود تا خطر ابتلا در زنان افزایش یابد؟ در تحقیقات جدید به نظر میرسد که تغییرات هورمونی پس از یائسگی ممکن است به افزایش خطر ابتلا کمک کند و همچنین زنان ممکن است از نظر ژنتیکی امکان ابتلای بیشتری نیز داشته باشند. به نظر میرسد نوع ژن
«APOE e4Trusted Source» که خطر زوال عقل را افزایش میدهد و حدود 15 تا 25 درصد افراد آن را حمل میکنند، در زنان تأثیر بیشتری نسبت به مردان دارد. همچنین در تحقیقات عوامل اجتماعی و سبک زندگی نیز مدنظر قرار گرفته است. انجمن آلزایمر اخیرا گزارش داده است زنانی که از شغل خود حقوق دریافت میکنند، در اواخر عمر نسبت به زنانی که این کار را نمیکنند، کاهش حافظه کمتری دارند. تحقیقات اخیر بر این موضوع متمرکز شده است که آیا استرس یک عامل کمککننده به ابتلا به آلزایمر است یا خیر که مشخص شده استرس میتواند علائم آلزایمر را تسریع کند. در این تحقیق جدید در دانشکده پزشکی واشنگتن مشخص شده است که استرس منجر به افزایش تکانههای عصبی در مغز میشود که مسئول بسیاری از علائم بیماری آلزایمر است. سبنم اونلویسلر، مهندس ژنتیک معتقد است: «استرس میتواند تأثیر عمیقی بر بدن داشته باشد و ما درباره پیامدهایی که میتواند بر سلامت روحی و جسمی ما داشته باشد -چه مثبت و چه منفی- اطلاعاتی داریم. مثلا استرس باعث ترشح هورمونهایی مانند کورتیزول و آدرنالین میشود که اگر بیش از حد یا در طولانیمدت تولید شوند، میتوانند اثراتی بسیار منفی بر بدن داشته باشند و باعث آسیب به سلولها و تسریع روند پیری شوند که البته میتواند بر مغز و شناخت تأثیر بگذارد».
دکتر جان سیریتو، نویسنده ارشد این تحقیق نیز به نیویورکتایمز گفته است: «بسیاری از تحقیقات دیگر نشان دادهاند که زنان بیشتر در معرض استرس هستند، استرس هم با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است؛ در نتیجه زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. ما اولین کسی نیستیم که این ارتباط را بررسی کردیم بااینحال، عوامل زیاد دیگری وجود دارد که استرس، زنان و بیماری آلزایمر را مرتبط میکند».
بااینحال این تحقیق که در دانشکده پزشکی واشنگتن انجام شده ارتباط مستقیمی بین استرس و بیماری آلزایمر در زنان در سطح سلولی نشان میدهد.